Konrad_D Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Witam, Czy koś zna dawkowanie amigdaliny dla psa? Pozdrawiam Quote
firz Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Swego czasu interesowałam się tematem amigdaliny ze względu na chorobę nowotworową bliskiej mi osoby. Dokopałam się w necie niewielu sensownych informacji na temat działania, skutków i dawkowania u ludzi. Niestety nie spotkałam się z informacją na temat zwierząt. Od tego czasu jednak w pełni świadomie przy okazji jedzenia jabłek, moreli czy wiśni zjadam przy okazji również nasiona i obserwuje też moje psice, które uwielbiają zjadać owoce. I odnoszę takie wrażenie, że one same dawkują sobie ilość tej substancji, przykład z ostatniego weekendu: byliśmy z psami na grillu gdzie były ciągle dokarmiane grilowaną kiełbasą, serem żółtym i innymi ciężkostrawnymi potrawami i kilka godzin póżniej zjadły obie po kilkadziesiąt pestek wiśni gdzie normalnie kończy się na kilku. Dlatego wydaje mi się, że pies nie powinien zjeść więcej niż jest w stanie strawić bez szkody i zatrucia organizmu. Zresztą myślę, że toksyczność leków na raka jest nieporównywalna z tą naturalnie wytwarzaną substancją. Jestem bardzo ciekawa czy włączyłeś b17 w terapie psa i mam nadzieję, że ona czuje się dobrze. Quote
Recommended Posts