Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wydzielone z topicu dotyczącego trymowania:

:) ja też jakąs fajną odzywke musze kupić, moze jakiś komplecik z szamponem....a ty na jaką sie zdecydujesz? ja słyszałam o Hery i bernardzie ze są dobre, ale strasznie drogie:(.... może jednak cosik mu kupię, a jak często używasz balsamu i szmaponu? bo ja w sumei to rzadko, zle teraz w zimie to chyba częściej by sie przydało bo po prawie kazdym spacerku w deszcz kąpiel łapek by sie zaliczyć przydąłoi a narazie tonjutro juz z Denem jestem umówiona na kąpanie podwozia:))) będzie piękny!! juz neimoge sie doczekać...no, a teraz zmykam na angielski...

a jescz ejdndo czy do łąpek powinien byc jakis szampon do puszystych lap a do grzbietu dla szorstkowłosych? czy łąpy tez mozna np Seidlem dla szorstkowłosych myć? jak to jest?

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mialam balsam z Hery ale nie jestem specjalnie nim zachwycona. Mialam taki Carrese Briliance, czy jak to tam zwał. I Carrese Volume. jeden na nawilżenie drugi na zwiększenie "objętości " wlosa. Ale jedyne co w nim zachwale to to ,że sie po nim idealnie lapki rozczesuje.

Hery nie jest takie okrutnie drogie bo coś koło 27zł płaciłam. Za to Bernard dwa razy więcej..

Ja nie używam do lapek na codzień tego dla szorstkowlosych tylko jakiś delikatny szamponik typu Gottlebe

Posted

Ja chcę sobie (psom) kupić odżywkę Crown Royale.

Co prawda 470 ml kosztuje 120 zł, ale jest bardzo skoncentrowana, więc za tą cenę będę miała 19 litrów odżywki!

Wychodzi 6 zł za litr - znacie coś tańszego? :)

Posted

Sprzedaje dziewczyna, która ma pudelki.

Na DGM ma nick Sonya-Nero.

Przysłała mi ofertę jak chcesz do Ci wyslę na maila.

Ceny są w sumie wysokie, ale jak przeliczysz na litr to wychodzi naprawdę tanio. Szampon to ok 12 zł za litr, a 13 kosztuje malutki Seidel.

Posted

wiesz co na razie dzieki:)))bo brak cashu,ale jak tylko bede miala wiecej to sie odezwe:)))zwlaszcza ta odzywka jest interesujaca!!!szampot tyz, a wyprobowalas u sztucerkow te kosmetyki?i jak sie wlos zachowuje po nich?

Posted

Kosmetyki są super, z tzw. najwyższej półki, używa ich m.in. Rezkova, extra jest odżywka wystawowa bodifier, w zależności od rozcieńczenia wodą jest różny efekt na włosie. Do tej pory te kosmetyki nie były dostępne w Polsce

Posted
hm...ja bym chciała jakas odzywke zeby wlasnie objetosc zwiększała quote]

madziu :o Deno to ma tyle sierści, że jak mu jeszcze zwiększysz objętość, to jak chow-chow bedzie wyglądał!!! 8) :wink: :roll: :lol:

Posted

no...może niedokłądnie chodziło mi o zwiększenie objętości włosa ale o takie napuszenie i ogólne odzywienie:) hehe....Denisio ma dużo włsków bo ma dlugie, ale jakby mu się obcieło wcale by takich gęstych nie miał, dlatego Agatka mówiła, żeby lepiej mu dlugie zostawiać tak czesi robią:) A co do kosmetyków to chyba juz zdecydowąłyśmy z Julcią ale pierw musimy trochę kasiorki uzbierać:) Chcemy kupić "komplecik" z hery:) bo wiele osób chwali te kosmetyki i starczą na jakiś czas:) chcemy kupić:

1) szampon dla szorstkowłosych TONUS POILS DURS

2) Spray podczas sczzotkowania zapobiegajacy filcowaniu bo jemu się często kołtuny robią tylko własnie mam do Was pytanie tych co używają hery który epszy dla sznaucera bo są dwa pierwszy do białych psów (w sumie pieprzak ma jasne lapy) a drugi do wszystkich poza białymi: DEMELANT DOUCER i DEMELANT ECLAN (ja kieruję się ku pierwszemu ale doradźcie jescze)

3)Z BIEGIEM CZASU ZEL DO CZYSZCENIA OCZU I USZU ALE JESCZE MAMY TEN Z aMIwET

4) I mam do was pytanie czy jest sens kupić jescze odzywke taką do spłukiwania po kąpieli? bo na www.hery.pl (świetna strony wg mnie super porady wg ras dokłądnie napisane jak pielegnowac) nie ma odżywki ale szukając w inny sposób znalazłam odżywkę CARESSE VOLUME do łap sznuacerów i terierów i psów szorstkowłosych (napusza) mylicie ze tez by sie przydała?

5) acha i jest jescze puder dla szorstkołosych ale powiedzcie mi coś ci co sie na trymwonaiu znają gdzieś czytałam że jak się popudruje/wytalkuje grzbiet przed trymownaiem to lepiej wychodza włosy to prawda?

Posted

Ja nie używam do lapek na codzień tego dla szorstkowlosych tylko jakiś delikatny szamponik typu Gottlebe

Seja napisz prosze jak dokładnie ten szamponik się nazywa i jaki typ Ty używasz.No i jeszcze jak by Ci się chciało to napisz jaki efekt jest u czarnych łapek po tym szampo.

DZ. z góry.

Posted

A wg mnie JP nie ma wcale rewelacyjnych kosmetyków (kiedyś to może i były one dobre)

Poza tym jest drogi.

Najtaniej wychodzą te droższe kosmetyki, bo są bardziej skoncentrowane.

Przykład: :)

Chcę kupiś szampon dla białej sierści.

JP - 1 litr kosztuje 70zł

Pet Silk - 386 ml kosztuje 70 zł, z tym że jest to koncentrat 1:10, więc mam ponad 4 litry

Tak sobie wczoraj siedziałam i liczyłam i już mam plan co kupię, bo niestety wszystko już nam się kończy :(

Posted

sorry bo ja niezorientowana jestem JP to skrót od Jean Piere Hery? jeśli tak to napisz mi coś więcej joastro czemu nie są zbyt rewelacyjne i co innego polecasz? bo mnie tez sie wszystko kończy i musze zrobić "zapasy" wiec czekam na propozycję:)

Posted

Kiedyś JP miał dobre kosmetyki, ale one chyba się popusły. Słyszałam wiele opinii na ten temat. Sama nieużywałam, bo nikt mi nigdy tych kosmetyków nie polecał, raczej odradzano mi ich stosowanie.

Lepiej może z kimś na spółkę kupić sobie coś lepszego.

Najlepsze kosmetyki są produkcji amerykańskiej i angielskiej.

Ja używałam Ring5, All System, ISB. Dobre są też kosmetyki Biogroom, Petsilk.

Ale to jest tylko moja subiektywna opinia. :)

Ja kupuję teraz Crown Royale.

Najtaniej wychodzą większe opakowania.

Posted

Mek! Ten szampon to Gottlieb, tak sie to pisze. Kosztuje ok 14 zł i jest to szampon itensyfikujacy kolor dostępny w kilku wersjach. ten mój ma rysunek głowy pudelka na okładce( ale co nie nzaczy ,że dla pudla) i jest z napisem Black , czyli dla psow o ciemnym kolorze. Nie jest to suuuper szampon ale poproistu delikatny szamponik do codziennej pielegnacji lapek. Podobne zastosowanie ma także szampon wysycający kolor z serii hery.

Natomiast najlepszy jest jak dla mnie wysycajacy kolor z serii 1AllSystems. Futro lśni jak "złoto"...ale jego się nie uzywa na codzień..

Tak jak powiedziala Jostra( i ja się z nią zgadzam) JP to nie najlepsza firma. Mam już z niej kilka kosmetyków i zadnym nie bylam zachwycona jak np szamponem z serii AllSystems.

Madziorko! ten szampon Hery dla szorstkowlosych niczym się różni od szamponu Dr seidla dla szorskich psów. Mam go od dawna i efektów nie widze. Tak samo jak efektów Demalant Eclect. Niech cię bozia broni przed kupnem tego!! Jak chcesz mogę dac w prezencie!! Po pierwsze nic nam ten psikacz na łapy nie daje, a po drugie jedzie na kilometr jak ja to mówię "tanimi perfumami z kiosku". Okrutnie silny perfumowany zapach!!!

Co do cen drogich wyrobow to zawsze można z kims kupic na spółkę i rozlac sobie szampon czy balsam na dwie czy nawet wiecej osob.

:D

Olivko! dzieki za poniesienie na duchu odnośnie trymera Trixi. Duzo osob pluje na tą firme, a ja slowo daję nie widzę różnicy w trymowaniu innymi a tym moim. Z powodzeniem skubie nim podszerstek Sei i nie ma mowy o uszkadzaniu włosków...

Posted
Co do cen drogich wyrobow to zawsze można z kims kupic na spółkę i rozlac sobie szampon czy balsam na dwie czy nawet wiecej osob.

I to jest najlepsze rozwiązanie :)

Posted

No, dokładnie! Bo jak dobry kosmetyk kosztuje np 100zł za pół litra to na 2 osóbki juz po 50 zł, na 3 po 33zł...i tak dalej. A kosmetyk i tak starczy na długo..no nie? Na tej zasadzie można tez sobie kupić cois czego jakości nie jestesmy do końca pewni. Łatwiej machnac ręka na stracone 30zl niz na 100...

Posted

Te wszyskie kosmetyczne sprawy mnie przerastają:(:(:(:(:(

Pozostane przy tych podstawowych i nich sie dzieje wola nieba.....

Tylko ze u nas tego gotlibe to oczywiście nie ma musze znowu szukać.

Wielkomiejscy forumowicze to maja dobrze :D :D :D :D :D :D

Posted

a ja ponawiam swoje putanie JP to po prostu Hery?

hm...ale wiele osób poleca te kosmetyki.... :roll: choćnby Agatka ostatnio z nią rozmawiałam powiedziała, że świetna firma (hery) ale droga....a chcialabym mieć wszystko z jwednej firmy dlatgo nie chcę kupić seidla czy innego....a na innym forum (zwierzaki) jedna osoba używa dla sznuacerka i znowu mówi, że efekty po np. demelant Doucer sa super i w ogóle, wiec już nie wiem kogo słuchać......polećcie jescze coś dobrego, z czego jest dużo rzeczy zebymiec wszystko z jednej firmy a w mniejszych ilosciach bo nie mam z kim na spółke kupic... :roll:

Posted

A ja proponuję Madziorko,zebys sama popróbowala jakis kosmetykow dla psow. Na różnych forach pytasz o te same rzeczy i ludzie ci odpowiadają. Bardzo dobrze jest się radzic( sama też wielokrotnie pytam o to czy tamto) ale tak to jest ,ze dla jednego pieska kosmetyk może okazać się zbawienny a inny dostanie po nim łupiezu.

Jesli jestes nastawiona na kupno kosmetyków Hery, to kup.Spróbujesz sama. Jesli okaże się ,ze sa swietne dla Deniska to tym lepiej. Ja własnie kupiłam dla Sejuty tą odżywke bananową z Bernarda....zobaczymy jak się sprawi..Póki co jej lapki pachna banankiem a futerko jest cudnie mięciutkie...ale po pierwszym razie nie ma co wyrokowac.

Hery to nie najdroższa firma...jej ceny są porównywalne z Bepharem naprzykład. Najdroższe to chyba widzialam w 1AllSystems. Ring 5, no i Bernarda.

Jak będziesz sobie kupować z JP to sprawdz ceny bo sa duże rozrzuty cenowe w różnych sklepach. Jak kupowalam kiedys szampon czy odżywkę to ceny różniły się o 10zł!

Posted
Ja własnie kupiłam dla Sejuty tą odżywke bananową z Bernarda....zobaczymy jak się sprawi..Póki co jej lapki pachna banankiem a futerko jest cudnie mięciutkie...ale po pierwszym razie nie ma co wyrokowac.

Odżywka jest OK, ale dla mnie ten zapach bananów jest nie do zniesienia :P Już wolę zapach kosmetyków All System

Posted

Ja w sumie tez nie lubię bananowo pachnących rzeczy - zwłaszcza slodyczy-( oprócz samych bananów), ale w sumie zapach nie ważny, byleby kosmetyk był dobry. Zresztą po zapachu Demalant Eclact z Hery to wszystko przeżyję. Co do AllSystems to do zapachu się nie ustosunkowalam bo mam tylko szampon ten whitening, a on bardziej w zapachu przypomina farbę do wlosow...( aczkolwiek przebija się taki fajny zapaszek) . Żałuje ,że w sklepach nie ma tej firmy, tylko wysylkowo..