Mysia_ Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 nas się tak łatwo nie pozbędziesz :eviltong: Quote
Pianka Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Od dzisiaj w hotelu:multi: Ale szczegóły jutro, musze teraz wyjść i wróce późnym wieczorem. Quote
agamika Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Pianka napisał(a):Od dzisiaj w hotelu:multi: Ale szczegóły jutro, musze teraz wyjść i wróce późnym wieczorem. Super wieści ... czekamy zawtem na info :) Quote
Mysia_ Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 ojej :cool3: Czekamy na wieści :multi: Quote
eria Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 dobrze rozumiem, że Mabel już w hotelu ??? :multi::multi::multi::multi: Quote
Mysia_ Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Pianka, bo my tu umieramy z ciekawości :roll: Quote
Pianka Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 No już jestem:p Umówiłam się z tymi paniami na 14 w schronisku. Przyjechały troche później, ale to dlatego, że nie umiały trafić, zresztą dzwoniły do mnie prosić o wskazówki jak tam trafić. Musze wam powiedzieć, że obie panie są wspaniałe:loveu: Widać, że znaja się na psach. Przywiozły ze soba transporter. Poszliśmy z Krystianem po nią, Mabelka grzecznie weszła do transportera. No cóż w końcu nie miała innego wyjścia. Potem trzeba było załatwić formalności, ale po odszukaniu kartoteki Mabel okazało się, że NIE BYŁA WOGÓLE SZCZEPIONA:shake: Jeju jakie szczęście, że akurat w schronisku była pani weterynarz i zrobiła na szybko wszystkie szczepienia. Biedna Mabelka nie wiedziała co się dzieje. Ja podpisałam w tym czasie umowe ze schroniskiem na dom tymczasowy i umowe z hotelem. Nasza umowa: http://i101.photobucket.com/albums/m60/Piankaa/inne/skanuj0003.jpg Na umowie mamy napisane, że czas pobytu Mabel będzie według ustaleń. Pani mi powiedziała, że z reguły wie, że ten pobyt jest albo bardzo krótki albo bardzo długi. Mam nadzieje, że Mabel będzie tam krótko. W chwili obecnej w hotelu oprócz Mabel są 4 psy (2 szczeniaki i dwa dorosłe psy) ze względu na remont inne zwierzeta nie sa tam przyjmowane. Więc panie będą miały więcej czasu na poświecenie go dla Mabel. W umowie zresztą zaznaczone jest szkolenie. Pani mi też powiedziała, że w tym szkolenie w przypadku Mabel najwazniejsza będzie socjalizacja. Ona musi nauczyć się żyć wśród ludzi. Co do kosztów- Mabel będzie miała zniżke, będzie traktowana bardzo ulgowo, pani po raz kolejny mi powiedziała, że to wszystkie będzie zależec od tych zabiegów pielęgnacyjnych i jedzenia, dlatego nie ustalalismy kwoty, to wyjdzie z czasem. Pani przyśle mi mailem numer konta i tam będą pieniadze przelewane. O tym kiedy i ile będe przelewać, będe was informować. Rozmawialiśmy też o tym jaki domek powienien być dla Mabel, jakie musi warunki zapewnić itp. Panie tez przez pierwsze dni będa obserwować Mabel, żeby wiedziały jakie działania muszą podjąć w jej socjalizacji. No i teraz, jako, że nie wiem ile tam Mabel będzie, a przypuszczam, ze może to potrwac długo, jak takie marne zainteresowanie nią. Wiec musimy wznowić zbieranie pieniędzy. Napewno one się nie zmarnuja, jesli sie okaże, że Mabel znajdzie wczesniej dom niż myślimy to pieniążki które zostaną przeznaczy się wtedy na innego potrzebującego psa. A póki co trzeba się zabiezpieczyć, ja nie pracuje, więc z finansami może być ciężko. Poszukam kogos do zrobienia cegiełek na allegro. Ale nie chce wystawiac takich pustych cegiełek, dlatego bardzo prosze erie o zrobienie kartki, którą dostanie każdy kto wpłaci (tak jak w przypadku Presta). Eria możesz zrobić taką kartke i wysłać mi na PW?:modla: Nie chce tez żeby Mabel była w tym hotelu miesiącami, dlatego musimy pilnie szukac domu. Agamike prosze o zrobieniu plakaty:modla: (wiem że jestes w tym dobra:eviltong:) A reszte w miare możliwości o jakies ogłoszenia:modla: Tutaj jest aktualny tekst dla Mabelki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=249352831 Quote
Pianka Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Zdjęcia zrobione jeszcze przed wyjazdem mabel do hotelu;) Quote
agamika Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Agamike prosze o zrobieniu plakaty:modla: (wiem że jestes w tym dobra:eviltong:) A reszte w miare możliwości o jakies ogłoszenia:modla: Ja zrobie, ale za skutki nie odpowiadam :eviltong: , postaram sie jeszcze dzis albo jutro;). Wazne, że wszystko powolutku idzie do przodu :razz: Quote
Mysia_ Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 oby teraz już było tylko z górki :cool3: Musi sie udać..... Mabel wszyscy trzymamy za Ciebie kciuki :loveu: Quote
madzia828 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Mabel trzymaj się :loveu::loveu: teraz już tylko z górki:cool3: Quote
Justynak Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Cały czas pamiętamy o Mabel! :razz: Quote
Mysia_ Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Pianka daj koniecznie znac jak bedziesz miała jakies wiesci jak tam Mabel? ;) Quote
agamika Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 agrrrrrr :oops: plakat troszki sie odsunął w czasie, ale juz sie biore do roboty Quote
agamika Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 A i mam jeszcze p[ytanie, ile sunie waży tak mniej wuęcej? lub ile ma w kłębie? bo te wszystkie foty są mylące dla mnie :oops:, na jednych wygląda jak taka załkiem malutka, a na innych raczej jak średnia :oops: Quote
Pianka Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 jakieś 35 cm i 10 kg, ale to tak na oko:eviltong: Quote
agamika Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Pianka napisał(a):jakieś 35 cm i 10 kg, ale to tak na oko:eviltong: Ok, :p bo na jednych fotach ma taaaaaakie dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugie łapy :evil_lol: a jak jest zwinięta w kłebek, to tak maciupenka się wydaję Quote
Justynak Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Pianka napisał(a):jakieś 35 cm i 10 kg, ale to tak na oko:eviltong: O, to mniej więcej gabarytów mojej Funki ;) Quote
eria Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 jestem ciekawa co u niej w hotelu słychac... Quote
Mysia_ Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 eria napisał(a):jestem ciekawa co u niej w hotelu słychac... ja własnie też :roll: Quote
Pianka Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Mabelka dalej przerazona. Jest narazie w dużym pomieszczeniu, razem ze swoim transporterem, który bardzo polubiła. Na poczatku miała dawane jedzenie blisko tego transportera, potem coraz dalej, żeby zaczeła swobodnie chodzić sobie i się nie bała. Co do jedzenia to Mabel mądrala wybiera sobie te lepsze kąski:eviltong: Razem z nią jest roczny piesek, który ją bez przerwy zaczepia i szuka z nią kontaktu. Mabel juz niedługo będzie wypuszczana na ogródek do którego można wejść z pomieszczenia w którym obecnie się znajduje. Panie mają jeszcze nadzieje, ze uda się coś zdziałac;) Nikt nie pomoze w ogłaszaniu? Cegiełki wogóle nie chcą iść:-( Quote
Mysia_ Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 ja jestem cały czas :roll: Finansowo nie mogę pomóc..... A myśle, ze z porządną kampanią ogłoszeniową powinnismy ruszyć jak już Mabek będzie robiła jakieś postępy, że w treści napisac co i jak :roll: Quote
Justynak Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Ja też, w miarę możliwości, zawsze staram się tu zajrzeć :roll:. Na pewno o Mabel nie zapomniałam... Pianka a na jak długi pobyt psicy w hotelu mamy jeszcze pieniążków? Bo może faktycznie lepiej by było poczekać jeszcze chwilę (np. ok. dwóch tygodni) z ogłoszeniami, aż będzie wiadomo jakie sunia robi postępy? :roll: Quote
Pianka Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 [quote name='Justynak'] Pianka a na jak długi pobyt psicy w hotelu mamy jeszcze pieniążków? Bo może faktycznie lepiej by było poczekać jeszcze chwilę (np. ok. dwóch tygodni) z ogłoszeniami, aż będzie wiadomo jakie sunia robi postępy? :roll:[/quote] Nie płaciłam jeszcze nic, nie wiem ile będe musiała płacić, więc na ile mamy tych pieniędzy nie odpowiem ci. Ogłoszenia trzeba juz robić, później wystarczy tekst zmienić. Lista jakie Mabel ma ogłoszenia jest na pierwszej stronie, jakby ktoś chciał. Quote
Recommended Posts