Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agamika napisał(a):
Tez Mysle Ze Warto Zapytać, Bo Im Wiecej Pieniedzy Sie Uda Uzbierac Tym Lepiej Dla Mabel

450 zł na polskie, to nie jest dużo...:) naprawde :)
na tym winie ważne jest tylko etykietka :) Alhama se Aragon(zaragoza) i nr RE. itd

nie wiem jakie jest w smaku.Nie pamiętam dokładnie,ale chyba było wydane z powodu któregoś lecia tego miasta.

W tamtym roku miałam okazje spróbować wina za ponad 3 tysiące.W miasteczku, gdzie moja siostra miesza była aukcja charytatywna i każdy kto wykupił cegiełke brał udział w losowaniu.Wybrano 10 osób, w tym mnie :) dostałam lampke wina...to był smak :)

Posted

ARKA napisał(a):
Nie spiesz się ze sprzedaza a im starsze wino tym lepsze;) a i jest naprawdę na wagę ZYCIA. Ja zapytam znajomego a jest koneserem win i kocha zwierzeta, pomaga im, wiec moze polączyc dwie sprawy, dobre wino i pomoc;)
Jakąś nazwę ma to wino?:oops:

Ja już winko wystawiłam na bazarek i licytacja ruszyła.Naprawde winko, to winko :)

Jak pójdzie po mojej myśli, to dostane ok czwratku dwa inne, ale tym razem tańsze :) mój szwagier przyjeżdża,a jak to on...wszystkim potem rozdaje winka.

Posted

Jutro chyba będe w schronie, a jak nie jutro to we wtorek.
Jak znajde jakies szeleczki i jak Mabel nie będzie reagowac agresją to spróbuje wyciągnąć ją na łąke;)

Posted

Pianka ,tylko uwarzaj z szejlkami tez, bo mi Truska raz się wywinęła, ale juz mi na szczescie ufała i przyszla grzecznie, a na poczatku to wogóle na rekach była noszona . Pamietaj ze jakby zaczela ći sie wywijąc raczej staraj sie tak trzymac zeby ja troszke do góry podciagnac na smyczy , wtedy nie powinno sie jej udac.
(chyba ze ona do smyczy juz w miare przyzwyczajona ??)
Z Truska to była tragedia na poczatku ze smycza, JustynaK moze potwierdzic . Te sunie nie wiedza co to smycz i panicznie sie boja, ja kilka dni ganiałam za Truska po mieszkaniu z szelkami (tak na 3 dzien dopiero przestała uciekac przed zapinaniem, a teraz to sama leci jak swidzi ze szelki sie bierze).

Posted

agamika napisał(a):
Pianka ,tylko uwarzaj z szejlkami tez, bo mi Truska raz się wywinęła, ale juz mi na szczescie ufała i przyszla grzecznie, a na poczatku to wogóle na rekach była noszona . Pamietaj ze jakby zaczela ći sie wywijąc raczej staraj sie tak trzymac zeby ja troszke do góry podciagnac na smyczy , wtedy nie powinno sie jej udac.
(chyba ze ona do smyczy juz w miare przyzwyczajona ??)
Z Truska to była tragedia na poczatku ze smycza, JustynaK moze potwierdzic . Te sunie nie wiedza co to smycz i panicznie sie boja, ja kilka dni ganiałam za Truska po mieszkaniu z szelkami (tak na 3 dzien dopiero przestała uciekac przed zapinaniem, a teraz to sama leci jak swidzi ze szelki sie bierze).

Nie potrafie sobie wyobrazić, jak te biedne pieski muszą sie bać, jeśli reagują agresją :(

Posted

No ja własnie chciałam zabrać jej szeleczki, żeby mi przypadkiem z oboży głowy nie wyciągła i nie zwiała.

Nie wiem jak Mabel zareaguje, ale Szansa reagowała agresją.
Chcociaz Mabel jeszcze ani razu na mnie nie warczała, z tym, że nigdy jej się nie narzucałam.

Dziewczyny dziękuje za te bazarki:loveu:

Posted

Speranzie szelki zakładałyśmy w dwie i była z nią mała wojna, ale jako, że my jesteśmy wytrwałe bestie, a pogryzień się nie boimy (no chyba, ze by to był jakiś duży pies) to się udało ;) Speranza nigdy w zyciu na smyczy nie chodziła, zapięta na nią dusiła się i szamotała, a w szeleczkach pięknie na spacery chodziła ;)

Posted

zwykłe, (ale nie tylko mi pies z szelek sie wywinął,) mi sie wywinęła tak, ze zaczela cos jesc ja chciałam przykucnąć i ją zawołac zeby jej nie szarpac, i niechcacy nadepłam na smycz, i wtedy się wywineła.

Najbezpieczniej podobno zapiąć psa na smycz i szelki, tak słyszałam.

Posted

[quote name='agamika']Najbezpieczniej podobno zapiąć psa na smycz i szelki, tak słyszałam.Myślę, że Aga miała na myśli szelki i obróżkę ;) o tak:

A szelki, które ma ta sunia ponoć są bardzo dobre (choć niepozorne), bo psu bardzo trudno się z nich wywinąć.

Posted

Justyna szelki które pokazałaś to pierwszy model jaki kupiłam swojemu psu, szybko je rozpracował :lol: po nich były 3 pary inny, różnie zapinanych ale i tak ze wszystkiego mi wychodził ;) z tym że pies wolniej wywinie się z szelek niż z obroży i można szybciej zaaragować ;) a szelki + obroza to super rozwiązanie tak samo jak 2 obroże :)

Posted

[quote name='Puchatek']Są jeszcze takie "kaftaniki" dla psów przewodników z uchwytem na grzbiecie. Jakby co, to jak walizkę można do góry podnieść :-)

ciekawe jakby dog wygladał w roli walizeczki :diabloti:

Mabel , malutka sunia czeka na pomoc :-( , ona musi mieć stały kontakt z człowiekiem , to dla niej jedyna szansa !!!!!

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Mabel szuka domku....

Jak najpilniej ..... spacery w schronisku moga pomoc, bo sunia zacznie inaczej pojmowac czlowieka, a jesli jest rozumna, to skojarzy szybko, ze czlowiek, to na chwile oderwanie od klatki i ... swoboda.
Tylko, jak sobie radzicie z wprowadzaniem potem znowu psiaka do kojca ?
Inne psy nie robia krzywdy temu wracajacemu ?

Posted

Jeśli wraca się z spaceru należy z psem wejść do boksu i zająć się innymi psami a spacerowiczowi pozwolić się przywitać z innymi psami. Najlepiej głaskać te biedulki które nie były na spacerze...