AgnieszkaJ Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Roczna ruda suczka rasy coker spniel szuka nowego domu. Sunia została znaleziona w Starym Górniku koło Oławy dnia 22 kwietnia, ale z informacji od ludzi wiem, że błąkała się tutaj od 15 kwietnia. Właściciel się do tej pory nie zgłosił, więc przypuszczalnie została tu wyrzucona z auta. W Gazecie Oławskiej już drugi tydzień ukazuje się ogłoszenie, że została znaleziona. Poinformowałam schroniska i Straż Gminną. W internecie tez zostały zamieszczone informacje. Niestety właściciel jej nie szuka. Suczka dostała imię Luka. Ma wspaniały charakter. Pozwala na każdą pielęgnację, pozostawiona sama w domu nic nie niszczy, nauczona jest czystości. Świetnie dogaduje się z drugą moją suczką, z kotem oraz moją dziesięciomiesięczną córeczką. Suczka jest młoda, a jednocześnie odchowana z trudów szczenięcych. Kto nie ma czasu na odchowanie szczeniaka, a chciałby wspaniałą towarzyszkę to ten pies jest idealny. Sunie można wysterylizować i nie ma wtedy problemu z cieczkami. Więcej informacji pod numerem telefonu 603-90-21-01 lub na e-mail. Quote
Poker Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Śliczna sunia.Trzeba powiadomić Asia&Ginger. Może ma jakiś domek w zanadrzu. Quote
emilia2280 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 ona ma taki rozdéty brzuszek. byla odrobaczana i ogládana przez weta? Aga, podaj kontakt do siebie- maila i telefon na pw. Quote
AgnieszkaJ Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 Jestem dzisiaj umówiona z weterynarzem i będę ją sterylizować. Zaraz jadę z Luką. Quote
Asia & Ginger Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 O widzę, że i tu ją wrzuciłaś. Super! [B]Kolkaa90 [/B]czy to o tą spanielkę miałaś na myśli, gdy pisałaś do mnie PW? :cool3: Quote
Kolkaa90 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='Asia & Ginger'] [B]Kolkaa90 [/B]czy to o tą spanielkę miałaś na myśli, gdy pisałaś do mnie PW? :cool3:[/QUOTE] Tak Asia o tą :) Quote
Kolkaa90 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) Luka już po zabiegu. Jest senna ale ogólnie ma się dobrze :) I znalazła kochający dom - mnie :) :multi: jestem szczęśliwa Edited May 8, 2012 by Kolkaa90 Quote
AgnieszkaJ Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 tak jak Kolkaa90 napisała, Luka jest po zabiegu i śpi słodko na wersalce. Była szczenna! Dobrze, że na zabieg sterylizacji zdecydowałam się tak szybko, bo jeszcze trochę i narodziłby się kundelki i problem byłby zdecydowanie większy. Kolkaa90 zdecydowała się na adopcję Luki. Mam nadzieję, że dziewczyny się dogadają i pokochają. Ja i moja Margotka pokochaliśmy Lukę i mam też nadzieję, że damy radę się z nią rozstać. Łatwiej nam będzie wiedząc, że Luka będzie mieć kochany dom! Quote
azalia Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Kolkaa90,gratuluję decyzji,Luka jest przepiękna,bądźcie razem szczęśliwe. Quote
Asia & Ginger Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='Kolkaa90']Luka już po zabiegu. Jest senna ale ogólnie ma się dobrze :) I znalazła kochający dom - mnie :) :multi: jestem szczęśliwa[/QUOTE] Wspaniale! :multi: :loveu: [quote name='AgnieszkaJ']tak jak Kolkaa90 napisała, Luka jest po zabiegu i śpi słodko na wersalce. Była szczenna! Dobrze, że na zabieg sterylizacji zdecydowałam się tak szybko, bo jeszcze trochę i narodziłby się kundelki i problem byłby zdecydowanie większy. Kolkaa90 zdecydowała się na adopcję Luki. Mam nadzieję, że dziewczyny się dogadają i pokochają. Ja i moja Margotka pokochaliśmy Lukę i mam też nadzieję, że damy radę się z nią rozstać. Łatwiej nam będzie wiedząc, że Luka będzie mieć kochany dom![/QUOTE] Też brzuszek był taki podejrzany jak pisała Emilia, teraz już wiadomo dlaczego. Niech malutka szybko dochodzi do siebie, bo domek czeka. :p Quote
Kolkaa90 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 W sobotę wieczorem odbieram Lukę. Mam nadzieję, że szybko się przyswoi do nowego otoczenia. Już nie mogę się doczekać by stworzyć z Nią razem kochającą rodzinę. [B] Do tego czasu pozostaje mi tylko cierpliwie czekać i dowiadywać się o Jej samopoczucie po zabiegu.[/B] Jestem bardzo wdzięczna [B]AgnieszkaJ[/B] za Jej dobre serce i ofiarowaniu "nowego życia" Luce Quote
emilia2280 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 aaa, to szybko poszlo i przyjemnie :) cieszé sié zatem :) Quote
Kolkaa90 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg843/scaled.php?server=843&filename=p1030227p.jpg&res=landing[/IMG] "[B]Taks[/B]owe" szeleczki już gotowe :) Niebawem dotrą. Quote
Asia & Ginger Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Ale piękne! Ślicznie będzie w nich Luka wyglądać. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
AgnieszkaJ Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 Szeleczki śliczne. Mam nadzieję, że dobre będą i że dobrze Lukę wymierzyłam :) Quote
Asia & Ginger Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 AgnieszkaJ tak teraz sobie pomyslalam, czy byla przeprowadzona wizyta przedadopcyjna, bo nic na ten temat nie pisalas? A ja psiakow bez wizyty nie oddaje, chyba ze kogos znam osobiscie. Quote
Kolkaa90 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 To malo problemowe, zreszta mam znajoma http://www.dogomania.pl/forum/members/67622-monika083 na dogomani, ktora potwierdzi iz jestem odpowiednia osoba i dobrze traktuje swoich podopiecznych, obecnie mamy psiaka rocznego od 2 tygodnia jego zycia - zapraszam do galerii Lamborghini jednaze psiak od jutra zostaje z mezem przy separacji. Quote
monika083 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 (edited) [quote name='Kolkaa90']To malo problemowe, zreszta mam znajoma http://www.dogomania.pl/forum/members/67622-monika083 na dogomani, ktora potwierdzi iz jestem odpowiednia osoba i dobrze traktuje swoich podopiecznych, obecnie mamy psiaka rocznego od 2 tygodnia jego zycia - zapraszam do galerii Lamborghini jednaze psiak od jutra zostaje z mezem przy separacji. ja nie znam potrzeb psa, ani Twoich warunkow w polsce.To tylko wizyta u Ciebie potwierdzi.I chyba osobista rozmowa z obecna opiekunka Luki. Ja sama 4 lata dojrzewalam do decyzji adopcji psa, dlatego jak sama zreszta wiesz jestem troszke zaskoczona Twoja szybka decyzja :) jeszcze nasunelo mi sie takie pytanie, co bedzie jesli do separacji nie dojdzie, maz wroci do kraju z Lambem i co jesli psy sie nie dogadaja? Wzielas taka opcje pod uwage? Biore pod uwage wszystkie za i przeciw. Edited May 12, 2012 by monika083 Quote
AgnieszkaJ Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 [quote name='Kolkaa90']To malo problemowe, zreszta mam znajoma http://www.dogomania.pl/forum/members/67622-monika083 na dogomani, ktora potwierdzi iz jestem odpowiednia osoba i dobrze traktuje swoich podopiecznych, obecnie mamy psiaka rocznego od 2 tygodnia jego zycia - zapraszam do galerii Lamborghini jednaze psiak od jutra zostaje z mezem przy separacji. Powiem szczerze, że gdybym kochała swojego psiaka to bym nie zostawiła swojemu byłemu partnerowi i zrobiła wszystko, żeby pies był ze mną! Dlaczego opuszczasz Lamba? Może za jakiś czas opuścisz tez Lukę? Quote
azalia Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Co z Luką? Jest już w nowym domu,napiszcie proszę. Quote
Recommended Posts