Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:o Zaczytałam się w tym co napisaliście przez te dwa dni co mnie nie było, wracam teraz do tego topicu i co widzę :lol: mam lekko słaby refleks :lol: Dzięki Justynko za wyręczenie mnie :lol:

Posted

A tak mi się cos pomyślało ,że jak już jestem w tym topiku to moge o coś zapytać..a raczej poprosic o podzielenie się opinią..

Powiedzcie jeśli mozecie jakie kosmetyki uważacie za dobre i sprawdzone ( konkretne szampony, balsamy itd) a kórych stanowczo byscie nie polecali. No? na których się "przejechaliście"?? Pytam także o "domowe mieszanki" bo takowe też czasem sa używane... :D

Posted

Moje zdanie Kasiu znasz no ale napiszę :D

Na początku używałam Jean Pierre Hery, miałam szampon dla włosów czarnych i szampon do szrstkowłosych. Z czarnego byłam niezadowolona i go nie polecam, natomiast ten na szorstkość to nie mam porównania, gdyż jeszcze mi się nie skończył i wydaje mi się nie najgorszy, poza tym fajnie pachnie brzoskwinką. Później zakupiłam szampon 1All System do czarnych (zresztą z Tobą Kasiu na spólkę :P ) i jest w porządku, może bez rewelacji ale spox. Natomiast odżywki: PEK i bananową kupiłam z Iv San Bernard i z nich jestem baaardzo zadowolona i bardzo polecam w ogóle całą tą firmę. Teraz spróbuję Crown Royal, gdyż mi się skończyły już odżywki i szampon do czarnych też, to Wam napiszę co i jak z Crown Royal :D

Posted

Z All System mam odżywkę dla szorstkowłosych i szampon podkreślający kolor i daję im piątkę.

Z ISB miałam szampon i odżywkę bananową i daję 4+, ocena obniżona za zapach ;)

Z Ring5 miałam szampon dla szorstkowłosych - nalezy się piątka.

Mam Dr Seidla, śmierdzi i jest mało wydajny, ogólnie wychodzi drogo, bo mała buteleczka kosztuje 13zł - więc -4/+3

Dla czarnych miałam szampon Beaphar, trochę zostawał na rękach i na łapach, gdzie dużo włosa, dawał nie do końca dobry rezultat - daję 4.

Teraz kupuję Crown Royale i Pet Silka.

Posted

Dzieki za odpowiedz!!Ja też tu napisalam DWA razy na temat swoich kosmetyków ale mi wywaliło...buuu...i trzeci raz nie mam siły!!

No..a teraz mi zapisalo!! jakaz ironia losu...

To może tak spidem??

Szampon Gottliebe: 4 za zapach...bo efekt itensyfikacji nie bardzo

Szampon na sucho Ami Vet( czy jakoś tak) : ocena 3 ..ja chyba tego nie umiem uzywać ...klei sie do łap i nie czyści..

seria Hery:

szampon Poils Durs ( chyba): ocena 4...śliczny zapach ale co do utwardzania włosa nie jestem przekonana

Balsam Carrese Brillance: chyba najlepszy z tej serii. Fajna konsystencja, dobrze się po nim czesze..i zapach fajny..ocena 4+

Psikacz do rozczesywania łap demelant Ellact: ocena 3- za paskudnie intensywny zapach tanich perfum, za to ,ze nam nic nie daje..i za to ,że psiiiikania strasznie boi się seja ( dziwny dźwięk)

Psikacz dla szorstkosci wlosa Tonus Poils durs: ocena 3 za ładny zapach bo raczej futerko się bardziej szorstkie nie staje..

Odżywka babanowa Bernarda: ocena 5-...minus rzeczywiście za zapach..wolalabym cytrynowy..ale kosmetyk sie sprawdza elegancko.

No i Szampon 1AllSystems: moim zdaniem najlepszy. Nie można na niego patrzyc jak na "farbę" bo ma w zasadzie wysycać kolor co robi. Wysyca nawet brazowe wąsy Sei...hihi. To szampon do generalnego prania, koncentrat rozpuszczany z wodą..futerko po nim pieknie lsni!!

To chyba tyle...pewnie mi znów nie wyśle a jan sie zastrzelę!!!

Posted
Dzieki za odpowiedz!!Ja też tu napisalam DWA razy na temat swoich kosmetyków ale mi wywaliło...buuu...i trzeci raz niem ma siły!!

Dasz radę!

Wpisz w wordzie i wklej :D

Posted
Szampon na sucho Ami Vet( czy jakoś tak) : ocena 3 ..ja chyba tego nie umiem uzywać ...klei sie do łap i nie czyści..

Ja używam tak: psikam pianką na zmoczony ręcznik i wtedy psiaka szoruję tym ręcznikiem.

W ten sposób czyści nienajgorzej.

Dam mu 4. :)

Posted

No przydałoby się żeby Agatka też tu zabrała głos, bo co jak co ale ona na pewno może sporo powiedzieć o kosmetykach, zarówno z własnego doświadczenia jak i z "opowiadań" klientów, tzn. ich właścicieli :lol:

Agatko czekamy :D !!