Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 years later...
Posted

Ja nakładam PEKA dzień przed wystawą przy ostatnim "praniu".Nie rozcieńczam niczym...Kiedyś rozcieńczałam do codziennego użytku, ale teraz już tego nie robię :)

Posted

Witam, witam...

Możesz też na codzień wlać do butelki z dyfuzorem(psikaczem), rozcieńczyć ciepłą wodą i psikać co kilka dni.Ja (inną)odżywkę nakłądam na łapki w tym okresie codziennie, włos jest fajnie elastyczny, nie wysuszony i błyszczący.

Woda, błoto, kąpiel mogą zniszczyć i łamać włoski, lepiej dmuchać na zimno i zabezpieczać przed tym, przynajmniej ja tak robię ;)

Posted

Z rozcieńczonym PEKIEM mamy juz doświadczenia i są takie sobie powiedziałabym....Dlatego pytałam o Wasze sposoby :-) .
Przede mną leży 3D Volumizing Spray All system,ale jeszcze go nie uzyłam więc nie wiem co lepsze póki co PEK czy 3D ..czekamy na kąpiel z zastosowaniem tego drugiego ;-) .
Za to zastosowałam dziś lanolinę All system i włos jest super! Rozcieńczyłam -1 łyżkę na 0.5 l wody i spryskałam tym całego psa.Myślałam,że sierść będzie tłusta,miękka (wilczarz jest szorstkowłosy i trochę obawiałam się lanoliny jako potencjalnego zmiękczacza sierści :-) ) ..nic z tych rzeczy! Włos jest elastyczny,twardy ,ożywiony wyraźnie-mam na mysli kolor-z lekkim połyskiem .naprawdę rewelacja!Polecam.
A czego się spodziewać gdy dodam Super Rich Protein Conditioner (również All system ) jak zaleca producent ?:roll:

Posted

No, ja niestety nie używałam All Systemu, więc nie mogę nic powiedzieć.Jeśli chodzi o Peka, to na suni gorzej się sprawdza, a to pewnie dlatego, ze ma inną sierść niż pies.

Na Subaru sprawdza sie rewelacyjnie :)