Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie będziemy się bawić w takie duperele. Jak kupować to cos porządnego. Nam nie chodzi o to aby pies umoczył kostki. Tylko żeby mógł swobodnie skakać, kłaść sie i obracać tak jak to mogły robić do tej pory.
która mogłaby się zając tym kurierem?bo ja juz nie ogarniam wszystkiego. Trzeba poszukać, podzwonić po kurierach

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ta dammmm:)
dziś kupiliśmy basen ten w kształcie rybki za 430zł:) szybka akcja była bo dziś rano koleżanka mi zadzwoniła że jej pracownik jedzie akurat do Wołomina to mógłby to zabrać:) no więc ciach prach i jutro będzie basen a w sobotę pływanko:) o ile pogoda pozwoli:)

Posted

Sabinko, czy Twoja propozycja finansowa jest jeszcze aktualna? Musiałam wyłożyć na ten basen, żeby udało się go jutro przywieźć darmowym transportem. No i stwierdziłyśmy że szkoda takiej okazji zmarnować a chyba nic lepszego nie znajdziemy.

Posted

maupa, świetny pomysł z tym korkiem :)
piechcia, jak będziesz przechylać oczko by wylać z niego wodę, to za którymś razem pęknie, złamie się. ja tak sobie załatwiłam taką "michę"-muszlę o średnicy niecały metr. teraz mam drugą i już bardziej ostrożnie pozbywam się z niej wody. im większy basenik tym łatwiej może się złamać, pamiętajcie o tym.

Guest Ciocia Gosia
Posted

To co, jutro strój kąpielowy mam zabrać? Czuję, że się pochlapiemy.
Rokita się ucieszy jak sobie chociaż popatrzy...

Posted

modliszka84 napisał(a):
Sabinko, czy Twoja propozycja finansowa jest jeszcze aktualna? Musiałam wyłożyć na ten basen, żeby udało się go jutro przywieźć darmowym transportem. No i stwierdziłyśmy że szkoda takiej okazji zmarnować a chyba nic lepszego nie znajdziemy.

Tak, tak, oczywiscie. :) Napisz tylko ile w sumie wyszlo i na jakie konto mam przelac pieniazki. :)

Posted

a oto premiera naszej pływalni:) ahh co to była za radość!!! ale jak zwykle w praktyce wychodzi jakieś ale:) tym razem psy się ślizgają:) i trzeba się rozejrzeć za czymś co je zabezpieczy czyli hmm jakaś guma?wycieraczka, wykładzina? trzeba popatrzeć, poszukać.

zdjęć będzie za tydzień więcej bo dziś miałam aparat ale karty pamięci już nie :evil_lol:

Posted

ala taka taśma jaką znalazłam na allegro to po pierwsze pod wodą się odklei a po drugie jest jak papier ścierny bo miałam ją zima na budach więc jest dość ostra w dotyku, chyba, że sa jakieś inne.

Posted

no tak takie gładkie taśmy to by mogły być ale widziałaś ceny??300zł:) taka o szerokości 10cm bo węższa raczej byc nie może bo to dość duża powierzchnia to dużo tego trzeba by przykleić. Musimy się rozejrzeć jeszcze i pokombinować:)
mile widziane podpowiedzi:)

Posted (edited)

piechcia15 napisał(a):

mile widziane podpowiedzi:)

prosze bardzo:
http://wykladzinyidywany.pl/wykladziny-druk/264-wykladzina-dywanowa-sztuczna-trawa.html

i tubka butaprenu do przyklejenia ...

albo kawałek siatki ogrodzeniowej ( tylko z samego pcv a nie drut powlekany - taka do ochraniania np. sadzonek) o gęstych oczkach - do kupienia w kazdym składzie budowlanym, sklepie ogrodniczym , markecie gospodarczym a koszt góra kilkanascie zł + parę zł klej

Edited by taks
Posted

jak można jednym ruchem zdjęć tzn że jak pies wskoczy rozpędzony to też się odklei i będziemy co chwilę poprawiać:)
ta trawa to niezły pomysł ale chyba faktycznie muł i piach będą się w niej osadzać.

Posted

Moim zdaniem mata bylaby ok....

Nie radziłabym nic na stałe, bo cokolwiek to będzie (jeśli przykleimy super klejem żeby się nie ślizgało) to będzie zbierać brud i zrobi się szybko syf a nie odkleimy tego.

Taka mata jest antypoślizgowa i nie powinna się od tak odklejać.

Posted

piechcia15 napisał(a):
jak można jednym ruchem zdjęć tzn że jak pies wskoczy rozpędzony to też się odklei i będziemy co chwilę poprawiać:)
ta trawa to niezły pomysł ale chyba faktycznie muł i piach będą się w niej osadzać.
nie. jak złapiesz z krawędź tej maty i ją oderwiesz to wtedy się odklei. pies jej na pewno nie przestawi taplając się w wodzie, bo przyssawek od spodu jest sporo i trzymają dość mocno(mieliśmy coś takiego kiedyś do wanny jak synek był mały)

Posted (edited)

http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa=X&biw=1440&bih=809&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=x2GLEC3tbdANTM:&imgrefurl=http://twojdom-sklep.pl/2140/wycieraczka-gumowa&docid=83m1p1PZBMYQwM&imgurl=http://twojdom-sklep.pl/wp-content/uploads/2011/12/gumowana.jpg&w=800&h=663&ei=rDDDT5rdLY32sgbf4ujJCg&zoom=1

http://www.elastico.pl/nasza-oferta/Maty-gumowe/72
a coś takiego?

Dociąć i położyć na dno.
Jest ciężkie nie będzie się przesuwać, zresztą jak będzie tak samo duze to nie będzie gdzie miało sie przesunąć
A one nie przyzwyczają się ze tam ślizgo jest? Psy na początku np na panelach tez się ślizgają a późnej się przyzwyczajają...

Edited by Madzik77
Posted

może i ciocia Agata ma rację?:) papatrze jeszcze w necie czy sa jakies inne wymiary, albo do ogrodniczego też mozna iść, czasem tam sa takie rzeczy.

ciotki wybaczcie zmianę tematu ale pilnie potrzebujemy pomocy finansowej dla Basika z mojego podpisu. Jest po niespodziewanej operacji cewki moczowej, jeszcze nie wyszedł ze szpitala. Trzeba będzie zapłacić rachunek za operację, kupić odpowiednią karmę urinary. Masę kasy potrzebujemy, każde 5 zł jest bardzo ważne. To co mamy nie wystarczy. Zajrzyjcie tam proszę na wątek coo?pliss

• Margo changed the title to Schronisko w Pabianicach