Zosia123 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 A ja dzisiaj zabrałam Reksa i Myszę do dra Kanzawy, chciałam popytać o te karmy, ale była taka kolejka, że się wycofałam (z czego Mysza była niezmiernie zadowolona ;)). Quote
LILUtosi Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='Zosia123']Czysty i lśniący :D[/QUOTE] Już nie. Obsrał dzisiaj najpierw jedno legowisko a teraz leżał w korytarzu i tylko usłyszałam psssttststt a on nawet nie zauważył. Czy to normalne po tych lekach że jest sraczunia? Quote
LILUtosi Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Zefir ma regularną sraczkę, właśnie mi pokój udekorował. Nie wiem co odstawić!? Dałam mu dziś Nifuroksazyd. Czy ktoś tu jest i ma doświadczenie w skutkach ubocznych tego preparatu? Quote
kikou Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 z tego co rozmawialam z wet to bezpieczny preparat, nie powinien powodować skutków ubocznych natomiast te biegunki u Zefirka sa takie uporczywe, ze to nie wygląda na jakąs zwykłą infekcję, jeśli wet wykluczył inne przyczyny - trzustkę czy może jakieś lambrie czy cholera wie... to jeszcze te leki zarówno te przeciwbólowe-przeciwzapalne jak i te na stawy mogą mieć wpływ na te biegunki. nie zaszkodziłoby mu podawać jakiś czas preparat wzbogacający flore jelitową ale kurcze przede wszystki trzeba ustalić przyczynę...:hmmmm: u mnie kiedyś piesek chory na trzustkę miał takie brzydkie kupki... i im gorzej było z tą trzustka tym gorsze były te kupki... Quote
LILUtosi Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 On dostał puszki intensinala i ja mu codziennie jedną daje. Być może od tego. Od ostatniej kuracji Zefir miał bardzo ładne kupy, lekko rzadsza była po tabletce na robaki ale to standard. Dopiero po podaniu tego leku albo/lub tych puszek zaczęły się rewolucje. Zmiana karmy jakby nie było. No nic, trzeba będzie tą trzustkę dokładnie zbadać. Quote
mdk8 Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 a jak "jest czysty" to śmierci mu z odbytu? U mojego mix-onka rok temu tak było i okazało się ,że miał zapalenie żołądka i dostawał zastrzyki przez 6 dni. A na biegunki mojemu nifuroksazyd pomaga. Zmiana karmy tez może być przyczyną. Ponad 10m-cy walczyłam z biegunkami mojego Artasa. Nawet jak zje za dużo na jeden raz to się z niego leje.Dlatego je 2 razy dziennie po pół porcji. No ale każdy pies jest inny... Quote
Zosia123 Posted April 24, 2014 Author Posted April 24, 2014 [quote name='piescofajnyjest']po przerwie sie witam:)[/QUOTE] Witamy :loveu: Quote
LILUtosi Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Dziś odebrałam karmę dla Zefirzastego. Zobaczymy czy będzie jadł. Niestety po mokrym ma rozwolnienie. Quote
LILUtosi Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Zefir przestał wstawać. Jak jest słonko to wynoszę go na trawę a wieczorem wnoszę. Dziś w trakcie noszenia obsikał mnie. Mocz strasznie śmierdzący jakby długo trzymany a był na trawie. Ma apetyt i kupy się unormowały ale nie ma już siły wstać żeby je wydusić. Będą potrzebne podkłady. Muszę też jakoś opatentować sposób jego przenoszenia na wybieg i z powrotem bo jednak lekki nie jest. Quote
Zosia123 Posted May 8, 2014 Author Posted May 8, 2014 U Zefirka nie za dobrze, od wczoraj dostaje zastrzyki, oby to coś pomogło... :( Quote
LILUtosi Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 Kupiłam wczoraj podkłady, idą jak woda. Próbowałam go dzisiaj postawić, na pasach ale nie daje rady. Dostał leki na zapalenie pęcherza oraz zastrzyki przeciwbólowe. Dostanie też czopki Tramal. Po za tym ma taką wolę życia i nadal podły charakter. Do wszystkiego muszę mu zakładać kaganiec. z parę dni temu uwalił mnie w rękę i jeszcze mam zaczerwienione. Noszę go na słoneczko ale już nie na trawę tylko na taras. Apetyt ma spory pić też pije. Krzyczy ze chce siku i kupę ale co z tego jak nie może wstać. Nie wiem co z nim będzie. Quote
LILUtosi Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Zefirkowe leczenie w całości pokryła Fundacja Węgielek. Zefirek bierze takie lekarstwa: tu u lekarza: i w domu: Quote
margoth137 Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 co za podła starość, niby by jest dobrze a tu przychodzi taki moment że psiak nie wstaje i już......:( nawet nie myślę... Jestem z Tobą Zefirku! Quote
Zosia123 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Niedobrze.. :( podobnie było z Emką... :( Quote
brzośka Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Biedny Zefiruś :( i biedna Lilu, że musi patrzeć na cierpienie Zefira... Dziękuję Lilu, że się tak wspaniale nim opiekujesz :Rose: (i innymi psiakami oczywiście też) Quote
Recommended Posts