Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedyś się zatrułam winem bananowym :P (Ach szalone młode lata :D )

I jakoś mi tego typu smaki i zapachy nie pasują, co chyba zrozumiałe. :)

Niestety z tych lepszych kosmetyków u nas można jedynie kupić ISB i ewentualnie Ring5. Ale te drugie i tak muszę raczej zamawiać w sklepie i czekać ze 2 tygodnie.

Pozostaje kupowanie na wystawie albo w sklepie internetowym.

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale z AllSystems nigdy nie widzialam stoiska na wystawach. Zdaję się ,że od niedawna w ogóle sie pojawili...

A te Ring 5 są dobre? Nigdy nie mialam z tej firmy nic, ale ktos ich chwalił z tego co pamiętam..

U nas w zasadzie to można dostać wszystkie te firmy oprócz, niestety, AllSystems.

No ładnie ladnie...jabcoki bananowe... :lol: Nie dziwota,ze ma sie uraz..hihi.

Swoją droga to za moich mlodych czasów też różne dziwniste rzeczy się piło...np nalewke Kamę kawową...bleeeeee!!

Posted

Są z All Systems już od dawna

Może nie zauważyłaś (to chyba po piciu w młodości :P)

Stoisko prowadzi p.Bakuniak, która hoduje teriery, ma też swój salon, nieźle się orientuje co stosować do jakiej rasy, więc można zdać się na jej rady :)

Jest na wszystkich większych wystawach

Posted

No to ja kurde chyba ślepa jestem.. :lol:

Albo nie o tyle slepa, tylko niedoinformowana. Nie wiedzialam o firmie do niedawna więc i nie szukalam stoiska. Stoisko Bernarda to się od razu rzuca na twarz..hihi

Musze ich przyfilować następnym razem...jak będę "przy kasie"

Posted

no...chyba sobie kupię (a raczej Deniskowi) z Hery i wypróbujemy, o bernardzie słyszałam, ale cena już rzeczywiscie spora, a AllSystem ma stornę? możmna je zamawiać tylko wysyłkowo, jak tak to podajcie adres skąd. A co do cen to rzeczywuiście sa spore różnice też zauwązyłam, a jak myślicie dystrybutora (czy jak to się tam nazywa) hery bedzie taniej? bo mają mi wysłać katalog z cenami i zastanawiam się czy będa niższe czy wyższe niz w sklepach, a zresztą - zobaczymy...

Posted

Chyba nie ma ..w każdym razie ja nie widzialam. Ale przeciez Karusek raczej tych kosmetykow nie prowadzi. Sa raczej po normalnych zoologicznych( tam najczęściej Gimborn, Bephar i seidl) . W carrefourze też widzialam..

Posted

Madziorko ja również jak i dziewczyny odradzam Ci JPH. Na początku też używałam, ale gdy kupiłam szampon z 1All System, a potem odżywki z IV San Bernarda to zauważyłam kolosalną różnicę. Owszem są droższe te firmy od JPH, ale to tylko na pierwszy rzut oka, bo większość preperatów z 1 All S. i ISB to koncentraty. Ja póki co "operuje" na Iv San Bernardzie i jestem baardzo zadowolona. Na puszystość łap polecam Ci właśnie z ISB odżywkę o nazwie PEK, a jako odżywczą bananową (ja też nie lubię zapachu bananowego).

Justynko a jest może strona tych kosmetyków Crown Royal o których wspomniałaś, żeby "oblookać" co i jak??

Posted

hm....musze sie nad tym zastanowić a ta odzywka PEk czy bananowa to też sa koncentraty czy nie? ile kosztuje najmnijesze opakownaie i ile ma poj.? acha i jescze szampoin dla szorstkowłosych tez jakis dobry maja?

Posted

Hej Justynko! :D Już kontaktowałam się z BiBi i Sonya-Nero i przesłały mi ten katalog, mają mi też coś doradzić odnośnie które kosmetyki dla sznaucerów. Weszłam też na tą stronę sklepu bocian co jest podana w tym katalogu i tam są też kosmetyki Pet Silk, słyszałaś coś o nich, bo też całkiem fajnie się zapowiadają i jest szeroki wybór specyfików. Mnie też już się kończy Bernard i będę musiała odnowić zapasy, muszę zatem zdecydować się na któreś, a faktycznie dobre są, porównywalne do Bernarda,1All System jak myślisz?

Posted

Hmm, to może i ja wybróbuję Crown Royal i co nieco z Pet Silka :roll: Przekonywujące jest zwłaszcza to że są to koncentraty. A powiedz mi, czy można rozcieńczyć większą ilość np. szamponu i takie rozcieńczone może "stać" dłużej, czy raczej rozcieńczać tyle ile na jednorazowe użycie?? Bo do tej pory nie wiem jak to robić i z reguły rozcieńczam jednorazowo, ale trochę to nie wygodne.

Posted

hm,....ja tak miałam te Hery kupić (i pewnie kupie dla wypróbwania i przetestowania:) bo ciekawa jestem:)... ale ja bym mogła również prosć tem cennik i opis kosmetyków na maila? magda.sobus@vp.pl z óry wielkei dzieki a już wchodze na storne oi powiedzcie mi w jakich one sa cenach? z teg co widze co Oli wyszło to troche drogie :roll: ale pewnie na długo starczają....no ale w sumie dla jednego Deniska to i tak sporo by ta połowa była, a z Hery wyjdzie mnie ok 130 zł wiec jescze zobaczymy:) Olu a Agatka mówiła, że ty masz ten spray do czesania Demelant Eclat z hery to prawda? polecasz go? i wiesz może cyzm on się różni od Demelant Doucer? bo ja zamiarezam kupić doucer, chyba ze eclat lepszy.... :roll:

Posted

Madziorko!! Nie wiem jak innym ale NAPRAWDE ten Demelant Elcect nic Sei nie daje, a kosztuje w pierony. I ten paskudny zapach..chcesz ,żeby Denisek pachnial stara wyperfumowana baba??

Jesli chodzi o nas to już lepiej sprawdza się zwykla woda z balsamem w psikaczu niz ten Eclact.

U mnie stoi cały nieuzywany i nie mam co z tym robić. A dalam chyba ze 40 zł. ( moze 37)

Może dziala na inne typy sierści..innych psiurków..

Posted

hm.....ja znalazłam internetowy sklep gdzie jhest za 31:D i kupie na próbę bo jestem ciekawa bo wiele osób chwali i tyle samo krytykuje:) więc na każdym psie działa inaczej zobaczymy jak zadziała na Denisową sierść:)

Posted
Olu a Agatka mówiła, że ty masz ten spray do czesania Demelant Eclat z hery to prawda? polecasz go? i wiesz może cyzm on się różni od Demelant Doucer? bo ja zamiarezam kupić doucer, chyba ze eclat lepszy.... :roll:

Nie Madziorko, ja nigdy nie miałam tego preparatu, właśnie dlatego że słyszałam o nim więcej negatywów aniżeli pozytywów :roll:

Przesłał już Wam dziewczyny (Kaśka, Madziorka) te info o kosmetykach Crown Royal? Bo jeśli nie to mogę je Wam wysłać :)