jostra Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Kiedyś się zatrułam winem bananowym :P (Ach szalone młode lata :D ) I jakoś mi tego typu smaki i zapachy nie pasują, co chyba zrozumiałe. :) Niestety z tych lepszych kosmetyków u nas można jedynie kupić ISB i ewentualnie Ring5. Ale te drugie i tak muszę raczej zamawiać w sklepie i czekać ze 2 tygodnie. Pozostaje kupowanie na wystawie albo w sklepie internetowym. Quote
Seja Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Ale z AllSystems nigdy nie widzialam stoiska na wystawach. Zdaję się ,że od niedawna w ogóle sie pojawili... A te Ring 5 są dobre? Nigdy nie mialam z tej firmy nic, ale ktos ich chwalił z tego co pamiętam.. U nas w zasadzie to można dostać wszystkie te firmy oprócz, niestety, AllSystems. No ładnie ladnie...jabcoki bananowe... :lol: Nie dziwota,ze ma sie uraz..hihi. Swoją droga to za moich mlodych czasów też różne dziwniste rzeczy się piło...np nalewke Kamę kawową...bleeeeee!! Quote
jostra Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Są z All Systems już od dawna Może nie zauważyłaś (to chyba po piciu w młodości :P) Stoisko prowadzi p.Bakuniak, która hoduje teriery, ma też swój salon, nieźle się orientuje co stosować do jakiej rasy, więc można zdać się na jej rady :) Jest na wszystkich większych wystawach Quote
Seja Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 No to ja kurde chyba ślepa jestem.. :lol: Albo nie o tyle slepa, tylko niedoinformowana. Nie wiedzialam o firmie do niedawna więc i nie szukalam stoiska. Stoisko Bernarda to się od razu rzuca na twarz..hihi Musze ich przyfilować następnym razem...jak będę "przy kasie" Quote
madzior_ka Posted November 24, 2004 Author Posted November 24, 2004 no...chyba sobie kupię (a raczej Deniskowi) z Hery i wypróbujemy, o bernardzie słyszałam, ale cena już rzeczywiscie spora, a AllSystem ma stornę? możmna je zamawiać tylko wysyłkowo, jak tak to podajcie adres skąd. A co do cen to rzeczywuiście sa spore różnice też zauwązyłam, a jak myślicie dystrybutora (czy jak to się tam nazywa) hery bedzie taniej? bo mają mi wysłać katalog z cenami i zastanawiam się czy będa niższe czy wyższe niz w sklepach, a zresztą - zobaczymy... Quote
Seja Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 AllSystems ma stronke.. czekaj..znajdę.. http://www.1allsystems.pl/ Możesz sobie tam zerknąć co ciekawego.. A co do psikacza na łapki to wczoraj widzialam ale drogi z Bephara...28 zl!!! Troche za drogo! ten w karusku zeszłej zimy był po 18... Quote
madzior_ka Posted November 25, 2004 Author Posted November 25, 2004 acha zaraz zerkne na ta strone....a z beaphara jes w karusku? zerkne zaraz Quote
Seja Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Chyba nie ma ..w każdym razie ja nie widzialam. Ale przeciez Karusek raczej tych kosmetykow nie prowadzi. Sa raczej po normalnych zoologicznych( tam najczęściej Gimborn, Bephar i seidl) . W carrefourze też widzialam.. Quote
madzior_ka Posted November 26, 2004 Author Posted November 26, 2004 no zeczyiwście nie ma:) hm...jakbyscie znalazły coś o jakichś fajnych maśiach na opuszki to czekam:) bo ja narazie nic nie mam... Quote
alexandra Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Madziorko ja również jak i dziewczyny odradzam Ci JPH. Na początku też używałam, ale gdy kupiłam szampon z 1All System, a potem odżywki z IV San Bernarda to zauważyłam kolosalną różnicę. Owszem są droższe te firmy od JPH, ale to tylko na pierwszy rzut oka, bo większość preperatów z 1 All S. i ISB to koncentraty. Ja póki co "operuje" na Iv San Bernardzie i jestem baardzo zadowolona. Na puszystość łap polecam Ci właśnie z ISB odżywkę o nazwie PEK, a jako odżywczą bananową (ja też nie lubię zapachu bananowego). Justynko a jest może strona tych kosmetyków Crown Royal o których wspomniałaś, żeby "oblookać" co i jak?? Quote
madzior_ka Posted November 27, 2004 Author Posted November 27, 2004 hm....musze sie nad tym zastanowić a ta odzywka PEk czy bananowa to też sa koncentraty czy nie? ile kosztuje najmnijesze opakownaie i ile ma poj.? acha i jescze szampoin dla szorstkowłosych tez jakis dobry maja? Quote
jostra Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Justynko a jest może strona tych kosmetyków Crown Royal o których wspomniałaś, żeby "oblookać" co i jak?? Olu, mam cennik z krótkim opisem kosmetyków. Zaraz prześlę Ci na maila. Jest też stronka po angielsku i francusku: http://perso.wanadoo.fr/crown.royale/Site%20Crown/ Quote
alexandra Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Hej Justynko! :D Już kontaktowałam się z BiBi i Sonya-Nero i przesłały mi ten katalog, mają mi też coś doradzić odnośnie które kosmetyki dla sznaucerów. Weszłam też na tą stronę sklepu bocian co jest podana w tym katalogu i tam są też kosmetyki Pet Silk, słyszałaś coś o nich, bo też całkiem fajnie się zapowiadają i jest szeroki wybór specyfików. Mnie też już się kończy Bernard i będę musiała odnowić zapasy, muszę zatem zdecydować się na któreś, a faktycznie dobre są, porównywalne do Bernarda,1All System jak myślisz? Quote
jostra Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Z tego co wiem Crown Royale są lepsze niż Bernard i All System. A z Pet Silka będę wypróbowywać szampon wybielający dla Lambiego. Quote
alexandra Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Hmm, to może i ja wybróbuję Crown Royal i co nieco z Pet Silka :roll: Przekonywujące jest zwłaszcza to że są to koncentraty. A powiedz mi, czy można rozcieńczyć większą ilość np. szamponu i takie rozcieńczone może "stać" dłużej, czy raczej rozcieńczać tyle ile na jednorazowe użycie?? Bo do tej pory nie wiem jak to robić i z reguły rozcieńczam jednorazowo, ale trochę to nie wygodne. Quote
jostra Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Tak szczerze mówiąc to nie wiem. Ja rozcienczam jakąś ilość i jak mi zostaje to używam następnym razem. Quote
alexandra Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Ale pewnie można :D Jeju tak sobie podliczyłam i sugerowany zestawik wyniesie raptem 616 zł :o Chyba jednak będę poszukiwać wspólnika do tych zakupów :lol: Quote
alexandra Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Justynko to na poważnie bardzo chętnie!!!! :D Musimy się zatem jakoś umówić, daj mi znać kiedy byś miała w planie zamawiać:) Quote
KN Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 czy ja tez moge prosic o info i cennik kosmetykow Crown Royala na prv? dzieki :D Quote
madzior_ka Posted December 1, 2004 Author Posted December 1, 2004 hm,....ja tak miałam te Hery kupić (i pewnie kupie dla wypróbwania i przetestowania:) bo ciekawa jestem:)... ale ja bym mogła również prosć tem cennik i opis kosmetyków na maila? magda.sobus@vp.pl z óry wielkei dzieki a już wchodze na storne oi powiedzcie mi w jakich one sa cenach? z teg co widze co Oli wyszło to troche drogie :roll: ale pewnie na długo starczają....no ale w sumie dla jednego Deniska to i tak sporo by ta połowa była, a z Hery wyjdzie mnie ok 130 zł wiec jescze zobaczymy:) Olu a Agatka mówiła, że ty masz ten spray do czesania Demelant Eclat z hery to prawda? polecasz go? i wiesz może cyzm on się różni od Demelant Doucer? bo ja zamiarezam kupić doucer, chyba ze eclat lepszy.... :roll: Quote
Seja Posted December 2, 2004 Posted December 2, 2004 Madziorko!! Nie wiem jak innym ale NAPRAWDE ten Demelant Elcect nic Sei nie daje, a kosztuje w pierony. I ten paskudny zapach..chcesz ,żeby Denisek pachnial stara wyperfumowana baba?? Jesli chodzi o nas to już lepiej sprawdza się zwykla woda z balsamem w psikaczu niz ten Eclact. U mnie stoi cały nieuzywany i nie mam co z tym robić. A dalam chyba ze 40 zł. ( moze 37) Może dziala na inne typy sierści..innych psiurków.. Quote
madzior_ka Posted December 2, 2004 Author Posted December 2, 2004 hm.....ja znalazłam internetowy sklep gdzie jhest za 31:D i kupie na próbę bo jestem ciekawa bo wiele osób chwali i tyle samo krytykuje:) więc na każdym psie działa inaczej zobaczymy jak zadziała na Denisową sierść:) Quote
alexandra Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Olu a Agatka mówiła, że ty masz ten spray do czesania Demelant Eclat z hery to prawda? polecasz go? i wiesz może cyzm on się różni od Demelant Doucer? bo ja zamiarezam kupić doucer, chyba ze eclat lepszy.... :roll: Nie Madziorko, ja nigdy nie miałam tego preparatu, właśnie dlatego że słyszałam o nim więcej negatywów aniżeli pozytywów :roll: Przesłał już Wam dziewczyny (Kaśka, Madziorka) te info o kosmetykach Crown Royal? Bo jeśli nie to mogę je Wam wysłać :) Quote
Ka-Vanga Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Ja chce, ja chce, mi wyslij :wink: :D . Quote
Recommended Posts