Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam ok. 20, nawet mi dr Jacek nie powiedział że zabrałyście Tundre :shake:
Czy ten maluszek ma kocyk? - może dzisiaj coś zaniosę do przytulania ?
Wilejkaros -na balkon (zawsze trochę chłodniej niż w domu) i w cień !

Posted

Beatka, ja mam prośbę, ile razy tam jesteś to się pchaj na zaplecze i bierz nasze psiaki na spacer... Natasza chyba tam jajo zniesie z tego siedzenia...Ciotka Wilejkaros, Ty się tak nie rozpędzaj z tym garem, bo całkiem możliwe, że i Nataszkę dzisiaj zabierzemy z Ciotką Felą do DT, czyli do karmienia zostaną nam tylko szczeniorka i PON-ek... A oni to dużo nie zjedzą...Chyba, że się komuś uda przywlec w sobotę jakąś sunię ze schronu na sterylkę...Ale nie wiem czy damy radę...

Posted

Wiem, wiem i pcham się ale wczoraj naprawdę nie było warunków na cokolwiek - sytuacja była bardzo nerwowa. To z żarciem może byc kłopot - z tego co zrozumiałam Wilejkaros ma to już ugotowane. Ja nie mam miejsca w zamrażarce .........

Posted

No niezbyt...Ten tymczas jest u obcych ludzi i nie wiadomo jak to w kroju wyjdzie, więc tymczas u kogoś z 'naszych', czyli Dogomaniaków mocno wskazany. Dodatkowo za ten tymczas płacimy, więc nie wiem czy to taki ideał....

Posted

Ciotka Wilejkaros nie zważa na nic i na zaplecze pcha się po trupach. Nawet wiadro z mopem stojące tuż za drzwiami i krzyki wetów nie były wystarczająco ostrzegawcze. Teraz już uważam...
Ciotka Beam, bardziej roztropna (dzięki Bogu). ;)

Posted

Jak Tundra zareagowała na przeprowadzkę do tymczasowych opiekunów? Mam nadzieję, że się nie będzie tam źle czuła. Tylko trzeba jej wizyty składać częściej niz na "dogomaniackich" tymczasach. A może i stały domek szybko się znajdzie?

Posted

lika napisał(a):
Jak Tundra zareagowała na przeprowadzkę do tymczasowych opiekunów? Mam nadzieję, że się nie będzie tam źle czuła. Tylko trzeba jej wizyty składać częściej niz na "dogomaniackich" tymczasach. A może i stały domek szybko się znajdzie?

No właśnie, właśnie...Trzeba wpadać z wizytami....No i żarełko i kasę dowozić...Czy ktoś sie zgłąsza na ochotnika? Tymczas ów jest na Bródnie.

Posted

KingaW napisał(a):
No właśnie, właśnie...Trzeba wpadać z wizytami....No i żarełko i kasę dowozić...Czy ktoś sie zgłąsza na ochotnika? Tymczas ów jest na Bródnie.

Mogę jeździć, ale najwygodniej mi we wtorki, środy lub piątki.

Posted

lika napisał(a):

A jak zreagowała?Cały czas kicała radośnie! Chyba słusznie doszła do wniosku, że wszystko jest lepsze od klatki... To młoda sunia, ona się świetnie zaadaptuje w docelowym domku, tylko, kurde, dajmy jej na to szansę!Ciotki, szukajcie domku!!!

Posted

lika napisał(a):
Mogę jeździć, ale najwygodniej mi we wtorki, środy lub piątki.

Póki co - pierwsze odwiedziny to chyba jeszcze z Felką załatwimy we własnym zakresie, ale, jakby co, Ciotka Lika - trzymam Cię za słowo :-)

Posted

KingaW napisał(a):
A jak zreagowała?Cały czas kicała radośnie! Chyba słusznie doszła do wniosku, że wszystko jest lepsze od klatki... To młoda sunia, ona się świetnie zaadaptuje w docelowym domku, tylko, kurde, dajmy jej na to szansę!Ciotki, szukajcie domku!!!

Ona pewnie myśli, że to jej stały domek i już koniec tułaczki. A tu w perspektywie jeszcze jedna przeprowadzka. Oby prędka, bo się Tundra do tymczasowych opiekunek za bardzo przyzwyczai.
Jak już załatwicie pierwszą "inspekcję" i przy kolejnych będę mogła pomóc, to dajcie znać.

Posted

Miałyśmy na ten cel kasę od Koleżanki z USA jednej Pani z jednego 'psiego' pisma... :-) Pani nam przekazała 300 dolców na sterylki... Z tej kasy zapłaciłam za Kiarę (sterylkę i pobyt), i starczy na częściowe pokrycie kosztów sterylek i pobytu Tundi i Natki... Bez 250 zł, o które to trzeba będzie pomniejszyć nasze mikre (ale i tak b. istotne, wszystkim Darczyńcom - wielkie dzięki!) zapasy sterylkowe na koncie Stowarzyszenia...Czyli, na każdą sunię nam zabrakło po 100 zł za sterylkę z pobytem i po 25 zł za sczepienie przeciwko wściekliźnie... O!

Posted

Tundrusia jeszcze załatwia się w domu - znaczy czasem zdarzy jej się siii w przedpokoju. Na szczęście kobiety, u których jest, nie rozpaczają z tego powodu, boiegają po 5 razy dziennie na spacery.
Lika, odwiedziny bardzo, bardzo potrzebne. Nie wiem, czy ja dam radę w najbliższym czasie. Za dużo wszystkiego się porobiło. Myślę więc, że świeże oko przy dostawie karmy bardzo się przyda. Kto jeszcze może się zgłosić do odwiedzin kontrolnych w okolicach ul. Kondratowicza?
U tej oto panny:

Odwiedziny tym bardziej ważne i potrzebne, bo jak nam się tymczas sprawdzi, będzie miejsce dla kolejnych naszych sierot.

A jak aukcje Tundry? Trzeba pannę szybko oddać w dobre ręce, bo strasznie fajna z niej suka.

Posted

Fela napisał(a):
Lika, odwiedziny bardzo, bardzo potrzebne. Nie wiem, czy ja dam radę w najbliższym czasie. Za dużo wszystkiego się porobiło. Myślę więc, że świeże oko przy dostawie karmy bardzo się przyda. Kto jeszcze może się zgłosić do odwiedzin kontrolnych w okolicach ul. Kondratowicza?

Odwiedziny tym bardziej ważne i potrzebne, bo jak nam się tymczas sprawdzi, będzie miejsce dla kolejnych naszych sierot.

Jestem do dyspozycji. Taką pięknisię, jak Tundra z przyjemnością odwiedzę.

Posted

KingaW napisał(a):
Tundi! Tundi! Tundi! Ciotki nie zaglądają....

Zaglądają, zagladają... :lol:
A czy ktoś już był z wizytą w DT u Tundry?

Posted

Tundra jest wykąpana, śliczna i pachnąca. Bardzo zaprzyjażniła się z najmłodszymi członkami swojej rodziny zastępczej. Kiedy wracają ze szkoły jest taki taniec radości, że wszystkie łaty łaciatej Tundry łącznie z ogonem fruwają pod sufitem.
Jest tylko jeden problem, natury chyba medycznej: Tundra wytrzymuje bez sikania najwyżej 2 godziny. Na spacerek wychodzi ok. godz. 16, potem o 18-19, potem jeszcze o 22, a do rana nie wytrzymuje. Na spacerkach załatwia się ładnie, wie do czego służą. Na dłuższym spacerze siusia 7-8 razy. Co to może być? Kto wie?