Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pianka napisał(a):

Moim zdaniem nie jest w ciązy. Chyba jeszcze nie miała tych dni płodnych.
A jeśli będzie w ciąży to musi mieć steryke aborcyjna, ja innego wyjścia nie widze.

Wiesz w stadzie, roznie z tym dniami plodnymi jest. To dziala na zasadzie 'konkurencyjnosci' pokrywania. Kiedy jedna suka zacznie cieczke, zaraz inne zaczynają tez miec. Tak dziala to w stadzie, kazda chce byc pierwsza pokryta:shake:

Czy tak czy siak sterylka ją czeka tylze, 'przyspieszona". W normalnych warunkach sukę sterylizuje sie minimum dwa miesiace po cieczce, aby tez wykluczyc ciaze urojoną a wiec okres 'burzy hormonlanej" Tu nie mozna ryzykowac bo zamiast urojonej moze byc prawdziwa:shake:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niektórzy twierdzą, że ze snami to jest tak, że w rzeczywistości dzieje się dokładnie odwtotnie niż sobie wyśliliśmy... ;) Mam nadzieje, że tak będzie w tym przypadku! :lol:

Posted

A od kiedy Mabel moze isc do hotelu? Co z jej cieczka i sterylizacja? Moze sprobowac jednak zabrac ja ze schroniska i wysterylizowac juz w hotelu? Wiem, ze trzeba bedzie za to zaplacic, ale moze warto? Tak bym chciala, zeby wreszcie byla bezpieczna...:roll:

Posted

No tu jest problem, że ona ma cieczke. Nie można jej zabrać do hotelu ze względu tez na bezpieczeństwo innych psów.
Od razu jak skonczy cieczke zabieramy ja. Pani sama po nia przyjedzie (tyle, że ona musi byc złapana) Nie będe czekac aż w schronisku zdecydują się na jej sterylke. Zostanie to zrobione w hotelu.
Owszem tam będzie trzeba za to zapłącić. Jak pytałam sie ile będziemy musieli płacić za hotel to odpowiedz była taka "Ważne ,aby starczyło na karmę i zabiegi leczniczo-pielęgnacyjne.";)

Posted

Pianka napisał(a):
Nie można jej zabrać do hotelu ze względu tez na bezpieczeństwo innych psów.
Od razu jak skonczy cieczke zabieramy ja. Pani sama po nia przyjedzie

Jak pytałam sie ile będziemy musieli płacić za hotel to odpowiedz była taka "Ważne ,aby starczyło na karmę i zabiegi leczniczo-pielęgnacyjne.";)

Wyglada na to, ze pani z hotelu ma dobre serce dla biednych, skrzywdzonych stworzen....:roll:
A wlasnie takiego miejsca trzeba dla Mabel szukac. Oby wiec tak bylo.

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
oby teraz już wszystko potoczyło się bez większych komplikacji, trzymam bardzo mocno kciuki ;)

I ja tez zaciskam kciuki za Mabel..... najpierw za postepy w hoteliku .... a zaraz potem .... za wspanialy domek !

Justyna .... nie doszla do mnie paczka :shake:... to juz strasznie dlugo :-(.

.

Posted

Zaraz napisze maila do tej pani i powiadomie ją, że Mabel złapana:p

zuziaM napisał(a):
Justyna .... nie doszla do mnie paczka :shake:... to juz strasznie dlugo :-(.

Justyny nie ma w kraju, nie ma dostępu do neta. Spróbuj do niej zadzwonić;)

Posted

A ja się tak zastanawiałam jak to się stało, że Mabel została złapana, przecież wczesniej nikt nie chciał jej złapac. No cóż, Mabel przyczepiła sie z jakims psem, nie miała mozliwości ucieczki, no i teraz jest w ciąży.

Posted

eria napisał(a):
:shake:to pewna informacja? :shake:

No chyba tak. W tym zeszycie od cieczkowni ma info, że jest w ciąży, dokładnie pisze "Mabel od Villas ABC- w ciąży"