Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nataszka jest już w domu tymczasowym, w samochodzie była bardzo spokojna, ale w domku trochę mniej: po schodach weszła przestraszona, ale jak zobaczyła błyszczący parkiet to wpadła w panikę! nogi jej się rozjechały na wszystkie strony, oczy zrobiły sie duże, kuper cały się trząsł. Dała sie przekupić miską karmy...
A propos - zabrałam torbę karmy z tatarka. Tak kazała Fela. Jednak tej karmy nie jest za wiele, więc jeśli ktoś ma na zbyciu to proszę o pomoc. No i najważniejsze: potrzebna smycz dla Nataszy! Ja komuś pożyczyłam moją zapasową i już teraz nie wiem komu. Na razie Natasza ciągnie na takiej cienkiej smyczy, a Marta frunie za nią po całym muranowie. Kto ma mocną smycz albo szelki?

Posted

Laro, z szelkami na razie się wstrzymam. Może odzyskam moje, które pozyczyłam z kolei SIenie. Myślę, że tej karmy juniora szkoda dla dużych psów. Lepiej, żeby trochę poczekała na szczeniorka w potrzebie, bo z kolei szczeniaki nie zjedzą innej (a przynajmniej nie tak chętnie :-) )

Posted

Lara, Gdgt, przepraszam, ale o czym Wy gadacie. A mało to szczeniaków mamy?
:roll:
Po pierwsze Siena (O.K. póki co jeść nie może normalnej karmy, ale za chwilę już pewnie będzie mogła), po drugie Kamyczek, na transport którego czekam i dla którego mam DT w W-wie. I właśnie karma jest b. potrzebna!

Co do smyczy i szelek - Lara powiedz jak wyglądały, to je z lecznicy zabiorę.
A w ogóle zabierając Nataszę z lecznicy można było spytać, czy mozna jakąś smych wziąć. Po co Tworzyć sztuczne problemy.

Posted

No nie wiem, czy ta karma będzie taka dobra dla Sieny. Ziarna sa wielkości pół cm, a Siena z tego co słyszałam fest baba. A o smycz nie miałam kogo pytać w lecznicy, bo nikt nie miał wtedy czasu...

Posted

gdgt napisał(a):
No nie wiem, czy ta karma będzie taka dobra dla Sieny. Ziarna sa wielkości pół cm, a Siena z tego co słyszałam fest baba. A o smycz nie miałam kogo pytać w lecznicy, bo nikt nie miał wtedy czasu...

Trza było capnąć pierwszą z brzegu, nafajniejszą i w nogi....:evil_lol:

Posted

BYłam dziś u Nataszki, sunia jest przytulaśna i szczęśliwa!!!!
Bardzo przyjaźnie reaguje na psy, koniecznie chce się z nimi bawić, na koty nie reaguje wcale, a najchętniej wystawia każdemu brzuszek do głaskania. Brzuszek jest już prawie zagojony, Natasza już nie obgryza ogona, tylko kostki, które dostaje :-)

Posted

Marta mi dziś opowiedziała, jak Natasza ją zaczepia. Natasza nie wchodzi do sypialni Marty (za mała? za ciemna?), więc żeby ją obudzić najpierw zapuszcza do pokoju żurawia, a pjeśli to nie skutkuje - wchodzi na kanapę w salonie, choć wie, że jej nie wolno. Jeśli Marta nadal nie reaguje, schodzi z kanapy i ponownie zapuszcza żurawia...
Poza tym nie rzuca się już na jedzenie (śniadanie je dopiero o 12, choć miska czeka pełna!), i mniej już ciągnie na spacerach.
Słuchajcie, kto pożyczy dobrą, mocną smycz?

Posted

esperanza napisał(a):
A widziałyście ogłoszeni Nataszy w "Moim Psie"?
KingaW trzymam kciuki, by było dużo odpowiednich telefonów :cool3:
Ja niestety nie mam smyczy dla Nataszy.

Do mnie nikt nie dzwonił od dawien dawna w sprawie jakiegokolwiek psiaka...:-(GDGT - poproś Martę, żeby kupiła jakąś najtańszą aczkolwiek przyzwoitą smycz i wzięła fakturę na nasze Stowarzyszenie (wszystkie dane są na naszej stronie).Oddamy jej kasę.Jak smyczy nie ma to ich po czarodziejsku nie rozmnożymy przez pączkowanie, czy fragmentacje plechy........... ;-). Trza kupić.

Posted

Też o tamtej wspaniałej serii ostatnio myślałam... ale wierzę, że za chwilę na taką samą załapie się Nataszka:loveu: i Lili:loveu: i Alfred:loveu: i Cypisek:loveu: i inne nasze bidy...