Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia robione kilka minut przed ucieczką:placz:

:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
ta ulica za mostem to "Szczęśc Boże" :roll:

Prosto napewno nie pobiegła. Chyba, ze już później np. w nocy:placz:

Posted

zaba14 napisał(a):
Justyna mi mówiła, że przegryzła smycz. To jak ona zwiała /?

Z tego co wiem, to ona nie przegryzła smyczy.Zaczęła ją gryźć na spacerze tak, ze zaczęła jej lecieć krew.Wtedy Monika wzięła ją na ręce i zaprowadziła pod schronisko, przed samym wejściem zaczęła ją bardzo gryźć po rękach i po głowie, w tym momencie puściła ją.

Posted

Było tak jak Justyna napisała.
Ona była spokojna na rękach, naprawde. Nagle się wystraszyła czegos i zaczeła się wyrywać, ale widziała, że ją nie puszcze to mnie zaczeła gryźć po rękach, ale wtedy ją jeszcze trzymałam. Ale on sie odwróciła i mnie ugryzła w twarz i odruchowo ją puściłam:-( :-(

Więc nawet jesli mialaby szelki to one by nic wtedy nie dały:placz:

Posted

Może przestraszyła się powrotu do schroniska? Z tego co widzę na zdjęciach to w terenie całkiem normalny pies, natomiast całe przerażenie wyłazi z niej w schronisku.
Z opisu rozumiem że wlecze za sobą smycz, to powinno ułatwić złapanie. Tyle że najpierw trzeba ją znaleźć.

Posted

Puchatek napisał(a):
Może przestraszyła się powrotu do schroniska? Z tego co widzę na zdjęciach to w terenie całkiem normalny pies, natomiast całe przerażenie wyłazi z niej w schronisku.
Z opisu rozumiem że wlecze za sobą smycz, to powinno ułatwić złapanie. Tyle że najpierw trzeba ją znaleźć.

Gdyby zebrało sie kilka osób i zechciało pomóc...tam jest mnóstwo krzaków i drzew.

Posted

Ja niestety nie pomogę. Ode mnie to kilkaset kilometrów.
Na pewno trzeba wziąć ze sobą jakieś jedzonko, najlepiej o silnym zapachu. Pewnie zgłodniała i będzie bardziej podatna na taki impuls. Nawet jeśli nie podejdzie to może się ujawni. Sądzę że raczej trzeba szukać w ciszy, wołanie ją raczej odstraszy niż zachęci.
Ewentualnie wprost przeciwnie, spróbować ją wypłoszyć z tych krzaczorów (o ile tam jest) ale nie znam terenu i żeby nie było tak że z krzaków skoczy pod samochód.

Posted

Czy w tym miejscu, o ktorym piszecie, ze byla widziana .... krzaki na przeciwko schroniska , zostawiacie chociaz dla niej jedzenie ? ? ?

To bardzo wazne, zeby miala zapewnione jedzenie, bo wtedy nie bedzie sie z niego oddalala i bedzie wieksza szansa na jej zlapanie .... kiedys ....

Ona po prostu nie chciala wracac do schroniska ... u psiakow od Villasowej to normalne zachowanie ... one u niej nie byly wiezione w klatkach ! ! ! Dlatego te Wasze sunie tak zle znosily schronisko !

W ponizszym watku - od ok. 87. postu trwala zazarta walka Tami z dogomanii, aby zlapac sunie, ktora uciekla w czasie spaceru dwa dni po zabraniu ze schroniska.
Sunia miala zostawiane jedzenie i nie odchodzila daleko od miejsca , gdzie uciekla, przez 48 dni ! ! !
Byly powiadomione wszystkie okoliczne domy i proszone o dokarmianie Kropki.
Wywieszono ok. 200 ogloszen w bliskiej okolicy !
Dzieki madrosci i wytrwalosci Tami - sunia zostala zlapana.

Prosze, skorzystajcie z jej doswiadczenia !

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33272&page=6

.

Posted

Masz rację Zuziu. Rzeczywiście jedzenie jest ważną sprawą. Jeśli będzie je miała w pobliżu to będzie się trzymać miejsca. mam nadzieję że nie jest za późno i ona jeszcze tam jest. Chyba że z niej "podróżniczka" i już jest daleko...

Posted

A tu jest link do podobnej historii, Mili uciekła na sam koniec podróży ze schroniska do swojego domku, podczas wysiadania z samochodu http://www.wielun.fora.pl/jak-malgosia-droge-do-serca-mili-znalazla-t483.html
Myśle, że to też warto przeczytać, bo po pierwsze cudze doświadczenia zawsze moga być przydatne i chyba lepiej uczyć się na ewentualnych będach innych niż popełniać własne ;)
Niezmiennie POWODZENIA!!! :lol:

Posted

[quote name='Justynak']A tu jest link do podobnej historii, Mili uciekła na sam koniec podróży ze schroniska do swojego domku, podczas wysiadania z samochodu http://www.wielun.fora.pl/jak-malgosia-droge-do-serca-mili-znalazla-t483.html
Myśle, że to też warto przeczytać, bo po pierwsze cudze doświadczenia zawsze moga być przydatne i chyba lepiej uczyć się na ewentualnych będach innych niż popełniać własne ;)
Niezmiennie POWODZENIA!!! :lol:

Nie wiemy gdzie ona jest,a zostawianie jedzenie przy krzakach nie powie nam, czy to ona akurat zjadła, bo ze schroniska wychodzą do lasu nawet koty.Na razie nikt nie zadeklarował pomocy w szukaniu :( ani rozwieszaniu plakatów.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
zostawianie jedzenie przy krzakach nie powie nam, czy to ona akurat zjadła.
Na razie nikt nie zadeklarował pomocy w szukaniu :( ani rozwieszaniu plakatów.

Zostawianie jedzenia nie ma na celu nakarmienia jej lecz ewentualne zatrzymanie jej w tym miejscu o ile tam jest, dlatego warto przez jakiś czas wystawiać tam jedzenie nawet jeśli z niego nie skorzysta.
To że nikt się nie zgłosił to przykre. Czy nie ma nikogo z Rudy i olkolic kto mógłby pomóc w szukaniu ???
Moze napiszcie w nagłówku że chodzi o Rudę żeby wszyscy to na pierwszy rzut oka zauważyli.

Posted

Puchatek napisał(a):
Zostawianie jedzenia nie ma na celu nakarmienia jej lecz ewentualne zatrzymanie jej w tym miejscu o ile tam jest, dlatego warto przez jakiś czas wystawiać tam jedzenie nawet jeśli z niego nie skorzysta.
To że nikt się nie zgłosił to przykre. Czy nie ma nikogo z Rudy i olkolic kto mógłby pomóc w szukaniu ???
Moze napiszcie w nagłówku że chodzi o Rudę żeby wszyscy to na pierwszy rzut oka zauważyli.

przekaże to os, która pracuje w schronisku.
Niestety w pojedynke, ani w dwójke nie da rady przeszukać wszystkiego, ona może sie przenosić :(

Posted

Suczka sie odnalazła sama weszła przez płot na duzy plac a potem dziura w płocie na wybieg do szpitalika, niestety dzieś nie dało sie do niej zblizyć bo warczała.

Mabel jest zestresowana przyznajem, ze codzienny widok tego psa zastraszonego w budzie wychodzacego w nocy jest straszny i nie rzycze nikomu czegoś takiego, jeżeli szybko nie znajdzie tymczasu daleszy pobyt tego psa w schronisku jest jego męczarnią.....

Posted

[quote name='Mysia_Zabrze'] Cioteczki, teraz musimy się za nią naprawde porządnie wziąść :mad:

A ja mysle, ze to , ze sama wrocila swiadczy na jej korzysc !
To moze znaczyc , ze Mabel jest do uratowania !
Ona wrocila do czlowieka ! Jaki by nie byl ! Potrzebuje czlowieka, bo wie, ze w jego poblizu bedzie miala pozywienie .... niczego innego, co moze dac czlowiek, pewnie nie zna...:shake: ....
Uwazam, ze to bardzo inteligentna sunia ! ! !
I doskonale sobie poradzi - badzcie tylko z nia .... nie na sile, powoli.... siedzcie przy niej, mowcie do niej , podsuwajcie smakolyki ... nic na sile sie z nia nie zrobi .... ten spacer, do ktorego sie nie przygotowala powoli psychicznie podzialal na nia tak, ze uciekla ...