AgnieszkaJ Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Luka nadal jest u mnie. Kolkaa90 się nie odzywa i chyba decyzja oddania Luki Kolce90 była zbyt pochopna. Trzeba wszystko sprawdzić. Także sprawa jest nadal otwarta. Quote
AgnieszkaJ Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Luka po sterylizacji ma się dobrze i biega jakby nie było żadnego zabiegu. :] Luka jest zrównoważona i bardzo grzeczna. Pięknie chodzi na smyczy. W domu nie brudzi, nie niszczy. Lubi drapanie po brzuszku, za uszkiem. Bardzo się cieszyła gdy dostała ode mnie zabawkę - węzełek. Dumnie nosi w pysku i macha ogonem, ale jak chce się jej zabrać to bez mrugnięcia oddaje. :) Quote
Asia & Ginger Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Sunia ideał! :loveu: Komu takie cudeńko? :cool3: Quote
AgnieszkaJ Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 Zapomniałam dodać, że jak je to też bez problemu można jej w misce grzebać, ją dotykać :lol: Quote
emilia2280 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 no to potrzeba suni ogloszen tak? Mam pakiet wykupiony, potrzeba tekstu do ogloszenia, kontaktu i kilku zdjéc na maila. Quote
AgnieszkaJ Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 Na ten moment szukam kogoś z Opola, kto mógłby zrobić wizytę przedadopcyjną. Mam chłopaka z Opola, który chce adoptować Lukę. Jego rodzice mają coker spaniela i on uwielbia tego psa i chce tez mieć spanielkę. Quote
Asia & Ginger Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='AgnieszkaJ']Na ten moment szukam kogoś z Opola, kto mógłby zrobić wizytę przedadopcyjną. Mam chłopaka z Opola, który chce adoptować Lukę. Jego rodzice mają coker spaniela i on uwielbia tego psa i chce tez mieć spanielkę. Tak jak mówiłam przez telefon, skontaktuję się jutro z naszą niezastąpioną Karmelcią. ;) Quote
AgnieszkaJ Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Tak jak mówiłam przez telefon, skontaktuję się jutro z naszą niezastąpioną Karmelcią. ;)[/QUOTE] Dziękuję Asia - jesteś nie zastąpiona! Quote
Asia & Ginger Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='AgnieszkaJ']Dziękuję Asia - jesteś nie zastąpiona! Nie ma za co. ;-) [quote name='Nikaragua']kado jest z Opola i wiele innych: http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?&field2=opole&order=desc&sort=posts&pp=50 Dzięki Nikaragua. :p Karmelcia już się zgodziła zrobić wizytę. Jutro będzie się kontaktować z chłopakiem zainteresowanym adopcją Luki. Quote
AgnieszkaJ Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='emilia2280']no to potrzeba suni ogloszen tak? Mam pakiet wykupiony, potrzeba tekstu do ogloszenia, kontaktu i kilku zdjéc na maila.[/QUOTE] Dziękuję emilia2280. Mam nadzieję, że tym razem dojdzie do adopcji! To już trzeci dom, który chce adoptować. Quote
AgnieszkaJ Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Nie ma za co. ;-) Dzięki Nikaragua. :p Karmelcia już się zgodziła zrobić wizytę. Jutro będzie się kontaktować z chłopakiem zainteresowanym adopcją Luki.[/QUOTE] Jest za co Asia! Nikaragua - dzięki! Quote
AgnieszkaJ Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='monika083']trzeba szukac tego najlepszego domku:)[/QUOTE] Monika083! oczywiście, że szukamy najlepszego domku! Jak miałby być byle jaki to lepiej żeby sunia została u mnie! Quote
Atrisko Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='AgnieszkaJ']Monika083! oczywiście, że szukamy najlepszego domku! (...)[/QUOTE] I jak tam domek dla "złotego psiaka"...co cioteczki zdecydują? Quote
AgnieszkaJ Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 [quote name='Atrisko']I jak tam domek dla "złotego psiaka"...co cioteczki zdecydują?[/QUOTE] Na razie czekam na wizytę przedadopcyjną w Opolu. Zobaczymy jak wypadnie! Tymczasem "złoty pies" śpi na wersalce, a "srebrny pies" śpi koło wersalki na podłodze ;) Quote
taks Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Czy szelki i smycz zamówione u mnie przez Kolkaa90 dotarły do suni? Wysłałam 11.05 na podany przez Kolkaa90 wrocławski adres i cisza . Wysyłke zrobiłam przed otrzymaniem wpłaty bo sprawa była ponoć pilna. Wpłaty do dzis nie ma. Szkoda bo to miało byc na pomoc innemu psu w potrzebie:shake: Quote
monika083 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='taks']Czy szelki i smycz zamówione u mnie przez Kolkaa90 dotarły do suni? Wysłałam 11.05 na podany przez Kolkaa90 wrocławski adres i cisza . Wysyłke zrobiłam przed otrzymaniem wpłaty bo sprawa była ponoć pilna. Wpłaty do dzis nie ma. Szkoda bo to miało byc na pomoc innemu psu w potrzebie:shake:[/QUOTE] bez komentarza..... ja tez ani jednaj wiadomosci nie dostalam od koolki odkad wrocila do polski..mowila cos , ze robila przelew ale wpisala zly numer ..wydalo mi sie to dziwne. Quote
AgnieszkaJ Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 taks napisał(a):Czy szelki i smycz zamówione u mnie przez Kolkaa90 dotarły do suni? Wysłałam 11.05 na podany przez Kolkaa90 wrocławski adres i cisza . Wysyłke zrobiłam przed otrzymaniem wpłaty bo sprawa była ponoć pilna. Wpłaty do dzis nie ma. Szkoda bo to miało byc na pomoc innemu psu w potrzebie:shake: Kolkaa90 się nie odzywa, więc nie mam pojęcia co się stało z szelkami. Przykro mi :shake: Quote
AgnieszkaJ Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Luka nadal jest u mnie. Jutro będzie już 5 tygodni! Luka miała iść do Opola do Pana Łukasza, ale w między czasie pojawiła się super rodzina, która chciała adoptować Lukę. Pan Łukasz dla dobra psa powiedział, żeby Luka poszła do tego domku. Luka miała zamieszkać w Turawie w domku z rodziną z dwójką dzieci. Mieli po nią jutro przyjechać i dostaje wiadomość treści: "[FONT=arial]Z przykrością muszę zawiadomić Panią, że nie przyjedziemy po Lukę. Naprawdę bardzo mi przykro, ponieważ w myślach nazywałam ją już "moim psem". Żeby nie myślała Pani o nas źle, że jesteśmy nieodpowiedzialni, czuję się w obowiązku wytłumaczyć naszą decyzję.[/FONT] [FONT=arial]Po wczorajszej wizycie u lekarza okazało się, że nasze młodsze dziecko będzie potrzebowało rehabilitacji z powodu wady bioderek. Przez najbliższe dwa miesiące muszę poświęcić 100% uwagi córeczce, a nie chciałabym tym samym zaniedbać psa.[/FONT] [FONT=arial]Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za znalezienie odpowiedniego domu dla Luki." Smutno mi się zrobiło...[/FONT][FONT=arial] [/FONT] Quote
Asia & Ginger Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 A może jednak Pan Łukasz zdecyduje się w końcu na Lukę? Czy Luka ma teraz jakieś ogłoszenia? Quote
monika083 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 a w opolu u pana Lukasza byla juz wizyta? z ogloszen robilam jej sporo jakis czas temu teraz odnawiam,jak przyjdzie przyp.na maila. Quote
AgnieszkaJ Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Dzwoniłam dzisiaj do Pana Łukasza i mówił, że zadzwoni do Kariny, żeby się umówić z nią na wizytę przedadopcyjną. Teraz niedawno miałam telefon od ludzi mieszkających koło Bolesławca (Jelenia Góra), którym zaginęła ruda suczka coker spaniel. Mówili mi, że jeden gościu prawdopodobnie ją ukradł, a jak sprawa się oparła o policję to się wystraszył i wywiózł. Zginęła im ponad miesiąc temu. Dawali ogłoszenie, ale na lokalnym portalu, a teraz natknęli się na moje ogłoszenie. Z opisu charakteru psa pasuje do Luki. Charakterystyczną rzeczą którą robiła ich sunia było chodzenie po drabinie. Postawiałam Luce drabinę, ale nie chciała wejść. Jednak jak położyłam mięsko to weszła parę szczebli, potem postawiłam koło płotu i wyszłam na zewnątrz - wyszła po drabinie. Przedtem Luka wdrapywała się na płot i przeskakiwała jak ja znalazłam się po drugiej stronie. Czy to przypadek, czy to ten sam pies? Czekam na informacje od nich czy przyjadą sprawdzić... Quote
Poker Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Aż dreszcze po mnie przeszły.Oby to był ich pies. Quote
emilia2280 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Ale numer! hehe, zrób jej fotké na tej drabinie pls. Niezla akrobatka :O Mam nadziejéze jesli to ich sunia to bédá jej pilnowac lepiej. Quote
AgnieszkaJ Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Dzwonili. Mają przyjechać w piątek lub w sobotę. Będę czekać z nadzieją, że to ich pies. Choć nie zgadza się wiek. Luka została określona na rok (ma piękne zęby). Ich sunia zwana Gerą jest nieco starsza. Mam nadzieję, że to my się pomyliliśmy co do wieku. Quote
Recommended Posts