iwop Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 (edited) Pisałam juz o Tinie. Zakładam nowy wątek bo sytuacja uległa zmianie. Tina jest u mnie na tymczasie i dzisiaj ma miec sterylizację. Moge teraz dokładniej ja opisać. Oczywiście jest piekna (troche ja domyłam). Ma około 2 lata i jest psem bardzo komunikatywnym, uwielbia kontakt z człowiekiem, jest bardzo przyjazna, DOSKONALE dogaduje sie z innymi psami (moje zazdrosne "córcie") Jest czysta, świetnie chodzi na smyczy. Nic jej nie dolega . Potrzebny jej dom w którym bedzie miała kontakt z człowiekiem, absolutnie żaden łańcuch czy tez kojec na cały dzień. TINA TO IDEAŁ PSA i gdyby nie to że mieszkam na 47 m to napewno byłaby u mnie. POMOŻCIE TINIE, ONA NIE MOZE TRAFIC DO SCHRONU BO TAM ZGINIE! Nowe zdjęcia Tiny dołącze wieczorem. Edited March 22, 2012 by iwop Quote
Luna007 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 to czekamy na zdjęcie tej śliczności - ludzie to jednak wzrokowcy....... Quote
iwop Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Tinka " class="ipsImage" alt=""> Quote
iwop Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 agnieszko ona jest nie tylko piekna ale wyjatkowa - madra, przyjazna i cuuudowna. Musi miec cudowny dom, w którym bedzie kochana - żaden zamkniety kojec !! Quote
agnieszka30 Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 pewnie już tym się zajęłas ale na podhalanach jest?? Quote
mycha101 Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 W poniedziałek przyślę wam e-mail do pewnych miłych ludzi, mieszkających w leśniczówce na Mazurach, którzy chcą podhalankę. Niestety w domu nie mam ich maila. Quote
iwop Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 chyba nie :( camara wczesniej ja umieściła ale chyba jak "zawiesiłam" jej adopcje to dalej nie wiem... Kochana zaznaczam, ze to musi byc naprawde dobry sprawdzony dom - nie oddam jej w niewiadome miejsce :( :placz: boze ja w ogóle bym jej nie oddawała bo ją juz kocham! podhalany to rzeczywiście nadzwyczajne psy! ale tina musi najpierw wydobrzec u mnie po sterylce, dostac ksiązeczke, wypieknieć także mycha kochana bez pospiechu :) Quote
iwop Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Tina dochodzi do siebie po zabiegu. Jest słodka, cudowna tylko jesć nie chce... Szukamy wyjątkowego domu gdzie będzie kochana i doceniana bo Tina jest wyjątkowa!!!!:lol: Quote
iwop Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 " class="ipsImage" alt=""> Tina :lol: Quote
beka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Oj ciężko bedzie ci się z nia rozstać. Ja ryczę za każdym razem jak wydaje psa... Quote
iwop Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Beka żebys wiedziała jak jestem zakochana!:placz: W trakcie sterylizacji były nieprzewidziane problemy i myslałam, że ja stracę! jest tak cudownie mądra, że nie wiem jak to będzie:placz: Ale dom musi byc super tzn ona uwielbia kontakt z człowiekiem -zabawy, pieszczoty :lol: ! ech... gdybym miała wieksza chałupke albo chociaz ogródek :angryy: Quote
agnieszka30 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 o jeeeeju...piękna.....:loveu: :loveu: :loveu: Quote
iwop Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 majafaja Tine pierwszy raz zobaczylam ok. 1,5 roku temu jak bawiła się z dziecmi na sankach i pomysłałam - boze jaki piekny pies! Bielutka duza maskotka! Potem tina - wynędzniała , z krowim łańcuchem na szyi, juz nie puchata maskotka tylko psi szkielet szukający odpadków na śmietniku. Ufna, przyjazna, kulaca sie przed psami. Podobno właściciel trzymał ją w kojcu na łańcuchu i nie dawał jeśc bo jej nie lubił :( Tina od kilku dni koczowała pod moim blokiem, czekała na jedzonko, grzebała na śmietniku ale cały czas była uśmiechnięta. Kocham moje psie córki "po przejściach". Lola - prawie :razz: border- colli, przypalana papierosami, oberwane uszy - znaleziona na smietniku, Mela - rasowa onka, zostawiona na bazarze bo "nie poszła" lata na mrozie i betonie, staw biodrowy prawie wyrwany przez hycla... sa wspaniałe ale... nie znałam psa o tak wspaniałym, cudownym charakterze jak Tina; nie wiem czy to usposobienie czy tez rasa ale Tina podhalanka to pies o jakim mozna marzyć... Byc moze to tak jak z dziećmi - wszystkie sie bardzo kocha nad zycie ale czasem jest jedno, które wydaje się wyjątkowe ;) Trzymajcie kciuki za Tinę. Szykuje jej siĘ super domek - dla podhalanki to dom z marzeń. Jezeli Tina bedzie szczęsliwa to dzieki CAMARZE. CAMARA JESTEŚ ANIOŁEM STRÓŻEM. Quote
beka Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Tak szybko?????? A chcialam jej zdjęcia znajomemu przeslać. Marzy o młodej podhalance (im młodsza tym lepeij)... Trzymam kciuki za super domek Quote
iwop Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 Beka bo Camara to Anił Stróz podhalanów :lol: Wszystko opowiem jak juz dsojdzie do adopcji bo wole nie zapeszać:cool3: Quote
GoniaP Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Trzymam kciuki za Tinę, bardzi przypomina mi naszą Pikusię z dogo... Może to jej córeczka? I podpisuję się pod stwierdzeniem, że kocha się wszystkie "dzieci", ale niektóre są szczególne, jak Tina dla Was, a Pikusia dla mnie.... Quote
iwop Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Camara znalazła dla Tiny - teraz ma sie nazywać WHITE LADY:lol: dom, co tam dom - PSI RAJ ! W srode lub w sobotę, spodziewamy sie wizyty przyszłej pani :) White lady pojedzie w okolice Zywca - będzie miec towarzystwo koni, królików i kozy Frani. Ta koza to bardzo wazna osobistość w pensjonacie i przyszła pani podhalanki najbardziej obawia sie o to czy dziewczynki sie zakolegują... TRZYMAJCIE KCIUKI ZA PRZYJAŹŃ KOZIO-PODHALANSKĄ bo od tego wiele zależy!!!!!:cool3: Jutro idziemy na zdjęcie szwów po sterylce i na szczepienia. White lady ma teraz apetyt, że hej....! I ciągle domaga się głaskania :lol: Quote
majafaja Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 bo to tak juz jest, po sterylce im sie apetyt zwieksza, ze heej!! super, po prostu super! kroffka bedzie na pewno szczesliwa ! Quote
iwop Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 jeju, żeby tylko sie z ta kozą Franka dogadała! Bo ta koza to numer 1 w stajni!:lol: Quote
Camara Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 O!!! widzę, że iwop nie wytrzymała :roll: ja to lubię takie rzeczy opowiadać, jak jest już "po wszystkim" :lol: Ale skoro już sie stało - to rzeczywiście trzymamy kciuki za Franciszkę, żeby dała się polubić Białej Damie :cool3: Quote
Recommended Posts