Klementynkaa Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 (edited) dobek błąkał się w Katowicach w nocy 6/7 maja w okolicach ulicy Sokolskiej (CityRock), był ubrany w kolczatkę i kaganiec :angryy: akcja polowania zorganizowana przez Bjutę nie przyniosła efektu przez delikatnie mówiąc głupotę i ignorancję ludzi, którzy powinni pomóc! szczęśliwie po trzech dniach psiak znalazł się w schronisku. jest bezpieczny... pies jest chudy, wystraszony, niespokojny, chyba swoje przeszedł, szkoda, że nie umie nam tego opowiedzieć :shake: nadzieja, że ktoś go szuka? zerowa... nadzieja na dom? cóż... Edited May 29, 2012 by Klementynkaa Quote
Klementynkaa Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 ciekawe czy dobciowi się poszczęsci i trafi na wolontariat... byłoby cudnie! Quote
yolanovi Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 i ja sie zapisze. sliczny jest i taki biedny. jego wyglad nie bardzo korzystnie swiadczy o wlascicielu to moze byloby lepiej jak znalazlby nowy domek, taki prawdziwy. Quote
Bjuta Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Zapisuję. Myślę nad imieniem... Jakieś pozytywne powinno być. Może Softi? Dobermany mają taką miękką sierść, jak ktoś zna angielski to mu się podświadomie będzie miło kojarzyło? Quote
soboz4 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 najlepiej po polsku, bardziej wpada w ucho i ludzie potrafią wymówić i zapamiętać, może Kleks, Bruno, Wiarus, Kompan, Zeus, Klemens, Quote
Bjuta Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 To może Kompan? :) Wiarus i Bruno to jednak się kojarzą z wojną. Kleks też fajnie. Korek, Klemens...? Quote
soboz4 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Klemens bardzo mi się podoba, Kleks też, tym bardziej że ma ciemny, prawie granatowy kolor futerka Quote
kimiji Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Klemens jest cudowne, jakoś tak odrazu kojarzy się z dobkiem :) Quote
ClaudiaAnna Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 zapsiuje. Śliczny pies. szkoda ze tyle zlych rzeczy go spotkalo.... Quote
Klementynkaa Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Bjuta - Klemens czy Kleks? mnie się oba podobają :) Korek doberman w Katowicach już kiedyś był, osobiście go na DT wyciągałam a potem pojechał do nowego domku szczęsliwie :) Quote
Bjuta Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 To skoro więcej głosów za Klemensem - to może niech będzie Klemens... ? Kleks jest super, ale Klemens też. :) :) I Klemens ma w sobie coś naprawdę poczciwego, a Kleks ma więcej urwisa, to może Klemens przyniesie mu szczęście. Bardzo chętnie zasponsoruję mu ogł w DZ. A czy coś wiadomo o jego charakterze? Quote
saphira18 Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 teraz chyba przechodzi kwarantanne więc ciężko o charakter:) Quote
saphira18 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Dobek był dzisiaj ze mną na spacerze, nie wiem czy będę miała go na stałe, ale jeśli tak czy mogę zmienić mu imię? Ostatnio odszedł pies sąsiada- miał 14 lat, podobny do tego w schronisku... nazywał się Wolf - takie imię właśnie chciałam dać temu dobkowi:lol: do sedna Biedak jest bardzo chudy, nie wiem co z prawym oczkiem, obcierał o mnie je dzisiaj, miał tam ropę. na boku ma taką kulkę - nie wiem czy odleżyny? jeszcze na uszach, ma tak jakby mniej sierści... takie braki chyba ze zdrowia to tyle Wyszedł chętnie z boksu, załatwił się na dworze, poszliśmy na spacerek. Do psów ma neutralny stosunek, chociaż chciał coś od Kumpla, ale Kumplowi się nie spodobało i go "okrzyczał". Wolf nie zaczepiał go potem i nie odgryzł się Kumplowi, raczej zwiał. Łapczywy na jedzenie- nie dziwię się. Do ludzi ok. Nawet przytulał się do Patryka, do mnie. tyle informacji na ten spacer;) pycholek tutaj widać tą kulkę, z tyłu Quote
saphira18 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='Istar19']Super Aniu że go dostałaś! ;)[/QUOTE] nie mów Hop;) zobaczymy Fajnie wyszły zdjęcia, zwłaszcza pycholek:loveu: Quote
Recommended Posts