Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Pisałam juz o Tinie. Zakładam nowy wątek bo sytuacja uległa zmianie. Tina jest u mnie na tymczasie i dzisiaj ma miec sterylizację. Moge teraz dokładniej ja opisać. Oczywiście jest piekna (troche ja domyłam). Ma około 2 lata i jest psem bardzo komunikatywnym, uwielbia kontakt z człowiekiem, jest bardzo przyjazna, DOSKONALE dogaduje sie z innymi psami (moje zazdrosne "córcie") Jest czysta, świetnie chodzi na smyczy. Nic jej nie dolega . Potrzebny jej dom w którym bedzie miała kontakt z człowiekiem, absolutnie żaden łańcuch czy tez kojec na cały dzień. TINA TO IDEAŁ PSA i gdyby nie to że mieszkam na 47 m to napewno byłaby u mnie. POMOŻCIE TINIE, ONA NIE MOZE TRAFIC DO SCHRONU BO TAM ZGINIE!

Nowe zdjęcia Tiny dołącze wieczorem.

Edited by iwop
Posted

agnieszko ona jest nie tylko piekna ale wyjatkowa - madra, przyjazna i cuuudowna. Musi miec cudowny dom, w którym bedzie kochana - żaden zamkniety kojec !!

Posted

chyba nie :( camara wczesniej ja umieściła ale chyba jak "zawiesiłam" jej adopcje to dalej nie wiem... Kochana zaznaczam, ze to musi byc naprawde dobry sprawdzony dom - nie oddam jej w niewiadome miejsce :( :placz: boze ja w ogóle bym jej nie oddawała bo ją juz kocham! podhalany to rzeczywiście nadzwyczajne psy!

ale tina musi najpierw wydobrzec u mnie po sterylce, dostac ksiązeczke, wypieknieć także mycha kochana bez pospiechu :)

Posted

Tina dochodzi do siebie po zabiegu. Jest słodka, cudowna tylko jesć nie chce... Szukamy wyjątkowego domu gdzie będzie kochana i doceniana bo Tina jest wyjątkowa!!!!:lol:

Posted

Beka żebys wiedziała jak jestem zakochana!:placz: W trakcie sterylizacji były nieprzewidziane problemy i myslałam, że ja stracę! jest tak cudownie mądra, że nie wiem jak to będzie:placz: Ale dom musi byc super tzn ona uwielbia kontakt z człowiekiem -zabawy, pieszczoty :lol: ! ech... gdybym miała wieksza chałupke albo chociaz ogródek :angryy:

Posted

majafaja Tine pierwszy raz zobaczylam ok. 1,5 roku temu jak bawiła się z dziecmi na sankach i pomysłałam - boze jaki piekny pies! Bielutka duza maskotka! Potem tina - wynędzniała , z krowim łańcuchem na szyi, juz nie puchata maskotka tylko psi szkielet szukający odpadków na śmietniku. Ufna, przyjazna, kulaca sie przed psami. Podobno właściciel trzymał ją w kojcu na łańcuchu i nie dawał jeśc bo jej nie lubił :(
Tina od kilku dni koczowała pod moim blokiem, czekała na jedzonko, grzebała na śmietniku ale cały czas była uśmiechnięta. Kocham moje psie córki "po przejściach". Lola - prawie :razz: border- colli, przypalana papierosami, oberwane uszy - znaleziona na smietniku, Mela - rasowa onka, zostawiona na bazarze bo "nie poszła" lata na mrozie i betonie, staw biodrowy prawie wyrwany przez hycla... sa wspaniałe ale... nie znałam psa o tak wspaniałym, cudownym charakterze jak Tina; nie wiem czy to usposobienie czy tez rasa ale Tina podhalanka to pies o jakim mozna marzyć... Byc moze to tak jak z dziećmi - wszystkie sie bardzo kocha nad zycie ale czasem jest jedno, które wydaje się wyjątkowe ;)

Trzymajcie kciuki za Tinę. Szykuje jej siĘ super domek - dla podhalanki to dom z marzeń. Jezeli Tina bedzie szczęsliwa to dzieki CAMARZE.

CAMARA JESTEŚ ANIOŁEM STRÓŻEM.

Posted

Tak szybko??????
A chcialam jej zdjęcia znajomemu przeslać. Marzy o młodej podhalance (im młodsza tym lepeij)...
Trzymam kciuki za super domek

Posted

Trzymam kciuki za Tinę, bardzi przypomina mi naszą Pikusię z dogo... Może to jej córeczka?
I podpisuję się pod stwierdzeniem, że kocha się wszystkie "dzieci", ale niektóre są szczególne, jak Tina dla Was, a Pikusia dla mnie....

Posted

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Camara znalazła dla Tiny - teraz ma sie nazywać WHITE LADY:lol: dom, co tam dom - PSI RAJ ! W srode lub w sobotę, spodziewamy sie wizyty przyszłej pani :) White lady pojedzie w okolice Zywca - będzie miec towarzystwo koni, królików i kozy Frani. Ta koza to bardzo wazna osobistość w pensjonacie i przyszła pani podhalanki najbardziej obawia sie o to czy dziewczynki sie zakolegują... TRZYMAJCIE KCIUKI ZA PRZYJAŹŃ KOZIO-PODHALANSKĄ bo od tego wiele zależy!!!!!:cool3:

Jutro idziemy na zdjęcie szwów po sterylce i na szczepienia. White lady ma teraz apetyt, że hej....! I ciągle domaga się głaskania :lol:

Posted

O!!! widzę, że iwop nie wytrzymała :roll:

ja to lubię takie rzeczy opowiadać, jak jest już "po wszystkim" :lol:

Ale skoro już sie stało - to rzeczywiście trzymamy kciuki za Franciszkę, żeby dała się polubić Białej Damie :cool3: