andzia69 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 (edited) Bardzo prosimy o pomoc!!! Wczoraj zaginęła wyadoptowana z Kielc do miejscowości Dobrzeń Mały sunia ok. 3-letnia w typie cane corso:placz: Była prawie miesiąc w nowym domku, wczoraj się czegoś przestraszyła (na posesji właścicieli byli jacyś robotnicy) i uciekła przez płot - w momencie gdy brama była otwarta i wjeżdżał samochód tych robotników:( Ostatni raz była widziana w okolicy wałów i elektrowni:-( Właściciele porozwieszali plakaty, powiadomili policję...gdyby ktoś mógł pomóc bylibyśmy wdzięczni. Sunia jest nieufna trochę w stosunku do obcych, ale nieagresywna. Zostawię w razie czego namiary na mnie: 604275553 Edited May 8, 2012 by andzia69 Quote
dexterka Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 mieszkam w okolicy, będę się rozglądała i powiadomię znajomych z Dobrzenia Quote
ewab Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 (edited) Tel. do aktualnych opiekunów 791 247391. Malaga jest zachipowana. Edited May 4, 2012 by ewab Quote
Basieńka1997 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Niestety nie jestem z tych okolic.. :( Ale chociaż wątek podrzucę. :) Mam nadzieją, że sunia się odnajdzie.. Quote
barb Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Jestem na zaproszenie ale mieszkam na Podkarpaciu.Dobrzeń Mały to w jakim wojewodztwie ? Czy wpisalas sunie do bazy zwierząt zaginionych na dogo ? Czy oprócz plakatow są ogłoszenia w necie o zaginięciu? Im więcej tym lepiej. Quote
andzia69 Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 barb napisał(a):Jestem na zaproszenie ale mieszkam na Podkarpaciu.Dobrzeń Mały to w jakim wojewodztwie ? Czy wpisalas sunie do bazy zwierząt zaginionych na dogo ? Czy oprócz plakatow są ogłoszenia w necie o zaginięciu? Im więcej tym lepiej. Dobrzeń Mały leży niedaleko Opola - dlatego też tutaj zamieściłam prośbę o pomoc. Jest wydarzenie na FB, pani porozwieszała ogłoszenia, zawiadomiła policję...okoliczne schroniska i organizacje powiadomione...my z Kielc niewiele mozemy zrobić oprócz tego, że porozgłaszamy troszkę tu i ówdzie:( Quote
barb Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 andzia69 napisał(a):Dobrzeń Mały leży niedaleko Opola - dlatego też tutaj zamieściłam prośbę o pomoc. Jest wydarzenie na FB, pani porozwieszała ogłoszenia, zawiadomiła policję...okoliczne schroniska i organizacje powiadomione...my z Kielc niewiele mozemy zrobić oprócz tego, że porozgłaszamy troszkę tu i ówdzie:( Z Kielc możecie zrobić ogłoszenia, rozsyłać wydarzenie (czy udostępniać). To też dużo. A są jacyś dogomaniacy z Opola ? Quote
ewab Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Ogłoszenia są porozwieszane w okolicy. Info o zaginięciu jest na fb i na portalu opole24.pl. Pani poinformowała policję, hycla, sama obdzwaniałam schroniska, fundacje i stowarzyszenia. Problem w tym by Malaga się ujawniła. Od dwóch dni zapadła się jak kamień w wodę.Gdy usiłowaliśmy złapać ją w Kielcach trwało to 3 tygodnie. Wrzuciłam info na wątek schroniska w Opolu, ale cisza jak makiem zasiał. Quote
dexterka Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 podeślijcie linka do fb zaproszę znajomych z Opola i okolic Quote
andzia69 Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 dexterka napisał(a):podeślijcie linka do fb zaproszę znajomych z Opola i okolic http://www.facebook.com/events/135456079921760/ Quote
Dol Blathanna Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 jestem z innej części opolszczyzny, ale przekażę okolicznym info. A do schroniska się przejdę i spytam. Na pewno dadzą znać, jeśli znajdzie się w naszym schronie. Quote
andzia69 Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 (edited) Dol Blathanna napisał(a):jestem z innej części opolszczyzny, ale przekażę okolicznym info. A do schroniska się przejdę i spytam. Na pewno dadzą znać, jeśli znajdzie się w naszym schronie. bardzo dziękujemy!:p kopiuje z jej wątku na forum molosów: "Widziano ja dwukrotnie na przestrzeni doby w Chróścicach to miejscowość oddalona od naszej jakieś 6 km. Podobno kuleje ....." Edited May 5, 2012 by andzia69 Quote
ewab Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 andzia69 napisał(a):bardzo dziękujemy!:p kopiuje z jej wątku na forum molosów: "Widziano ja dwukrotnie na przestrzeni doby w Chróścicach to miejscowość oddalona od naszej jakieś 6 km. Podobno kuleje ....." To by się zgadzało, bo ona przecież po operacji łapy:(. Quote
dexterka Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 link to wydarzenia na fb nie działa- odsyła mnie do mojej listy wydarzeń. ooo Chróścice to jeszcze bliżej mnie. Będę się rozglądała. A w Chróścicach właściciele ogłoszenia rozwiesili? Quote
ewab Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 dexterka napisał(a):link to wydarzenia na fb nie działa- odsyła mnie do mojej listy wydarzeń. ooo Chróścice to jeszcze bliżej mnie. Będę się rozglądała. A w Chróścicach właściciele ogłoszenia rozwiesili? Informację dostaliśmy od właścicieli, jeżdżą w tych rejonach, więc pewnie ogłoszenia też rozwiesili. Dobrze by było gdyby ktoś fizycznie mógł wesprzeć właścicieli - pani jeździ, szuka, a jest w zaawansowanej ciąży. Quote
andzia69 Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 dexterka napisał(a):link to wydarzenia na fb nie działa- odsyła mnie do mojej listy wydarzeń. ooo Chróścice to jeszcze bliżej mnie. Będę się rozglądała. A w Chróścicach właściciele ogłoszenia rozwiesili? mnie się link otwiera....to nie wiem jak mam inaczej wkleić:(...a moze dlatego, ze było zrobione jako wydarzenie dla znajomych? już zmieniłam jako pobliczne - spróbuj teraz;) Quote
barb Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 (edited) ewab napisał(a):Ogłoszenia są porozwieszane w okolicy. Info o zaginięciu jest na fb i na portalu opole24.pl. A ogłoszenia na innych portalach? Np. Zaginione psy, tablica.pl, dogomanii ? I wstawcie tez sunię do Bazy zwierząt zaginionych na dogo - bo widzę, że jej tam nie ma a to zawsze większa szansa, że ktoś sie o niej dowie. Edited May 5, 2012 by barb Quote
Basieńka1997 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 barb napisał(a):Są jakieś wieści o suni ? Właśnie? :) Quote
ewab Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Po tym jak była widziana w Chróścicach na razie cisza... Quote
ewab Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 (edited) Malaga się odnalazła:):). Wkrótce trochę więcej informacji. Edit przeklejam wpis Pani z molosowego forum: > Całą sobotę, całą niedzielę jeździliśmy i szukaliśmy. Setki kilometrów polnymi drogami..... nic. > > Dziś rano po 7 tel : ze była po sklepem i poszła w stronęrzeki. > > W piżamach w auto i wio ! > > Wypatrzyliśmy, zajechaliśmy ----> uciekła..... Serca pękły. Rozpacz. > > Kuba nie poddawał się, bo ja straciłam nadzieje kiedy na moje wołanie zawinęła się w drugą stronę. Jedziemy dalej innądrogą, żeby przeciąć jej ścieżkę. > > Jest. > > Kolejna szansa- na kupie gnoju żerowała.... podjechaliśmy najbliżej jak się da, po cichutku wysiedliśmy z auta. Usłyszała, patrzy. Wołam proszę - poooooszłaaaaaaaaaaaa!!!! przez pola, Kuba za nią ale ona w galop. Do auta i wio dalej. Cały czas mimo emocji zachowując spokój. > > Biegła polem , wzdłuż dróżki.... my za nią powolutku. Zobaczyła... usiadła, patrzy...Kuba woła, zachęca jak w domu do zabawy....Patrzy, słucha, kojarzy ale chyba nie pamięta..... po dłuższej chwili wahani- biegnie dalej. > > Wybiegła na dróżkę. Ja zaczęłam wołać. Zatrzymała się.Siedzi, słucha, patrzy. Kilka razy już się odwracała ale zaczęłam iść do niej na czworaka. Po przekroczeniu magicznej granicy kilkunastu metrów - przyszła sama !!!!!!!!!!!!!!!!!! I do auta zapakowała się bez problemu. > > Teraz grzeje się przy kaloryferze i roztacza smrodek. > > Poczekamy aż odpocznie aż podje troszkę mieszanki wzmacniającej dla wygłodzonych psów i kąpiel wieczorem. Edited May 7, 2012 by ewab Quote
Ewelinaaa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 No to kamień z serca. :) Oby nie zrobiła swojej Pani takiej niespodzianki jeszcze raz :D Quote
ewab Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Dla wzmocnienia bezpieczeństwa Malaga dostanie obrożę z GPS-em:). Quote
Basieńka1997 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Strasznie się cieszę! :) Oby psiak drugi raz nie wywinął takiego numeru.. Quote
Recommended Posts