Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Im jest dt potrzebny, szczepienie, odrobaczenia itd. Jak inaczej mamy je ogłaszać? Buńka pisała, że są dzikawe...Ciotki nie znacie kogoś kto mógłby wziąć malucha na dt...Tam są 2 suńki za jakiś czas będą kolejne małe...

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ta biszkoptowa sunieczka przypomina skundlonego jamnika więc raczej nie będzie duża. Piesek którego nie ma na zdjęciach jest jeczsze mniejszy. Ich matka jest taka w kolanko. Wygląda jak przerośnięty pinczerek. No i ta sunieczka podobna do matki to może być spora. Ma długie łapy i już jest wielkości matki.

Edited by (:Buńka:)
Posted

Wyglądają na więcej niż 2-3 miesiące. Buńka jadły od Ciebie>? Jak tak to jutro dam Ci leki na odrobaczenie i im podasz w serku . Dobrze ,że jest ciepło. Czy to jest gdzieś przy ruchliwej ulicy >? Czy jest tam bezpiecznie dla maluszków?

Myślę,że znajdą szybko dom , ludzie szukają takie małe psiaki. Jak do mnie przyjadą chętni , to na pewno ich tam podeśle, bo ja mam przede wszystkim same duże bestyjki do adopcji .

Posted

sluchajcie dobrze jest im robic ogloszenia, w miedzy czasie moze znajdzie sie jakis dt, ale im szybciej beda oglaszane tym lepiej, nie ma co zwlekac. a gdyby ktos dzownil to trzeba mowic ze psy nie maja szczepieni i beda musieli sami sie tym zajac i juz. trzeba dzialac szybko. zanim znajdzie sie dt to psy m\beda juz duze

Posted

Od zawsze bezdomne, tak po krótce można opisać nasze życie. Urodziłyśmy się na ulicy. Nasza mamusia chciała nam znaleźć jakieś bezpieczne schronienie ale wszędzie nas przeganiali, dlatego boimy się ludzi. Teraz koczujemy przy ruchliwej ulicy i nie mamy nic. Mamy ok 3-4 miesięcy. Gdyby nie to, że czasami jacyś ludzie nas nakarmią pewnie byśmy już nie żyli. Nie wiemy co to miłość ale nasza mamusia opowiada nam, że niektórzy ludzie są dobrzy. Wierzymy że któregoś dnia mama i my (a jest nas tylko troje) znajdziemy bezpieczne i kochające domy.
A może właśnie ty nie przejdziesz koło nas obojętnie?

Posted

jakies nfo przydaloby sie o nich, czy boja sie ludzi, czy dadza sie dotknac , wiek to wiadomo i wielkosc mniej wiecej tez, ale jak do ludzi, reszte mozna wymyslec.

Posted (edited)

Witam
W Chmielniku, jadąc na Śladków Mały jest nowa przychodnia wet. Kastrowałam tam w lutym leonbergera. niedrogo, super mlody lekarz. Poszukam telefonu. Poza tym na stacji w Woli Morawickiej jest bezdomny, sliczny kudłaty piesek. Póki jest ciepło, nie ma źle. Gorzej będzie zimą...Ja jestem z Łodzi. Bywam w świętokrzyskim raz na kika miesięcy. Napiszę jeszcze na stronie gminy (wójt nazywa się Buras i ponoć lubi zwierzęta i jest dobrym wójtem).

Juz mam: Chmielnik- Ciecierze 26, tel 791 114 114

Edited by Kama202
Posted

Do ludzi są nie bardzo niestety:-( To zmniejsza ich szanse na adopcje bo kto będzie chciał takiego dzikuska . . .
będę się starała je jakoś oswoić ale nie będzie łatwo.

Posted

wiec trzeba bedzie robic ogloszenie wpisujac dt lub ds ,ale ogloszenia musza juz byc. jak znaje jutro chwile to powrzucam, prosze o pw z nr telefonu i szczegolami gdzie dokaldnie sa psy, czy sa w staly miejscu i kto nad nimi czuwa

Posted

Niestety maluchy to dzikuski....Buńka ma tam podjechać i jak się da , to chociaż maluchy w dużym kenelu umieścić, bo trzeba je odrobaczyć i zaszczepić a tak jak biegają łobuziaki to nic się nie da zrobić. Jak się państwo zgodzą , to zostawimy tą klatkę u nich i karmę dla maluszków.

Kama202 napisał(a):
Witam
W Chmielniku, jadąc na Śladków Mały jest nowa przychodnia wet. Kastrowałam tam w lutym leonbergera. niedrogo, super mlody lekarz. Poszukam telefonu. Poza tym na stacji w Woli Morawickiej jest bezdomny, sliczny kudłaty piesek. Póki jest ciepło, nie ma źle. Gorzej będzie zimą...Ja jestem z Łodzi. Bywam w świętokrzyskim raz na kika miesięcy. Napiszę jeszcze na stronie gminy (wójt nazywa się Buras i ponoć lubi zwierzęta i jest dobrym wójtem).

Witaj Kama dziś byłaś u nas i miałam Cię przyjemność poznać:p
Niestety z gminą Morawica nie będzie łatwo , oni przyjmują tylko bardzo ciężkie przypadki i duże ,,agresywne'' psy. Bo bezdomniaków u nas bez liku....codziennie ok 2-5 interwencji.
Ale spróbuj proszę, może się uda////.....

Zapraszam na nasz wątek
http://www.dogomania.pl/forum/threads/217347-szukamy-domk%C3%B3w!!!!!!AKTUALIZACJA-1-i-2-strona-bo-si%C4%99-ju%C5%BC-nie-mie%C5%9Bcimy-na-jednej

Juz mam: Chmielnik- Ciecierze 26, tel 791 114 114

Posted

Witam, witam...Ta przychodnia w Chmielniku Ciecierze jest bardzo dobra. Nowoczesna i tanio zapłaciłam za kastrację. Poza tym lekarz zainteresowany był jak sie czuje pacjent po operacji, przyjeżdżał (nieodpłatnie!).Pozdrawiam Świętokrzyskie!

Posted

Zapisuję wątek.

Nie wiem, czy pisanie, że szczeniaki z ulicy i bojace się ma sens w ogloszeniu. teraz coraz trudniej o domy i lepiej zaakcentować zalety maluszków. Zamiast bojące, to mozna napisac że nie są absolutnie dominujące czy wykazujace cechy agresji. Zaakcentować, że zostana odrobaczone i zaszczepione, że są zdrowe.
Niestety ludzie boją się nie zsocjalizowanych psów z ulicy i tego, co z nimi zrobią, jesli pojawia się poważne kłopoty. Oczywiście zakladam, że chodzi o mieszkanie w domu, a nie o podwórze dla psa.

Posted

Nr do ogłoszeń może być mój : 535 194 226, Buńko albo słodkokwaśna poda któraś z Was też swój? czy ewentualnie jakby ktoś się zdecydował to miałabym przekazać Buńce?

Może ktoś założy wydarzenie na FB? Ja tam nie jestem zalogowana.

Ciocie ponawiam pytanie: Co myślicie o umieszczeniu suni w płatnym dt ? Ktoś by się pisał na deklaracje? Proszę

Posted

Ania102 napisał(a):
Nr do ogłoszeń może być mój : 535 194 226, Buńko albo słodkokwaśna poda któraś z Was też swój?

Oczywiście może być na mnie 792-201-250. Buńka jutro zawiezie karmę dla psiaków i spyta Państwa o możliwość postawienia dużego kenela.

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z Nadją, która pracuje dla szwajcarskiej organizacji i można zrobić darmową sterylkę ale tylko w starachowicach, czyli 80 km od chmialnika, weterynarz, który ma z Fundacją umowę robi świetne cięcia i można by było ją szybko wypuścić, jeśli nie ma możliwości żeby pojechałą na dt...
Dziś zgłoszono mi sukę w zaawansowanej ciąży, nie wiem po co mi, i tak nie moge pomóc bo nie mam gdzie przetrzymac.

Ciocie proszę rozrzucajcie wątek, może suczka znajdzie dom a tymczas dla niej to najlepsze rozwiązanie. O szczeniaki nie mam się już kogo pytać niestety, nikt nie może albo nie chce psiaków na tymczasie.