szajbus Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Właśnie wczoraj obejrzałam sobie fotki z hodowli wilczarzy i nie jest to co prawda wilczarz,ale jest podobny. Pani, która tak powiedziała pewnie miała ochotę zaadoptować typowego rasowca. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Ja tez uwazam ,ze jest podobny:) Choc przydałoby sie zdjęcie Siwucha w całości:) Quote
mulinka Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 on jest jedyny w swoim rodzaju, mógłby grać w filmach familijnych :) Quote
erka Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Oczywiście,że jest podobny do wilczarza. A jezeli chodzi o ogłaszanie go w Niemczech, to raczej poproście o pośrednictwo pajunię, ona przynajmniej sprawdzi przyszły domek i potem będzie go kontrolować. Nie róbcie tego w ciemno. Quote
erka Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Oczywiście,że jest podobny do wilczarza. A jezeli chodzi o ogłaszanie go w Niemczech, to raczej poproście o pośrednictwo pajunię, ona przynajmniej sprawdzi przyszły domek i potem będzie go kontrolować. Nie róbcie tego w ciemno. Quote
carolinascotties Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Erko dziękuję- jutro napiszę do Pajuni :) Quote
szajbus Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Na dobranoc biegniemy na pierwsza stronkę i czekamy na domek Quote
sahara Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 carolinascotties napisał(a):Erko dziękuję- jutro napiszę do Pajuni :) Czy skontaktowałas się z Pajunią? Quote
Tilia Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 trochę podobny do wilczarza jest, ale no cóż, trochę... ale mieszańce wilczarza często są jeszcze mniej podobne do wilczarzy od niego (widziałam mieszańce wilczarza z ON), z resztą nie ważne (choć ja bym w tytule "wilczarzopodobnego" zostawiła) fajnie by było mu zrobić zdjecie w całości- byłaby taka możliwość?? Quote
szajbus Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 To piękne cudeńko czeka na domek i właściciela, który go pokocha całym sercem Quote
Nanka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 hmm... może można by poprosić Julkę o zrobienie mu zdjęcia w całości Quote
erka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Wilczarz czy nie;) , piękny psiak szuka domku!!! Quote
ewick Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Koniecznie poproście kogoś o nowe zdjęcia, byłoby super, może udało by siego zwabić do kraty i z bliska tez cyknąć, żeby udowodnić, że potrafi podejść... Quote
mrowa23 Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 czesc ciotki, mam pare pytan o siwucha, ciezko mi przebrnac przez caly watek a taki jeden post z odpowiedziami bylby zbawieniem:) wiec: !. czy Siwuch dogaduje sie bezproblemowo z innymi psami? jest to typ dominanta czy uleglego psiutka? 2. czy na koty zostala sprawdzona reakcja? 3. wagowo jak wyglada i z energia? czy moze mieszkac w domu gzie jest starsz osoba? chodzi mi o to czy jest bardzo energiczny? 4. czy ma objawy agresywnosci? warczy,klapie zebami badz cokolwiek innego? 5. czy on jest przerazliwie chudy czy mi sie wyadaje? w poniedzialek chce go pokazac pewnej rodzinie...da sie zalatwic zdjecia w calosci? jak np stoi? i najlepiej jak sie usmiecha;) (zartuje) Quote
ciapuś Posted March 3, 2007 Author Posted March 3, 2007 na kilka pytań mogę odpowiedzieć: Siwuch doskonale dogaduje się z psami z boksu,jest raczej typem uległego pieska. z kotami nie wiadomo (nie do sprawdzenia w schronie) co do wagi nie wiem( jest wielkości dużego dobermana) energia go opuściła (jest zupełnie zrezygnowany) co do agresji na początku pobytu w schronie był bardzo łagodny,następnie był okres obszczekiwania ,a teraz jest okres załamania i zamknięcia się w sobie nad zdjęciami pracuje może się uda załatwić Quote
szajbus Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Mrowa23, jak ta rodzina sie nad nim zlituje to chyba padnę przed tobą na kolana. Tylko niech to będzie decyzja przemyślana, bo nie wyobrażam sobie jego ponownego powrotu do schronu. Ani jego, ani żadnego psiaka. Odnośnie kotów powiem tak ( z własnego doświadczenia). Moja sunia (schroniskowiec) poluje na koty. Od początku jednak jej na to nie pozwalam. Kiedy widziała nasze podwórkowe robiła na nie przyczajkę. Na hasło "fe" zaczęła odpuszczać. Dziś nasze podwórkowe olewa. Na inne tez nie pozwalam polować i jak próbuje je pogonić a wrzasnę "fe" to natychmiast włącza hamulce. Wiem,nie mam kota w domu, ale myślę, że schroniskowca w nowych warunkach można nauczyć wielu rzeczy. Quote
Recommended Posts