Pianka Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Potrzebuje osobe z Gliwic. I jeszcze jedną osobe do pomocy w łapaniu Mabel. Chce żeby była wysterylizowana w schronie. Nie wiem jak w hotelu, ale przypuszczam, że za sterylke będzie trzeba zapłacić w schronie mamy to za darmo. No i transport, ale to chyba już mam, bo jedna osoba zadeklarowała mi pomoc w tym zakresie;) Jedynie co będzie potrzebne to transporter, ale to mam nadzieje, że będziemy mogli wypożyczyć ze schronu;) Quote
agamika Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Trzymam kciuki , żeby wszystko poszło z planem;) Quote
jusstyna85 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Pianka napisał(a):Potrzebuje osobe z Gliwic. I jeszcze jedną osobe do pomocy w łapaniu Mabel. Chce żeby była wysterylizowana w schronie. Nie wiem jak w hotelu, ale przypuszczam, że za sterylke będzie trzeba zapłacić w schronie mamy to za darmo. No i transport, ale to chyba już mam, bo jedna osoba zadeklarowała mi pomoc w tym zakresie;) Jedynie co będzie potrzebne to transporter, ale to mam nadzieje, że będziemy mogli wypożyczyć ze schronu;) Ona już dawno złapana była, ma cieczke i prawdopodobnie będzie miała małe. Quote
Pianka Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Byłam wczoraj w schronisku i nikt mnie o tym nie poinformował. Mimo, że prawie wszyscy pracownicy byli w schronie. Czyli na darmo jej szukałam:shake: Jeszcze rozmawiałam z jedną wolontariuszką i umawialiśmy się na konkretny dzień, zeby ja łapac:shake: Ona nie może mieć cieczki, bo to byłoby za szybko od ostatniej. Jesli nawet to powinna miec sterylke aborcyja a nie miec młode i po raz kolejny przechodzić cierpienia z powodu ich straty. Quote
eria Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 mam nadzieję że to nie jest prawda z tą cieczką i ciążą:shake: :shake: :shake: Quote
Justynak Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 jusstyna85 napisał(a):Ona już dawno złapana była, ma cieczke i prawdopodobnie będzie miała małe.To ja tu chyba czegoś nie rozumiem?! Jaka jest polityka schroniska w zakresie niegenerowania nowych pokoleń niechcianych psów? Z jednej strony słyszę, że suki są tam sterylizowane a z drugiej słyszę beztroską wypowiedz "ma cieczkę i prawdopodobnie będzie miała małe"?!?!?! To ja tu chyba czegoś nie rozumiem??? Suka z cieczką puszczona jest samopas, nie odizolowana od psów???? TO co się tam dzieje???? Jaki schronisko ma przyrost naturalny??? Czy na sterylkę zasługują może tylko suki idące prosto do domu? Quote
ARKA Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 [quote name='Justynak']To ja tu chyba czegoś nie rozumiem?! Jaka jest polityka schroniska w zakresie niegenerowania nowych pokoleń niechcianych psów? Z jednej strony słyszę, że suki są tam sterylizowane a z drugiej słyszę beztroską wypowiedz "ma cieczkę i prawdopodobnie będzie miała małe"?!?!?! To ja tu chyba czegoś nie rozumiem??? Suka z cieczką puszczona jest samopas, nie odizolowana od psów???? TO co się tam dzieje???? Jaki schronisko ma przyrost naturalny??? Czy na sterylkę zasługują może tylko suki idące prosto do domu? Jak widac tylko te-te "nieadopcyjne" sie wykańcza roznymi sposobami!!:angryy: tak, jak poprzednie chociazby od Villasowej, zresztą!:angryy: A co beda sie przejmowac, suka urodzi-jak zdechnie przy porodzie to jeszcze lepiej a male sie uspi! Taka 'polityka' schroniska. Własnie co znaczy "bedzie miala male" a sterylizacja aborcyjna, to co? Nigdy???!!! Co tu sie dzieje? Pianka szuka suki a Ty wiesz, ze jest zlapana i co nic?? Czy znow "powtorka z rozrywki" male do piachu i suka tez zabita?:angryy: Quote
Puchatek Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 jusstyna85 napisał(a):Na dzisiejszy dzień ja i wszyscy pracownicy w schronisku uważamy, ze Mabel jest bardzo dobrze na dużym placu, odżyła tam przy innych psach i robi się coraz odważniejsza.Potrafi nawet bawić sie z innymi psami.Wyciąganie jej do hotelu nie ma sensu i tylko pogorszy jej stan.jesteśmy jak najbardziej za tym, by chętne osoby, w tym także Ty Pianka, przyjeżdżały socjalizować ją, uczyć wszystkiego po trochu.W ten sposób pokażesz, ze Ci na niej zależy. Starałem się nie zajmować zbyt jednostronnego stanowiska w Twoim sporze z Pianką mimo iż uważałem że Pianka ma rację ale jeśli najpierw twierdzisz że w schronie jest jej lepiej niż w hoteliku a później spokojnie piszesz takie zdanie jusstyna85 napisał(a):Ona już dawno złapana była, ma cieczke i prawdopodobnie będzie miała małe. to jesteś osobą skrajnie nieodpowiedzialną. :angryy: Quote
jusstyna85 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Puchatek napisał(a):Starałem się nie zajmować zbyt jednostronnego stanowiska w Twoim sporze z Pianką mimo iż uważałem że Pianka ma rację ale jeśli najpierw twierdzisz że w schronie jest jej lepiej niż w hoteliku a później spokojnie piszesz takie zdanie to jesteś osobą skrajnie nieodpowiedzialną. :angryy: Licz się ze słowami Quote
jusstyna85 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Widze, ze wszyscy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem.Napisałam, że pracownicy mają takie podejrzenie. Quote
Mysia_ Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Skoro jest prawdopodobnie w ciąży to czemu nie jest sterlizowana? :-( Potem będzie za późno...... Czemu wczesniej nie napisałaś, że została złapana? Skoro jak piszesz, ze już jest dawno złapana..... Nie ma co się kłócić i tracić nerwów :shake: Justyna, Twoje wypowiedzi kłócą się same z sobą, piszesz, ze jej w schronisku jest dobrze, a teraz takie coś..... Quote
Pianka Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 No tak to prawda, że schronisko sterylizuje głównie te suki, które mają iść do domów, a to ze względu na brak miejsca w których mogłyby być trzymane suki po zabiegu. Ja normalnie jestem przeciwna usypianiu miotu, skoro juz coś przyszło na świat to niech zostanie, ale sterylka aborcyjna to cos troszke innego. A ktos tam pisała, że suki z cieczka sa samopas. To jest tak, bo przy takiej liczbie psów nie da się tak szybko stwierdzić czy dany pies ma cieczke. Ale dla suk z cieczką jest osobne pomieszczenie. Nie bronie schroniska, tylko pisze jak to wygląda. Nie wiem kto powiedział, zę bedzie miała małe, ale przypuszczam, że Krystian, bo mi mówił to samo miesiąc temu. A dlaczego? Bo według niego zgrubła. Ale jak ja ja potem zobaczyłam to odpowiedź była prosta nie jest napewno w ciazy. Jak jest teraz nie wiem. Musze ją zobaczyc. Ja jeszcze w tym tygodniu będe w schronie bo musze Funie odebrać, zobacze o co chodzi dokładnie z Mabel. Quote
Justynak Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 [quote name='jusstyna85']Widze, ze wszyscy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem.Napisałam, że pracownicy mają takie podejrzenie.A ja raczej widzę, że niektórzy maja problem z precyzyjnym wyrażaniem myśli, bo żeby po przeczytniu zdania:[quote name='jusstyna85']Ona już dawno złapana była, ma cieczke i prawdopodobnie będzie miała małe.domyślić się, że autor miał na myśli przekaz: "niektórzy pracownicy maja podejrzenia, że Mabel ma cieczkę i prawdopodobnie będzie miała małe" to trzeba raczej posiąść sztukę jasnowidzenia a nie czytania ze zrozumieniem. Przykro mi jeżeli Cię jusstyna85 rozczaruję, ale chyba trochę przeceniasz nasze zdolności paranormalne... Quote
Mysia_ Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 no to czekamy na jakies fakty, a nie przypuszczenia :roll: Quote
Pianka Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 Mabel złapana nie jest. Ma cieczke:shake: Jak tylko załatwie wszystko z Funia, będe mocniej naciskac na jej sterylke. Pani z hotelu napisała mi maila, ze moze ją odebrać pod koniec przyszłego tygodnia. Z tego wychodzi, ze sama się pofatyguje po nią. Zadzwonie dzisiaj do niej wieczorem i umówimy się na podpisanie umowy. Moze podpisanie umowy da rezultat jej sterylki:p A ja będe ją łapac, teraz siedzi w jednym miejscu, nie che wyjsc, ja jestem drobna, moze zmieszcze się do tej dziury i ja wyciągne. W każdym bądź razie trzymajcie kciuki za nas;) Quote
Mysia_ Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 jak ma cieczke to nie za bardzo można sterlizować :roll: Quote
ARKA Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Pianka napisał(a):Mabel złapana nie jest. Ma cieczke:shake: Jak tylko załatwie wszystko z Funia, będe mocniej naciskac na jej sterylke. :shake: ale w czasie ciezki sterylki nie wolno robic. Nie wiem czy ta pani bedzie chciala ja zabrac do hotelu jak ma cieczke, ze wzgledu na psy hotelowe ale moze tak, jak ma wielkie serce. Quote
Justynak Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Pianka napisał(a):W każdym bądź razie trzymajcie kciuki za nas;)Cały czas trzymamy kciuki! ;) I czekamy na same dobre wieści! Quote
Pianka Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 No tez tak właśnie myślałam nad tym, że nie można sterylizowac jak ma cieczke:-( Ja jestem w ciągłym kontakcie z tą pania. Fakt, ze przeszliśmy na maila, ale tak jest łatwiej, ja do niej pisze i zdaje cały czas aktualne wieści. Dzisiaj do niej dzwonie, bo potrzebuje ta umowe na dowód, że pieniądze nie były wyłudzone, bo co niektórzy myśla, że my je zabraliśmy do siebie:shake: Quote
Puchatek Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Z drugiej strony jak ma cieczkę to nie jest w ciąży. Zawsze jakiś pozytyw. Quote
agamika Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Puchatek napisał(a):Z drugiej strony jak ma cieczkę to nie jest w ciąży. Zawsze jakiś pozytyw. dokładnie, tylko dobrze zrozumiałam ze ona siedzi juz nie na duzym placu , tylko odizolowana ?(w tej cieczkarni? czy jak to sięnazywa:oops: ) Quote
ARKA Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 agamika napisał(a):dokładnie, tylko dobrze zrozumiałam ze ona siedzi juz nie na duzym placu , tylko odizolowana ?(w tej cieczkarni? czy jak to sięnazywa:oops: ) hm, jakby tu powiedziec. Skoro tam bylo duzo psow, na tym wybiegu, to nie sadze aby zauwazyli cieczke od pierwszego dnia. Mysle, ze zauwazyli jak JUZ jakis pies' na niej siedzial' i ją wtedy przeniesli a to juz "po ptakach". Dlatego jusstyna85 napisala wlasnie tak a nie inaczej. Czyli sunie czeka, moim zdaniem, sterylizacja aborcyjna. Quote
Pianka Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 [quote name='agamika']dokładnie, tylko dobrze zrozumiałam ze ona siedzi juz nie na duzym placu , tylko odizolowana ?(w tej cieczkarni? czy jak to sięnazywa:oops: ) Źle zrozumiałas, napisałam [quote name='"Pianka"']Mabel złapana nie jest. Ma cieczke Jest na dużym placu pod budynkiem, gleboko w dziurze. Nie che wyjsc stamtąd. Jakby ktoś mi pomógł to ja bym może się tam wcisneła. Arka, zauważyc że suka ma cieczke mozna wcześniej, gdy psy chodza za nią i nawzajem się zagryzają. Moim zdaniem nie jest w ciązy. Chyba jeszcze nie miała tych dni płodnych. A jeśli będzie w ciąży to musi mieć steryke aborcyjna, ja innego wyjścia nie widze. Quote
jusstyna85 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 na pewno będzie zrobiona aborcja,jeśli okaże sie , że jest w ciąży Quote
Recommended Posts