agamika Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 fakt, ja nawet nie zauwazyłam ze nie ma, ale wg mnie link powinien być Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='ARKA']Moim zdaniem ten ponizszy tekstt jest niepotrzebny, nudny, nie wiadomo o co dokladnie chodzi. W tytule-jesli mozesz zmienic- trzeba napisac dokładnie-Violetta Villas a nie V.Villas "Wyobraź sobie, że rodzisz się gdzieś na pustkowiu. Znasz tylko mamę, rodzeństwo... Później poznajesz innych... takich jak ty... Niby wszystko jest w porządku.......ALE.......co jakiś czas widzisz przechadzającego się potwora. Jest o wiele większy od ciebie i z pewnością silniejszy. Wiec co robisz? No pewnie, że uciekasz. Mimo, że potwór co jakiś czas zostawia ci jedzenie i tak uciekasz... przecież nie jesteś tak silny jak on i nigdy nie wiadomo co ten stwór od ciebie chce. Ale żyjesz w miarę spokojnie, w końcu masz rodzinę, dom i wolność.... Jednak wyobraź sobie, że pewnego dnia przyjeżdża więcej takich stworów... łapią cię... oddzielają od najbliższy.... i....wywożą gdzieś...... Gdzieś, gdzie panuje smutek....gdzieś, gdzie wszystkie stworzenia takie jak ty żyją w zamknięciu.....gdzie ciągle żyjesz w strachu, zastanawiając się co przyniesie kolejny dzień, kolejna godzina, kolejna minuta, kolejna sekunda.... Tak właśnie ja żyje. MOJE ŻYCIE TO JEDEN WIELKI STRACH. Straciłam wszystko... rodzinę... wolność... bezpieczeństwo, które mogłam znaleźć wśród bliskich. Tak wiele razy się zastanawiam: jak długo to jeszcze będzie trwać? Czy to dożywocie? Ale za co? Za życie....? Może teraz powinnam powiedzieć co chce osiągnąć dzięki tej wypowiedzi. Ale ja powiem czego nie chce... NIE CHCE SIĘ JUŻ WIĘCEJ BAĆ! Ja uważam, że tekst jest dobry.Mnie takie teksty zawsze chwytały za serce.Odwołują się do Twojego sumienia i wskazują na empatię. Nie będę zmieniała niczego w tekście bez zgody jego autora, bo on nie jest mój... Quote
agamika Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Justynko prosze wstaw link do wątku, ludzie wtedy jakby pewnijsi będą, ze z oszusytwem nie maja do czynienia Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Pianka napisał(a):Dokładnie, to nie mają byc suche fakty. A pokazanie tego co ona czuje. Co to znaczy? Czyli lepiej jest wystawić na kup teraz:mad: Ja tez nie pracuje:shake: Hmmm oglądam tą twoją aukcje i nie rozumiem. Co ty tam sprzedajesz po 5 zł? I nie ma tam numeru konta? Widze, że nie za bardzo wiesz o co chodzi w allegro...Jest opcja kup teraz- każdy może zakupić cegiełke po 5 zł.Numer konta będzie dopiero w mailu od allegro, gdy ktoś zakupi. prowizja od sprzedaży- Ty też musisz ją placić, jeśli ktoś zakupi coś na twojej aukcji.Rozumiesz? Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 agamika napisał(a):Justynko prosze wstaw link do wątku, ludzie wtedy jakby pewnijsi będą, ze z oszusytwem nie maja do czynienia zaraz to zrobie...masz racje :) Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Mam jeszcze 1 pytanie Mam wino nowe z Hiszpanii.Oryginalnie wyprodukowane w Zaragozie.Z tego,co wiem to na allegro nie wolno wystawiać trunków,ale może jednak spróbuje złamać zakaz, albo...wystawie na bazarku...prosze Was o rade.Zaraz zrobie zdjęcie.Mam także problem z ustaleniem ceny. Quote
agamika Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 na bazarku widziałam wina ;), a co do allegro to nie wiem,ja w tym sie nie orientuje. Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='agamika']na bazarku widziałam wina ;), a co do allegro to nie wiem,ja w tym sie nie orientuje. wystawie na bazarku, tylko jaką cene dać? Quote
Mysia_ Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 suuuper, że u Mabel teraz tyle ludzi :p Gdyby ylko potrafila zrozumieć jak wszystkim na niej zależy.... :roll: Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Justynak napisał(a):Myślę, że zacznij tak od 10,00zł :razz: a jeśli nikt nie da więcej, niż 10 zł? po przeliczeniu na pl złotówki wino kosztowało ponad 450 zł... Quote
Seaside Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 W sumoe na bazarku faktycznie może nie pójść za wysoko.. Ciotki często pasa muszą zaciskać :( Proponuję allegro, jeśli nie ma jakiś ograniczeń alkoholowych:cool3: Może juz ktoś wystawia podony artykuł więc możesz porównać cenę. Skoro jest naprawdę tyle warte..... powlacz o cenę... szkoda, żeby pieniążki się zmarnowały :shake: Quote
agamika Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 OOOO , to do wina jakiś smakosz by się przydał , bo naprawde szkoda zeby pieniadze zmarnować. Ja się kompletnie na winach nie znam. A Mabel wracaj na pierwsza, niech Cie ktos wypatrzy Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Dziewczyny :) mamy już 60 zł za winko :) dobre i tyle :) dziękuje tomcug i ligea :) Quote
agamika Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 jusstyna85 napisał(a):Dziewczyny :) mamy już 60 zł za winko :) dobre i tyle :) dziękuje tomcug i ligea :) super moze pujdzie w gore, próbowałam cos na necie znaleść (taka cene u nas w przyblizeniu ale sie nie udało). Tylko moze wstaw w tytule lub pierwszym poście kiedy koniec aukcji:cool3: Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 agamika napisał(a):super moze pujdzie w gore, próbowałam cos na necie znaleść (taka cene u nas w przyblizeniu ale sie nie udało). Tylko moze wstaw w tytule lub pierwszym poście kiedy koniec aukcji:cool3: Małe sprostowanie- dzięki osobom, które wymieniłam w poprzednim poście mamy już za winko 80 zł :) nie ma takiego winka w Polsce, bo kupoiwane było pare lat temu w Alhama de Aragon, pod Saragossą.Wyprodukowano ich wtedy tylko kilka sztuk.Moja siostra kupiła je,gdy po raz pierwszy przyjechała do Hiszpanii,po wypłacie męża :) .Dzisiaj mój siostrzeniec je przywiózł.Moją siostre bardzo wzruszyła historia tej suczki,a że jest jeszcze w ciąży, to bardzo wszystko przeżywa :) Quote
agamika Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 jusstyna85 napisał(a):Małe sprostowanie- dzięki osobom, które wymieniłam w poprzednim poście mamy już za winko 80 zł :) nie ma takiego winka w Polsce, bo kupoiwane było pare lat temu w Alhama de Aragon, pod Saragossą.Wyprodukowano ich wtedy tylko kilka sztuk.Moja siostra kupiła je,gdy po raz pierwszy przyjechała do Hiszpanii,po wypłacie męża :) .Dzisiaj mój siostrzeniec je przywiózł.Moją siostre bardzo wzruszyła historia tej suczki,a że jest jeszcze w ciąży, to bardzo wszystko przeżywa :) to pozdrów goooorąco siostre:loveu: :loveu: , bbardzo goraco:loveu: Quote
Puchatek Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 jusstyna85 napisał(a):nie ma takiego winka w Polsce, bo kupoiwane było pare lat temu w Alhama de Aragon, pod Saragossą.Wyprodukowano ich wtedy tylko kilka sztuk. Skoro to taka rzadkość to może trzeba zaiteresować jakiegoś znawcę. Nie wie ktoś o jakimś specjalistycznym serwisie? Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 I nawet allegro ruszyło...Już 1 osoba zakupiła cegiełke :) Quote
jusstyna85 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Puchatek napisał(a):Skoro to taka rzadkość to może trzeba zaiteresować jakiegoś znawcę. Nie wie ktoś o jakimś specjalistycznym serwisie? Ani mnie,ani siostrze na winku już nie zależy...Ważne, że mamy już ponad 80 zł :) za 10 zł nie dałabym go,ale już za 40 tak :) Quote
ARKA Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 http://www.wino.org.pl/forum/index.php moze tu zapytaj? Quote
agamika Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Tez Mysle Ze Warto Zapytać, Bo Im Wiecej Pieniedzy Sie Uda Uzbierac Tym Lepiej Dla Mabel Quote
ARKA Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 jusstyna85 napisał(a):Ani mnie,ani siostrze na winku już nie zależy...Ważne, że mamy już ponad 80 zł :) za 10 zł nie dałabym go,ale już za 40 tak :) Nie spiesz się ze sprzedaza a im starsze wino tym lepsze;) a i jest naprawdę na wagę ZYCIA. Ja zapytam znajomego a jest koneserem win i kocha zwierzeta, pomaga im, wiec moze polączyc dwie sprawy, dobre wino i pomoc;) Jakąś nazwę ma to wino?:oops: Quote
ARKA Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='jusstyna85']wystawie na bazarku, tylko jaką cene dać? A mozesz zrobic wieksze zblizenie co tam jest napisane na etykiecie? I czy mozesz mi to zdjecie przesłac, wyslę jemu;) sozarka@wp.pl Quote
agamika Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 na etykiecie pisze Solera, a kupione w Alhama de Aragon, pod Saragossą. ja tyle wyczytałam ze zdjęcia i wypowiedzi ;) Quote
Recommended Posts