Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

dobek błąkał się w Katowicach w nocy 6/7 maja w okolicach ulicy Sokolskiej (CityRock), był ubrany w kolczatkę i kaganiec :angryy:

akcja polowania zorganizowana przez Bjutę nie przyniosła efektu przez delikatnie mówiąc głupotę i ignorancję ludzi, którzy powinni pomóc! szczęśliwie po trzech dniach psiak znalazł się w schronisku. jest bezpieczny...

pies jest chudy, wystraszony, niespokojny, chyba swoje przeszedł, szkoda, że nie umie nam tego opowiedzieć :shake:

nadzieja, że ktoś go szuka? zerowa... nadzieja na dom? cóż...

Edited by Klementynkaa
  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i ja sie zapisze. sliczny jest i taki biedny. jego wyglad nie bardzo korzystnie swiadczy o wlascicielu to moze byloby lepiej jak znalazlby nowy domek, taki prawdziwy.

Posted

Zapisuję. Myślę nad imieniem... Jakieś pozytywne powinno być. Może Softi? Dobermany mają taką miękką sierść, jak ktoś zna angielski to mu się podświadomie będzie miło kojarzyło?

Posted

To skoro więcej głosów za Klemensem - to może niech będzie Klemens... ? Kleks jest super, ale Klemens też. :) :) I Klemens ma w sobie coś naprawdę poczciwego, a Kleks ma więcej urwisa, to może Klemens przyniesie mu szczęście. Bardzo chętnie zasponsoruję mu ogł w DZ. A czy coś wiadomo o jego charakterze?

Posted

Dobek był dzisiaj ze mną na spacerze,
nie wiem czy będę miała go na stałe, ale jeśli tak czy mogę zmienić mu imię?
Ostatnio odszedł pies sąsiada- miał 14 lat, podobny do tego w schronisku... nazywał się Wolf - takie imię właśnie chciałam dać temu dobkowi:lol:

do sedna
Biedak jest bardzo chudy, nie wiem co z prawym oczkiem, obcierał o mnie je dzisiaj, miał tam ropę. na boku ma taką kulkę - nie wiem czy odleżyny? jeszcze na uszach, ma tak jakby mniej sierści... takie braki
chyba ze zdrowia to tyle
Wyszedł chętnie z boksu, załatwił się na dworze, poszliśmy na spacerek. Do psów ma neutralny stosunek, chociaż chciał coś od Kumpla, ale Kumplowi się nie spodobało i go "okrzyczał". Wolf nie zaczepiał go potem i nie odgryzł się Kumplowi, raczej zwiał.
Łapczywy na jedzenie- nie dziwię się. Do ludzi ok. Nawet przytulał się do Patryka, do mnie.
tyle informacji na ten spacer;)

pycholek

tutaj widać tą kulkę, z tyłu