ARKA Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Pianka napisał(a): Moim zdaniem nie jest w ciązy. Chyba jeszcze nie miała tych dni płodnych. A jeśli będzie w ciąży to musi mieć steryke aborcyjna, ja innego wyjścia nie widze. Wiesz w stadzie, roznie z tym dniami plodnymi jest. To dziala na zasadzie 'konkurencyjnosci' pokrywania. Kiedy jedna suka zacznie cieczke, zaraz inne zaczynają tez miec. Tak dziala to w stadzie, kazda chce byc pierwsza pokryta:shake: Czy tak czy siak sterylka ją czeka tylze, 'przyspieszona". W normalnych warunkach sukę sterylizuje sie minimum dwa miesiace po cieczce, aby tez wykluczyc ciaze urojoną a wiec okres 'burzy hormonlanej" Tu nie mozna ryzykowac bo zamiast urojonej moze byc prawdziwa:shake: Quote
Mysia_ Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 dobry wet poradzi sobie z sterylka nawet odrazu po cieczce, tylko bedzie jej potrebna odpowiadnia opieka po zabiegu..... Quote
Puchatek Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):dobry wet poradzi sobie z sterylka nawet odrazu po cieczce, tylko bedzie jej potrebna odpowiadnia opieka po zabiegu..... No i tu widzę poważny problem. Quote
Mysia_ Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 No zobaczymy.... W każdym bądź razie trzymam kciuki, żeby wszytko się udało..... ;) Quote
Pianka Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Mabelka mi sie śniła. Nie było to fajne:-( Moze rzeczywistosc będzie lepsza i ktoś biedaczke przygarnie.... Quote
Justynak Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Niektórzy twierdzą, że ze snami to jest tak, że w rzeczywistości dzieje się dokładnie odwtotnie niż sobie wyśliliśmy... ;) Mam nadzieje, że tak będzie w tym przypadku! :lol: Quote
Pianka Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Mabel chyba coś chce ode mnie. Coś chce mi powiedziec/przekazać:-( Znów mi się śniła:-( Quote
Justynak Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 A od kiedy Mabel moze isc do hotelu? Co z jej cieczka i sterylizacja? Moze sprobowac jednak zabrac ja ze schroniska i wysterylizowac juz w hotelu? Wiem, ze trzeba bedzie za to zaplacic, ale moze warto? Tak bym chciala, zeby wreszcie byla bezpieczna...:roll: Quote
Pianka Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 No tu jest problem, że ona ma cieczke. Nie można jej zabrać do hotelu ze względu tez na bezpieczeństwo innych psów. Od razu jak skonczy cieczke zabieramy ja. Pani sama po nia przyjedzie (tyle, że ona musi byc złapana) Nie będe czekac aż w schronisku zdecydują się na jej sterylke. Zostanie to zrobione w hotelu. Owszem tam będzie trzeba za to zapłącić. Jak pytałam sie ile będziemy musieli płacić za hotel to odpowiedz była taka "Ważne ,aby starczyło na karmę i zabiegi leczniczo-pielęgnacyjne.";) Quote
zuziaM Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Pianka napisał(a): Nie można jej zabrać do hotelu ze względu tez na bezpieczeństwo innych psów. Od razu jak skonczy cieczke zabieramy ja. Pani sama po nia przyjedzie Jak pytałam sie ile będziemy musieli płacić za hotel to odpowiedz była taka "Ważne ,aby starczyło na karmę i zabiegi leczniczo-pielęgnacyjne.";) Wyglada na to, ze pani z hotelu ma dobre serce dla biednych, skrzywdzonych stworzen....:roll: A wlasnie takiego miejsca trzeba dla Mabel szukac. Oby wiec tak bylo. Quote
Pianka Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 uf, uf... Mabel wczoraj została złapana, jest na cieczkowni, uf, uf ale mi ulżyło:p Quote
Puchatek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 No to coś drgnęło. Teraz tylko do hoteliku i będzie z górki. Quote
Mysia_ Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 oby teraz już wszystko potoczyło się bez większych komplikacji, trzymam bardzo mocno kciuki ;) Quote
zuziaM Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):oby teraz już wszystko potoczyło się bez większych komplikacji, trzymam bardzo mocno kciuki ;) I ja tez zaciskam kciuki za Mabel..... najpierw za postepy w hoteliku .... a zaraz potem .... za wspanialy domek ! Justyna .... nie doszla do mnie paczka :shake:... to juz strasznie dlugo :-(. . Quote
Pianka Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Zaraz napisze maila do tej pani i powiadomie ją, że Mabel złapana:p zuziaM napisał(a):Justyna .... nie doszla do mnie paczka :shake:... to juz strasznie dlugo :-(. Justyny nie ma w kraju, nie ma dostępu do neta. Spróbuj do niej zadzwonić;) Quote
Mysia_ Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 i co tam nowego w sprawie Mabel? :roll: Quote
Justynak Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 No właśnie, co tam słychać u naszej ślicznoty? :razz: Quote
Pianka Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 A ja się tak zastanawiałam jak to się stało, że Mabel została złapana, przecież wczesniej nikt nie chciał jej złapac. No cóż, Mabel przyczepiła sie z jakims psem, nie miała mozliwości ucieczki, no i teraz jest w ciąży. Quote
Pianka Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 eria napisał(a)::shake:to pewna informacja? :shake: No chyba tak. W tym zeszycie od cieczkowni ma info, że jest w ciąży, dokładnie pisze "Mabel od Villas ABC- w ciąży" Quote
Recommended Posts