AgaGP Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Fszut wrzucila najnowsze zdjęcia malutkiej: To zdjęcia Klarki z wczorajszego dnia, która dzięki zachętom Mili wygłupiała się, podskakiwała, prowokowała mnie do zabawy..... a potem wszystkie trzy padły. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze nagrać ich wygłupy Quote
AgaGP Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 I nowe wiesci z DT: Dzisiaj wyczesywałam Klarkę i....muszę stwierdzić, że Klara jest zadbaną sunią o miłej w dotyku sierści (wiem, że to zasługa Juliana ) - ale nam się fuksło. Gdy ją wyczeszę dokładnie będzie śliczną panienką. Klara przy wyczesywaniu zachowywała się całkiem przyzwoicie, tylko przy ogonie się niecierpliwiła, ale i tego się nauczy. Bardzo Klara polubiła Milę, która ma pozytywny wpływ na Klarę i Benka - obu potrafi zachęcić do zabawy i rozweselić. Powoli pracujemy nad stosunkiem do małych dzieci, bo Klara boi się ich - nie warczy, tylko ucieka od nich. Dlatego Emma daje jej jeść, chodzi ze mną i Klarą na spacery. Dzisiaj wieczorem nawet sama zajrzała do córki pokoju, gdzie ta bawiła się lalkami - będzie dobrze. Teraz Klarka leży przy nogach i biegnie przez sen - jest naprawdę śliczną berneńką, o wielkim sercu. Quote
saba&mlis Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Mialam przyjemnoisc kilka dni tem poznac Klarcieu osobiscie, jest piekna :buzi: Quote
ktiger Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 kolejne wieści z DT: Wczoraj moja druga połowa był po młodszą córkę w przedszkolu z Klarą (+ Mila i Beniu). Bardzo ładnie zachowywała się na ulicy - trochę pobudzona nowym otoczeniem, ale nie wyrywała się, szła przy nodze, wszystko pilnie obserwując (nawet nie uciekała przed karetką, która przy nich odpaliła syrenę). Przy przedszkolu ilość rączek i mały tupiących nóżek był troszkę stresujący, ale za to na widok Emmy pierwszy raz się ucieszyła. Przy okazji weszli wszyscy do weterynarza, żeby zważyć Klarę - a więc nasza panna na dzień wczorajszy ważyła 48,90 kg. Ogólny stan skóry, uszu itp. ok, tylko duża nadwaga - ale nad tym ciągle pracujemy: biegi za panią do bramy i z powrotem (ok. 40 m) , zabawa z psami, spacerki i.. dietka. Quote
ktiger Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 pod taką opieką to Klarcia nabierze zgrabnej sylwetki :loveu: Quote
saba&mlis Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='ktiger']pod taką opieką to Klarcia nabierze zgrabnej sylwetki :loveu:[/QUOTE] jesli jej nie ulegna ;) Quote
ktiger Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='saba&mlis']jesli jej nie ulegna ;)[/QUOTE] :cool1: oj tam, oj tam zaraz ulegną Quote
saba&mlis Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='ktiger']:cool1: oj tam, oj tam zaraz ulegną[/QUOTE] Jak popatrzy tym swoim proszacym wzrokiem :cool3: Quote
KasiaT Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Ulegną czy też nie,ale ona jest całkowicie w moim typie-uwielbiam takie wielkie sunie :evil_lol: Quote
saba&mlis Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Ona nie jest taka strasznie wielka, tylko troche szeroka ;), ma do tego piekne futro. Quote
Kitekk Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Mieliśmy okazję poznać Klarę - nie będę oryginalna jak napiszę, że jest naprawdę CUDNA Quote
ktiger Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Speiszę by donieść najświeższe wieści z DT u Fszut: Bardzo lubi, ale nabrała już nawyków naszych psiaków tj: kto pierwszy przy bramie, szczekanie na inne psy poza posesją (a głos ma niski i donośny), kopanie i kładzenie się na mokrej ziemi (uczymy myć łapki przed wejściem do domu) i wchodzenie na kolanka. Co do kontaktu z dziećmi - do Darii (starszej córki) już sama podchodzi, a od Emmy bierze smakołyki i gdy Emma stoi koło mnie daje jej się głaskać, ale gdy chce sama do niej podejść, to Klara jeszcze ucieka. Uczymy Klarę podstawowych komend - na razie idzie nie najlepiej ale się nauczymy. W niedzielę byliśmy na działce nad jeziorem i przekonywaliśmy Klarę, że woda to fantastyczna rzecz. Pierwsze wejście było na zasadzie: idź pierwsza a ja pójdę za tobą. Za drugim razem było już lepiej, a dzisiaj moje kochanie wzięło psy nad jezioro i ..... Klara pierwsza wpadła do wody i to po samą szyję hurra. Quote
saba&mlis Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Nie ma ladniejszego widoku od kapiacych sie bernow Quote
KasiaT Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Super-Klara ucząca się życia-oczami wyobraźni widzę ją taplającą się w wodzie:cool3: Quote
ktiger Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 a ja jakoś nie wyobrażam się Klarci wchodzącej do wody... jakoś mi to do niej nie pasuje :cool3: Quote
saba&mlis Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 ktiger napisał(a):a ja jakoś nie wyobrażam się Klarci wchodzącej do wody... jakoś mi to do niej nie pasuje :cool3: Dla towarzystaw cygan dal sie powiesic, jak widac Mila i Beniu sa bardzo przekonywujace Quote
KasiaT Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 saba&mlis napisał(a):Dla towarzystaw cygan dal sie powiesic, jak widac Mila i Beniu sa bardzo przekonywujace Chciałabym to zobaczyć-zbawienne oddziaływanie psowych współbraci :cool3:-może jakieś fotki z tych wyczynów Quote
ktiger Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 oj fotki z takich wyczynów byłyby wskazane :loveu: Quote
ktiger Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 A przy okazji zaproszę w imieniu Milli na bazarek dla innych podopiecznych u Pasterzy Quote
KasiaT Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ktiger napisał(a):oj fotki z takich wyczynów byłyby wskazane :loveu: Mam nadzieję,że na fotki nie będziemy zbyt długo czekać :lol: Quote
Recommended Posts