daga_27 Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Sigma, to ok 4 - 5 letnia dobermanka, ktora zostala wyciagnieta ze schroniska w Kokoszkach. Strasznie znosila warunki schroniskowe - nie chciala wychodzic z boksu, nie chciala kompletnie nic jesc, gdy nie bylo obok czlowieka, dlatego nie moglysmy jej tam zostawic. Sigma bardzo lgnie do ludzi. Swietnie zachuwuje sie w domu, jest bardzo grzeczna. Lubi dzieci, ale nie przepada za kotami. Jutro miala jechac do nowego domu w Niemczech, ale niestety choroba pokzyzowala te plany i nadzieje na wspanialy, kochajacy dom:-( A wiec tak....przy rutynowych badaniach nasz wet zauwazyl guza na sutku, z ktorego byl duzy wyciek. Za pomoca zastrzykow zlikwidowalismy wyciek, by moc zoperowac guz. W miedzy czasie wet znalazl drugiego zaatakowanego sutka. w czwartek sunia byla operowana. mial byc to kosmetyczny zabieg i 2 male naciecia. myslelismy, ze sunia doleczy sie juz w nowym domu za granica, ale niestety tak sie nie stalo, poniewaz zdjecie wykonane podczas zabiegu wykazalo, ze sa tak duze nacieki, ze operacja musi byc duzo powazniejsza. Skonczylo sie na tym, ze trzeba bylo usunac wszystkie sutki i gruczoly. Jedna strona zostala juz calkowicie usunieta i teraz Sigma dochodzi do siebie w hoteliku, jest pod stala opieka wetki. czeka nas jeszcze druga operacja i leczenie. Niestety nie mamy pieniedzy na jej leczenie, operacje i pobyt w hotelu, ktory kosztuje 20zl/doba - juz po znizce. Chcemy sie zwrocic do Was o pomoc finansowa dla Sigmy. Bardzo prosimy:placz: Dodam, ze Sigma wazy 18 kg:crazyeye: to skutek tego, ze ona nie chce jesc gdy nie ma przy niej kogos, kto ja kocha. W hotelu ma mozliwosc przesiadywania w pokoju z wlascicielami, nie musi siedziec w boksie. A oto zdjecia Sigmy: Tutaj z moim synem jeszcze w schronisku: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b646c2e75c249d59.html Zobaczcie jaka biedna: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df411083bf181c58.html W czasie kapieli juz u mnie w domu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9a280cb2338cc1ba.html Lulu w ciepelku (kaganiec dla bezpieczenstwa. byly inne zwierzaki;) ) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7842e6952b06594a.html Quote
aisaK Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Podnoszę Sigma potrzebuje naszej pomocy!!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Daga moze wystaw coś na bazarku na jej leczenie? Sigma trzymaj się biedaku nasz!!!!!! Quote
daga_27 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Daga moze wystaw coś na bazarku na jej leczenie? Sigma trzymaj się biedaku nasz!!!!!!juz wystawilam jedna rzecz. nie wiem juz co mam wystawiac. wczesniej robilam aukcje na nadzieje. i przedmioty sie pokonczyly:roll: Quote
daga_27 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 dzisiaj wezme ja do domu na noc. mam nadzieje, ze mi Lukrecji nie zje. Beatka mowila, ze ma zraniony ogon on uderzania nim w klatke:placz: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Mogę ci wysłac paczkę z jakimis rzeczami ode mnie(cos na pewno znajdę) to wystawisz na bazarku....ja nie mam aparatu cyfrowego ani tel.z aparatem więc nie mam jak porobic zdjęć.A z pożyczeniem wiadomo jak to jest...jak cos to napisz mi pw z adresem:) Quote
daga_27 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Mogę ci wysłac paczkę z jakimis rzeczami ode mnie(cos na pewno znajdę) to wystawisz na bazarku....ja nie mam aparatu cyfrowego ani tel.z aparatem więc nie mam jak porobic zdjęć.A z pożyczeniem wiadomo jak to jest...jak cos to napisz mi pw z adresem:)Dziekuje Ci Ania bardzo!!:loveu: A kojarzysz Sigme, prawda? to kolezanka z boksu Szoguna;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Kojarzę:)-zresztą jestem z Beata w kontakcie w jej sprawie-to ja dałam namiary na ta pania z Gdańska:)Ale pewnie nic z tego nie wyjdzie jednak.....:( Quote
daga_27 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Zabralam Sigme z hotelu. Jestem teraz z nia u tesciowej, pozniej idziemy do domu. Oby mi tylko kota w domu nie zjadla. jesli przestanie sie rzucac na kota, to moze zamienimy hotel na warunki domowe. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 :) W takim razie trzymam kciuki za kotka:) Quote
daga_27 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Sigma z Julka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6af5893ad35cdef.html Sigma z Kuba (nie zwracajcie uwagi na jego stroj:roll: ) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1bc30c63977ff5ac.html Quote
aisaK Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Wersja dla leniuszków: Sigma z Julka: Sigma z Kuba (nie zwracajcie uwagi na jego stroj:roll: ) Daga, przed wpisaniem w program musisz zdjęcie obrucić... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Sigma chudzinko-ładnie sie sprawuj w domku:) Daga-paczka zostanie wysłana we wtorek!! Quote
daga_27 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Sigma chudzinko-ładnie sie sprawuj w domku:) Daga-paczka zostanie wysłana we wtorek!!Anie jeszcze raz dziekuje w imieniu Sigmy:loveu: Quote
majafaja Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 głupi fotosik nie działaaa :angryy::angryy: i nie moge zobaczyc zdjec:placz::placz: no widzisz daga... mówiłam, że nie minie wiele czasu.... :cool3: Quote
dzodzo Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 strasznie chudziutka Sigma,dobrze ze dzisiaj spi w domku:) Quote
daga_27 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 dzodzo napisał(a):strasznie chudziutka Sigma,dobrze ze dzisiaj spi w domku:)i chyba tylko dzisiaj:shake: tak sie fajnie z Adela bawila, a teraz sie na Adele rzuca jak ta sie chce z wlasnej miski wody napic:mad: Quote
daga_27 Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 noc jak zwykle minela spokojnie. cala noc Sigma ładnie spala na poslanku. pozniej pojdziemy do weta i niestety z powrotem do hotelu :-( Lukrecja ewakuowana. Quote
bira Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Sigmucha jest prześliczna. Tylko chuda... wszystkie kości na wierzchu... może ona ma jaąś nietolerancję pokarmową, że nie może przytyć? Quote
daga_27 Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 gdyby ona byla caly czas w domu to by przytyla, tak mysle. bo ona w domu rzuca sie na jedzenie a w hotelu to miska stoi w klatce pelna :-( Quote
BeataJ Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 daga_27 napisał(a):gdyby ona byla caly czas w domu to by przytyla, tak mysle. bo ona w domu rzuca sie na jedzenie a w hotelu to miska stoi w klatce pelna :-( No wlasnie....to mnie martwi, bo ona na wadze nie przybiera. Ale ja jutro weta zapytam jeszcze co to moze byc. Chyba bede jej gotowala ryz z kurczakiem i kazdego dnia zawozila aby widziec, ze choc jedna porcje pozadna zje kazdego dnia. Beata Quote
Recommended Posts