Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oki , no wiec w moich rankingach doswidczeniowo klientowych jest tak:

A. Szmpony do grbzietu dla szorstkowłosych

1. Dr. Seidl Champion dla Szorstkowłoscyh - polski szmapon ale jak dla mnie najlepszy ze wszystkich

2. JP. HErry dla szorstkowłosych na poczatku z niego korzystałam dobry i wydajny

3. Ring 5 nigdy mi sie nie sprawdził...

Sa jeszcze KW i 1AllSystem - ale ja ich nigdy nie uzywałam wiec nie wiem co powiedziec...

B.Szampony do łapek

1. Mr. potters dla ludzi nadajacy ouszystosc ;)

2. Gotliebe dla białych pudli ;)

3. Ring 5 dla białych lub uniwersalny

4 IS Bernard

5 JP Herry

Takie sa moje gusta

Wiadomo ze jest kupe innych szmaponó, ale innych nie próbowałam.

CO jeszcze chcielibyscie wiedziec?

Posted

Ja bardzo silnie posuzkuje czegos co bedzie przeciwdzialalo zbijaniu sie wlosa na lapach u mojej olbrzymki.Po kapieli wlos super ale juz po dwoch godzinch znowu sie zbija zamiast ladnie powiewac az do wejscia na ring :(

Ma ktos jakis pomysl???

Posted

Z RING 5 płyn zapobiegajacy kołtunieniu sie włosa w białej butece z czerwono-czarnymi napisami, niepamietam jak to sie nazywa po ichniemu ;) AL eu mnie sie sprawdza :)

Posted

Jest jeszcze jedna sprawa, nie zawsze to co dla jednego psa dobre, jest również dobre dla drugiego. JA np. używałam przez pewien czas Mrs Potters do łap i włos był super na łapach, no ale niestety Beska dostała łupieżu na łapach od tego :(

Kaska ja polecam odżywkę PEK z firmy Iv San Bernard, jest rewelacyjna, jej własnie używam na wystawy dla puszystości łap, efekt utrzymuje się baaardzo długo, przed wejściem na ring wystarczy tylko rozczesać włos :wink:

Posted

ten Pek to dla kogo bo sie juz pogubilam:))

ja wlasciwie to uzywam bardoz malo psich kosmetykow, mam JPH dla czarnych i dla szorstkich w wielkich butlach rozcienczam i sa bardzo wydajne, no i niezastapiony plyn do mycia naczyn Ivory:P

Posted

Kurde...a ja nie ma Peka. czy duża jest różnica między nim a bananową?? Czym się różnią i czy ta różnica jest widoczna w użyciu??

Do NACZYŃ????????? :o

Posted

Ten PEK KAska też i dla Twojej psicy, będzie na pewno super do łap.

Seja jest róznica miedzy bananową a PEK'iem. Bananowa jest typowo odżywcza, nawilżająca, pogłębia kolor itp, ale nie nadaje specjalnie puszystości. Natomiast PEK jest na bazie kolagenu, i jest strikte na puszystość, owsze też nawilża, ale jak mi mówiła przedstawicielka Iv.S.B. nie można jej używać za często, a na pewno nie do codziennej pielęgnacji, bo kolagen na dłuższą metę wysusza (tak mi mówiła). Ja używam bananowej tak co 3-4 dni do odżywienia włosa na łapach, a PEK przed wystawą :wink:

Posted

Acha!! To pek nie dla nas bo my niewystawowe :lol: . Nie, nie !! Zartuję sobie. Ja tak czy siak mam lekkigo fioła na punkcie kosmetyków ( gorzej,że nie dla siebie) i myślę ,ze taki Pek to dobra sprawa. Posluchamy jeszcze opinii o tych Crownach...jak wam przyjda.

Posted

Seja no co Ty!!! Nie to miałąm na mysli!!! Chyba mnie nie posądzasz o takie poglądy. Ja też jak mam ochotę żeby Beska ładniej wyglądała, np. gdzieś idziemy itp. to robię ją PEK'iem :wink:

Kaska, no to przygotuj się na co najmniej 60,- parę złotych za najmiejszą buteleczkę (niecałe 300ml) :wink:

Posted

No nie...ja tylko zartowalam!! Wiem ,ze tak nie myslisz!!Moja Sejuta też może miec wszystkon co najlepsze. I to procentuje!! jak choćby dziś na spacerku pani od czarnej miniatury zapytała skad u Sejki takie czarne futerko..czy ja farbuję. hehe ...dobre sobie...a skąd ma kasztanową brodę??

Posted

witajcie super, że tyle rzeczy napisaliście. co do Ami Wet to ja obecnie mam dla Deniska sporo rzeczy z tej firmy, ale jak już mówiłąm na wykończeniu i szampon na sucho nam sprawdza się bardzo dobrze daje go trochę na swoje ręce a potem wcieram w łapki wycieram ręcznikiem (łapki) i wtyczesuje sa wtedy puszyste czyste i wyczesane:) a teraz chcę sobei kupić a raczej Deniskowi comfort spray z hery to tez podobno czyszci na sucho miał ktos z was go? polecacie? bo zastanawiam sie nad comfort spray albo comfort puder ale chyba pierwszy kepszy bo lepiej się psika:) a Denis sie nie boi psikania więc no problem :wink: chce jescze kupic szampon dla szorstkowłosych i myślałam o odzyywce z Hery Caresse volume....zwiększającej objętość, ale jak tak nachwaliłyście bernarda to zastanawiam sie nad tą bananową i Pek.... :roll: a polecacie inne rzeczy z bernarda? np szampondla szorsktołowych jest? albo coś jescze? bo szczerze mówiąc wolałabym kupić juz wszystko z jednej firmy...

• 4 weeks later...
Posted

zgadza się - ten PEK to super sprawa i tak jak napisała aleksander najlepieg go stosować - a ma jeszcze parę innych tajemnic, które stosuję na codzień

poza tym mi osobiście sprawdzają się ksmetyki ISB i Ring5 (ostatnio zaniedbałam 1AllSystems) i "swoje mikstury"

ale generalnie co dla jednego psiaka jest super wcale nie musi być dla drugiego dobre

czesto też stosuję kombinację, bo z zedej firmy jest super puder a z innej coś innego; z JPH nie stosuję niczego poza perfumami :lol:

chetnie wypróbuję kosmetyki Crown Royal (proszę o jakies info)

8)