gonia66 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Sabina02 napisał(a): Piechcia15, tak, tak dobrze widzisz. :lol: Funduje basenik tak do 700 zl. :lol: Czekam tylko na wasz wybor.Sabinko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Serio???????Oczom nie wierze...Od zawsze i na zawsze kochana psia powierniczka:):):).... ps. Jak nasza Kasiula??? Quote
agaga21 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 w szczecinku są właśnie takie oczka wodne ale duże. sprawdzają się świetnie, zapytajcie mariamc, to wam powie czy wkopywali je czy nie, a może częściowo? czasem ludzie z ogródka chcą się pozbyć takiego oczka, może akurat ktoś ze znajomych? warto popytać. fajnie, że jest sponsorka :) ale może jeszcze coś dodatkowo wymyślicie. Quote
Ewa_88 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Witam :) Chętnie wspomogę zakup basenu, nie jest to jakaś duża kwota, ale mogę podesłać 20 zł, jakby co proszę info na priv ;) Teraz doczytałam, że jest ktoś chętny do zasponsorowania basenu, super, więc w razie czego wspomogę jakiś inny szczytny cel lub psiaka podaną kwotą ;) Quote
piechcia15 Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Agato ja już patrzę za takim oczkiem od tamtego roku, nikt nie ma na zbyciu, bo jak ma to trzyma je i oddać nie chce:) a takie jak tu pokazałam to za 400 jest 20cm wysokie więc akurat dla naszych odważniaków:) Ewo jeśli chcesz pomóc finansowo to jak najbardziej. Mamy kilka psiaków w potrzebie w hotelach i każda pomoc mile widziana:) zapisze sobie ciebie i gdy będę rozsyłać chętnym konto na pw to do ciebie też pośle;) Quote
Sabina02 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 piechcia15 napisał(a):nie no nie wierzę!! ja jednak nie majaczę:) miałam iść spać ale jednak spadam na allegro i będę szukać:) Bóg zapłać Aniele:)aczkolwiek myślę że aż 700zł to przesada, można to przeznaczyć na innego psa czy inne potrzeby:)nie bądźmy pazerni:) Aniolem to raczej nie jestem (moj TZ to potwierdzi :evil_lol:), po prostu mam sentyment do pabianickich psiakow, bo pierwszym pieskiem ktoremu pomoglam znalesc domek poprzez ogloszenia to byl pabianicki Morusek, to bylo ponad 5 lat temu, Modliszka84 moze pamieta. :lol: A 700 zl to nie przesada, bo skorzysta na tym wiele psiakow, tak wiec jak znajdziecie cos fajnego za 700 zl, to prosze nie wachajcie sie. :lol: gonia66 napisał(a):Sabinko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Serio???????Oczom nie wierze...Od zawsze i na zawsze kochana psia powierniczka:):):).... ps. Jak nasza Kasiula??? No witaj, witaj Goniu... kope lat!!!!! :lol: Tak, psia powierniczka lub psia wariatka jak co niektorzy na mnie mowia. :evil_lol: Kasiula super, dzieki! :loveu: Nadal energiczna, zdrowa i wesola, tylko troche ja za bardzo upasłam. :oops: Juz prawie 3 lata ze mna jest. :lol: A jak Twoje psiaczki? :lol: Quote
arim Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Alllle wiadomość!!! Cuda zdarzają się jednak! Popytajcie może w jakiejś firmie zajmującej się zakładaniem oczek do ogrodów jak to wszystko wygląda.Pełno jest ogłoszeń takich firm.panowie może coś podpowiedzą a może też jak u nich kupi się basenik,to go zainstalują za jakąś symboliczną kwotę. Oglądałam kiedyś gotowe oczka w markecie LM,ale to było wieki temu,ale zajrzeć można. Quote
Madzik77 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 jak jest taki anioł jak Sabina02 i parę innych aniołków to lepiej zrobić coś lepszego poważnego na lata... Może faktycznie basen z prawdziwego zdarzenia i do tego albo pompę do wypompowania -ale to chyba szkoda wody bo jej przecież bedzie w porządnym basenie sporo wiec moze taki z filtrem -sa przeicez takie filtry i robi sie obieg zamknięty wody i ona filtruje wodę i ja czysci. JA mysle ze trzeba poodzwonic po firmach okolicznych co robią oczka wodne i powiedzieć co co chodzi i oni to wycenia i coś zaproponują a jak trafimy za zwierzoluba to moze po kosztach nam to zrobi :loveu: Trzeba pytac tez o gwarancję... Quote
taks Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Madzik77 napisał(a): lepiej zrobić coś lepszego poważnego na lata... popieram w całej rozciągłości:klacz: prowizorki zawsze wychodzą najdrożej warto popytać wśród fachowców, zorientować w cenach i wariantach rozwiązań technicznych i na spokojnie podjąć decyzję co wybrać Jesli projekt będzie poważny i da gwarancje, że nie jeden sezon posłuży to i kasa się znajdzie na pewno. Sama się też wtedy chętnie dołożę parę stów Quote
storozak Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 ojojojojo jakie piękne wiadomości:) Cuuudnie!!!!!!!!!!!!!! Quote
gonia66 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Sabina02 napisał(a):Aniolem to raczej nie jestem (moj TZ to potwierdzi :evil_lol:), po prostu mam sentyment do pabianickich psiakow, bo pierwszym pieskiem ktoremu pomoglam znalesc domek poprzez ogloszenia to byl pabianicki Morusek, to bylo ponad 5 lat temu, Modliszka84 moze pamieta. :lol: A 700 zl to nie przesada, bo skorzysta na tym wiele psiakow, tak wiec jak znajdziecie cos fajnego za 700 zl, to prosze nie wachajcie sie. :lol: No witaj, witaj Goniu... kope lat!!!!! :lol: Tak, psia powierniczka lub psia wariatka jak co niektorzy na mnie mowia. :evil_lol: Kasiula super, dzieki! :loveu: Nadal energiczna, zdrowa i wesola, tylko troche ja za bardzo upasłam. :oops: Juz prawie 3 lata ze mna jest. :lol: A jak Twoje psiaczki? :lol:Sabinko..taaaak, kope lat, masz rację:):)ależ jesteś Aniołem i mi nawet tutaj nie dyskutuj:):) (Chociaż z tą "wariatką psią" trudno sie nie zgodzić;):))...heheheh:):) Cieszę się, że u Kasiuli wszystko dobrze:) Wątek mi gdzies zaginął, więc jesli możesz Sabinko, wyslij mi go nawet na PW:):) U moich dziewczyn tez wszystko póki co, super (tez niestety trochę spasione):) Kochamy je wszyscy tu w domku jak wariaci...a one sa wyjątkowo grzeczne i kochane:):) Buziaczki!! Quote
piechcia15 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 (edited) myślę sobie tak... Takie oczko jak proponowałam za 400zł jest grube i trwałe, to napewno kilka lat nam posłuży, jeśli nie na zawsze. A bałabym się inwestować kasę i robotę w coś stałego gdyż ten teren nie jest własnością schroniska. Oni to tylko dostali czasowo w prezencie od miasta i nie ma pewności kiedy te urzędasy wpadną na genialny pomysł aby to zabrać i coś tam wybudować. Dlatego tak bronię się od kopania betonowego basenu. Takie oczko zawsze można wziąć "pod pachę" i postawić na środku schroniska (na upartego):) a jak wykopiesz dół i zalejesz betonem to nic z tym potem nie zrobisz...tylko pomachasz na do widzenia. Szukałam wczoraj w necie jeszcze czegoś innego ale nic nie znalazłam tylko z tej firmy ta rybka, ale ona i tak jest ogromna. Chyba, ze ktoś zna dobrze angielski i wyczyta z tamtej zagranicznej strony w jaki sposób można by kupić tamto "psie oczko" i jaki koszt transportu.http://www.onedogonebone.com/index.html ja wyczytałam tylko że chyba nie ma teraz tego ws przedarzy, a poza tym to jest chyba tej wielkości co rybka, tylko wyższe Edited May 7, 2012 by piechcia15 Quote
modliszka84 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Sabina02 napisał(a):Aniolem to raczej nie jestem (moj TZ to potwierdzi :evil_lol:), po prostu mam sentyment do pabianickich psiakow, bo pierwszym pieskiem ktoremu pomoglam znalesc domek poprzez ogloszenia to byl pabianicki Morusek, to bylo ponad 5 lat temu, Modliszka84 moze pamieta. :lol: A 700 zl to nie przesada, bo skorzysta na tym wiele psiakow, tak wiec jak znajdziecie cos fajnego za 700 zl, to prosze nie wachajcie sie. Ale się zrobiło sentymentalnie :) Jasne że pamiętam Moruska! Chyba z 7 lat w schronie przesiedział, nadal mam jego zdjęcia na kompie :) Aż tu nagle stał się cud i do stolicy wyjechał ;) Quote
modliszka84 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 piechcia15 napisał(a): Szukałam wczoraj w necie jeszcze czegoś innego ale nic nie znalazłam tylko z tej firmy ta rybka, ale ona i tak jest ogromna. Chyba, ze ktoś zna dobrze angielski i wyczyta z tamtej zagranicznej strony w jaki sposób można by kupić tamto "psie oczko" i jaki koszt transportu.http://www.onedogonebone.com/index.html ja wyczytałam tylko że chyba nie ma teraz tego ws przedarzy, a poza tym to jest chyba tej wielkości co rybka, tylko wyższe w sprzedaży będzie za ok 2 tygodnie na amazon.com ale znalazłam jakieś archiwum aukcji i ten mniejszy basen (nie w kształcie kości, tylko łapka psia ) kosztowała wg ceny regularnej 160 dolarów, a w promocji niecałe 100 dolarów, więc ta kość pewnie trochę więcej... do tego koszty przesyłki Quote
taks Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 W Łodzi jest producent - może warto sie z nim skontaktowac i zapytać- taka formę zawsze można obciąć i niecka będzie płytsza. Poza tym bywa że odlew jest wadliwy więc może uda sie coś przecenionego zdobyć http://www.basenyproducent.pl/baseny_oczka_wodne.html Quote
piechcia15 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 no to to jest fajne ale niema tam cen, Wysłałam zapytanie do producenta, ale nie liczę na pozytywną odpowiedź. Już pisałam do kilku takich jako dobry samarytanin:D ten basen w kształcie kości tez już oglądałam i to byłoby szaleństwo z naszej strony a poza tym chyba nie warto.Napewno kupimy coś lepszego:) Quote
barb Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110430/PRZEMYSL/81869042 Quote
piechcia15 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 tak już widzieliśmy ten basen, ale jak widać na załączonym obrazku pies boi się wejść w nieznane, głębokie miejsce.Dlatego my chcemy coś płytkiego.Nasze psiaki i tak głównie kładą się w nim i boki moczą więc wysoki nie jest potrzebny:) a wydaje mi sie że np. niebieski kolor tez pomaga bo jest jaśniejszy, a w czarnym dna nie widać?hmm? Quote
Sabina02 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 (edited) [quote name='gonia66']Sabinko..taaaak, kope lat, masz rację:):)ależ jesteś Aniołem i mi nawet tutaj nie dyskutuj:):) (Chociaż z tą "wariatką psią" trudno sie nie zgodzić;):))...heheheh:):) Cieszę się, że u Kasiuli wszystko dobrze:) Wątek mi gdzies zaginął, więc jesli możesz Sabinko, wyslij mi go nawet na PW:):) U moich dziewczyn tez wszystko póki co, super (tez niestety trochę spasione):) Kochamy je wszyscy tu w domku jak wariaci...a one sa wyjątkowo grzeczne i kochane:):) Buziaczki!![/QUOTE] Goniu, ogromnie sie ciesze, ze u Was wszytsko dobrze. :) [quote name='modliszka84']Ale się zrobiło sentymentalnie :) Jasne że pamiętam Moruska! Chyba z 7 lat w schronie przesiedział, nadal mam jego zdjęcia na kompie :) Aż tu nagle stał się cud i do stolicy wyjechał ;)[/QUOTE] Pamietam jak przezywalam adopcje Moruska. :) Nie wiesz co tam u niego? [quote name='modliszka84']w sprzedaży będzie za ok 2 tygodnie na amazon.com ale znalazłam jakieś archiwum aukcji i ten mniejszy basen (nie w kształcie kości, tylko łapka psia ) kosztowała wg ceny regularnej 160 dolarów, a w promocji niecałe 100 dolarów, więc ta kość pewnie trochę więcej... do tego koszty przesyłki[/QUOTE] Ten basen w ksztalcie psiej łapki jest troche maly, a ten w ksztalcie kosci kosztuje 360 dolarow plus 60 dolarow przesylka i to tylko na terenie USA lub do Kanady (nigdzie indziej nie wysylaja). Gdybym zamowila basen z dostawa do siebie (w USA), to jeszcze doszedl by koszt przesylki ode mnie do Polski (Bog wie ile) plus oplacenie cła. Obawiam sie, ze w 1500 zl to by sie nie zamknelo. :shake: Szukalam jakiejs lepszej ceny na ten basen, ale niestety znalazlam go tylko na tej stronie: [URL]http://cozywinters.com/shop/dog-pool.html?utm_source=base&utm_medium=cse&utm_campaign=merchantadv&zmam=61752597&zmas=1&zmac=2&zmap=Dog-Pool[/URL] Ciekawa jestem ktory basen jest wiekszy, ten w ksztalcie psiej łapki czy ten, ktory znalazla Piechcia15 na Allegro za 400zl? :hmmmm: Juz mam! Wymiary basenu w ksztalcie psiej łapki: [B]15,25 cm x 96,52 cm x 99,06 cm [/B] Wymiary basenu "rybki" z Allegro: [B]20 cm x 135 cm x 175 cm [/B]Czyli rybka jest wieksza, ale czy oba nie sa za male? :hmmmm: A moze taki? [URL]http://allegro.pl/piekny-basen-wodny-oczko-wodne-do-ogrodu-nr13-900l-i2288616873.html[/URL] Edited May 8, 2012 by Sabina02 Quote
Madzik77 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 aczemunie taki jak w Orzechowcach? [URL]http://www.youtube.com/watch?v=SIv9U4Newg8[/URL] Na początku psy sa zdziwione ale poznej przyzwyczają sie i naucza co i jak... ew szukać pod hasłem piaskownica dla dzieci -plastikowa-, oczko wodne, brodzik.. Quote
Madzik77 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) jesli nie cos konkretnego to moze coś tego typu: [URL]http://allegro.pl/step2-piaskownica-sloneczna-step-basen-klocki-wys0-i2304910267.html[/URL][B][SIZE=5][FONT=arial][COLOR=#0000b1][/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][URL]http://tablica.pl/oferta/piekna-piaskownica-fala-do-domu-ogrodu-suchy-basen-IDTZHW.html#ea5834b4;r:;s:[/URL] tylko chyba za małe... Edited May 8, 2012 by Madzik77 Quote
taks Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='Madzik77'] tylko chyba za małe...[/QUOTE] no chyba:evil_lol:;) albo ja sobie zupełnie inaczej tę inwestycje wyobrażam :roll:ale jeśli to ma byc basen dla duzych psów a nie miednica dla yorka to [U]przynajmniej[/U] 2x1.5 m powinno mieć, tak żeby pies sie mógł w tym swobodnie położyć i obrócić. Juz nie mówiąc o tym że gdyby na raz mogły wejsć choć dwa psy to też by nie było źle;) Dlatego do znudzenia powtarzam że warto rozwazyc konstrukcję prostą jak budowa cepa: 1/ wgłębienie w ziemi powiedzmy 2x2 m i głebokie na jakies 30 cm ( przeciez to mozna wykopać w godzinę - wystarczy szpadel i 1-2 chętne wolontariuszki) 2/ jakies stare wykładziny najlepiej typu linoleum ale ostatecznie i dywanowe moga byc - to do wyłożenia dna, wyrównania i zabezpieczenia przed przebiciem kamykami czy korzeniami - takie kawałki to pewnie nawet w schronisku sie gdzies znajdą 3/ [B]do kupienia[/B] płachta ( ok 10 m2 jesli oczko ma byc na mniej wiecej 2x2 m) wzmocnionej folii ( takiej do oczek wodnych) - taką grubą i na prawdę już dobrej jakości mozna kupić za te kilkaset zł i jest jak najbardziej do odzyskania w razie przeprowadzki 4/ brzegi folii ( powinny byc sporo wysuniete poza obwód baseniku zeby woda nie uciekała ani folia sie nie zwijała )wystarczy obsypać ziemią z wykopu i porządnie ubić aby utworzyła naturalny wał w okół baseniku no i jeszcze ewentualnie pompka żeby dało sie wode wymienić mechanicznie , bez koniecznosci czerpania wiaderkiem Quote
piechcia15 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 na temat takiego basenu jak w Orzechowicach już się wypowiadałam kilka razy i bez sensu w kółko powtarzać. TAKIEGO NIE CHCEMY bo nasze psy się nie przekonają. W tamtym roku cały czas to stało na placu psy wąchały i szły dalej.A do tych płytkich wskakują bez problemu.Już nie wspomnę o starych psach które do takiego nie wskoczą ani nie wyjdą. Pozostałe, które pokazujecie sa za małe. budowa oczka które opisuje taks wydaje się faktycznie prosta ale nie ma kto tego zrobić:( Jakoś nie ufam żadnym foliom czy one faktycznie sa takie nie do zdarcia? Ja bym nadal upierała się przy czymś plastikowym. Jedna pani z tych firm basenowych z Łodzi kazała mi jutro do siebie zadzwonić i wytłumaczyć na czym nam zależy konkretnie to może postarają się coś przystosować do naszych potrzeb:) Brzmi obiecująco:) zobaczymy co jutro powiedzą mi...i za ile:) ta rybka jest fajna bo długa i szeroka, ale dość płytka 20cm, ale jeśli nic innego nie znajdziemy to i tak chyba wolałabym cos takiego. Teraz mieliśmy basen okrągły 122cm i wchodziły co najmniej 2 duże psy. Quote
rozi Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Mnie się też wydaje, że plastikowy byłby najlepszy i najłatwiejszy w utrzymaniu. Quote
agata51 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Zapisuję, dorzucę. Czekam na ostateczną decyzję i nr konta. Quote
Recommended Posts