Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie wczoraj obejrzałam sobie fotki z hodowli wilczarzy i nie jest to co prawda wilczarz,ale jest podobny.
Pani, która tak powiedziała pewnie miała ochotę zaadoptować typowego rasowca.

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście,że jest podobny do wilczarza.
A jezeli chodzi o ogłaszanie go w Niemczech, to raczej poproście o pośrednictwo pajunię, ona przynajmniej sprawdzi przyszły domek i potem będzie go kontrolować. Nie róbcie tego w ciemno.

Posted

Oczywiście,że jest podobny do wilczarza.
A jezeli chodzi o ogłaszanie go w Niemczech, to raczej poproście o pośrednictwo pajunię, ona przynajmniej sprawdzi przyszły domek i potem będzie go kontrolować. Nie róbcie tego w ciemno.

Posted

trochę podobny do wilczarza jest, ale no cóż, trochę... ale mieszańce wilczarza często są jeszcze mniej podobne do wilczarzy od niego (widziałam mieszańce wilczarza z ON), z resztą nie ważne (choć ja bym w tytule "wilczarzopodobnego" zostawiła)
fajnie by było mu zrobić zdjecie w całości- byłaby taka możliwość??

Posted

Koniecznie poproście kogoś o nowe zdjęcia, byłoby super, może udało by siego zwabić do kraty i z bliska tez cyknąć, żeby udowodnić, że potrafi podejść...

Posted

czesc ciotki,
mam pare pytan o siwucha, ciezko mi przebrnac przez caly watek a taki jeden post z odpowiedziami bylby zbawieniem:)
wiec:
!. czy Siwuch dogaduje sie bezproblemowo z innymi psami? jest to typ dominanta czy uleglego psiutka?
2. czy na koty zostala sprawdzona reakcja?
3. wagowo jak wyglada i z energia? czy moze mieszkac w domu gzie jest starsz osoba? chodzi mi o to czy jest bardzo energiczny?
4. czy ma objawy agresywnosci? warczy,klapie zebami badz cokolwiek innego?
5. czy on jest przerazliwie chudy czy mi sie wyadaje?
w poniedzialek chce go pokazac pewnej rodzinie...da sie zalatwic zdjecia w calosci? jak np stoi? i najlepiej jak sie usmiecha;) (zartuje)

Posted

na kilka pytań mogę odpowiedzieć:
Siwuch doskonale dogaduje się z psami z boksu,jest raczej typem uległego pieska.
z kotami nie wiadomo (nie do sprawdzenia w schronie)
co do wagi nie wiem( jest wielkości dużego dobermana)
energia go opuściła (jest zupełnie zrezygnowany)
co do agresji na początku pobytu w schronie był bardzo łagodny,następnie był okres obszczekiwania ,a teraz jest okres załamania i zamknięcia się w sobie
nad zdjęciami pracuje może się uda załatwić

Posted

Mrowa23, jak ta rodzina sie nad nim zlituje to chyba padnę przed tobą na kolana.
Tylko niech to będzie decyzja przemyślana, bo nie wyobrażam sobie jego ponownego powrotu do schronu. Ani jego, ani żadnego psiaka.

Odnośnie kotów powiem tak ( z własnego doświadczenia). Moja sunia (schroniskowiec) poluje na koty. Od początku jednak jej na to nie pozwalam. Kiedy widziała nasze podwórkowe robiła na nie przyczajkę. Na hasło "fe" zaczęła odpuszczać. Dziś nasze podwórkowe olewa.
Na inne tez nie pozwalam polować i jak próbuje je pogonić a wrzasnę "fe" to natychmiast włącza hamulce. Wiem,nie mam kota w domu, ale myślę, że schroniskowca w nowych warunkach można nauczyć wielu rzeczy.