Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jola trafiła do schroniska w tragicznym stanie, była skrajnie wychudzone, ledwo stała na łapkach. Miała problemy skórne. Jej sutki były wyciągnięte do samej ziemi. Sunia była wycofana, bała się ludzi, całe dnie spędzała w budzie. Teraz to zupełnie inna sunia. Jest grubiutka, skóra wygląda dużo lepiej. Psina zmieniła się także psychicznie, stała się towarzyska i kontaktowa. Sama podbiega do krat i wita ludzi.
Tak wyględała Jola po podtuczeniu i podleczeniu skóry:

Posted

Hej, potrzebuje informacji o Wacku! Porobie mu ogloszenia, a ze troszke jest podobny do seterka to wrzucilam go na grupe w ktorej staramy sie pomagac seterkom :)
Najlepiej informacjie o nim przeslijcie mi na maila sula101@wp.pl ewentualnie tutaj na pw :)
Z gory dzieki!

Posted

Sula napisał(a):
Hej, potrzebuje informacji o Wacku! Porobie mu ogloszenia, a ze troszke jest podobny do seterka to wrzucilam go na grupe w ktorej staramy sie pomagac seterkom :)
Najlepiej informacjie o nim przeslijcie mi na maila sula101@wp.pl ewentualnie tutaj na pw :)
Z gory dzieki!

...a do "flat coated retriever" też podobny?;)

Posted

Krótkie opisy psiaków:

Wacek został oddany do schroniskarazem z kolegą bernardynem. Psiaki oddano ponieważ uciekały z terenu, któregomiały
pilnować i włóczyły się po okolicy. Wacek jest bardzo energicznym iwesołym psiakiem. Na spacerze co chwilę podbiegał i nadstawiał głowę dogłaskania. W Schronisku nie sprawia problemów. Jak każdy młodzik jestniesforny. Ma ok 1,5 roku.

Rocky i Fliper zostali oddani do schroniska przez właściciela.Psy mieszkały razem. W domu nie sprawiały problemów, były łagodne i grzeczne. WSchronisku nie przejawiają agresji. Jak to rottki ostrzegawczo szczekają gdyktoś podchodzi do kojca, ale spokojnie można do nich wejść. Na spacerach psy sąposłuszne i kontaktowe. Rocky ma ok. 6 lat, Fliper ok. 2 lat. Fliper jestdrobniutki

Lucy to ok. 1,5 roczna, niezwykle urocza sunia. Jest łagodnai towarzyska. Jest wesoła i skora do zabawy.

Baranek to ok. 3-4 letni pudelek. Jest niezwykle towarzyski iprzyjazny. Jest wesoły i energiczny.

Kola ma ok. 4 lat. Jest łagodna i zrównoważona. Sunia jesttowarzyska i przyjazna

Borys to ok. 2 letni owczarek niemiecki. Jest przyjazny, ale będziewymagał doświadczonego opiekuna, który będzie potrafił odpowiednie spożytkowaćjego energię.

Jeżyk ma ok. roku. Początkowo jest nieśmiały, ale szybkoprzekonuje się do nowych ludzi. Jest łagodny i grzeczny,

Biała ma ok. 1,5 roku. Jest nieśmiała, potrzebuje czasu, żebykomuś zaufać. Sunia nie umie chodzić na smyczy. Jest łagodna i bardzo uległa.

Pimpek to niezwykle towarzyski i przyjazny starszy maleńki psiak.Jest wesoły i jak na swój wiek energiczny. Ma ok. 10 lat

Kropek to ok. 2 letni średni mieszaniec. Jest łagodny itowarzyski.

Jasia ma ok. 10 miesięcy. Jest nieśmiała, potrzebuje czasu,żeby zaufać. Sunia jest łagodna i wesoła.

Dżimi to niezwykle radosny i towarzyski ok. roczna prawiejamniś. Jest kontaktowy i przyjazny. Dżimi kocha wszystkich i wszystko

Sędzie to ok. 12 letnia spokojna i grzeczna, mała sunia. Początkowojest nieśmiała, ale gdy komuś zaufa pokazuje jaka jest kochana.

Kudłacz ma ok. 4 lat. Jest energiczny i wesoły. Jest łagodny

Rudi ma ok. roku jest kontaktowy i przyjazny. Jest weesoły iskory do zabawy.

Posted

Dostalam jedna odpowiedz w sprawie Wacka na maila.
Opisalam Pani sytuacje (zapytala ile pies kosztuje) i zadalam dwa pytania.

Niestety nie lubie kiedy ludzie pisza zdania bez kropek, przecinkow i podpisu i nie uznaje tego za powazne, dlatego to moze byc po prostu falszywy alarm...
Ale moze nie!
Moze to ja jestem juz jakas ulomna ;)

Posted

[quote name='Sula']Dostalam jedna odpowiedz w sprawie Wacka na maila.

Niestety nie lubie kiedy ludzie pisza zdania bez kropek, przecinkow i podpisu i nie uznaje tego za powazne, dlatego to moze byc po prostu falszywy alarm...
Ale moze nie!
Moze to ja jestem juz jakas ulomna ;)[/QUOTE]

Mam nadzieje, że jak nie ten domek to inny byle był by go znalazł. Trzymam za niego kciuki.;)

• 2 weeks later...
Posted

Sula napisał(a):
Dostalam jedna odpowiedz w sprawie Wacka na maila.

Ale moze nie!
Moze to ja jestem juz jakas ulomna ;)

Eeee mam tak samo. I jeszcze to pytanie ile kosztuje, albo czy jest napewno za darmo...

Posted

beka napisał(a):
Eeee mam tak samo. I jeszcze to pytanie ile kosztuje, albo czy jest napewno za darmo...

Ale ten ktos odpisal i mial sie odezwac w sprawie Wacka, cos sie ruszylo? Czy Wacek nadal szuka domu?

• 4 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

"Witam

Pisze w sprawie Pieska "Wacka" czy czeka on jeszcze na adopcje? Chyba juz sporo jest w schronisku min pół roku? Mógłbym Prosić jakieś informacje na temat pieska? adopcji? Jestem z Kętrzyna przedzwonie jeszcze wtorek, środa do Państwa. Czy w sobote jest możliwość odbioru pieska? Czy tylko w tygodniu?Jeszcze jedno czy potrzebne są wam ciuchy? bawełna ? przydadzą się do czyszczenia boksów czy czegokolwiek?

Pozdrawiam

Jakub Andre...."

Taka wiadomość dostałam na temat ogłoszenia o Wacku z tablica.pl.
Proszę powiedziec co odpisać ewentualnie podam maila do tego Pana komuś kto więcej udzieli informacji :)