Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podnoszę chłopaków, może jakaś dobra dusza ich wypatrzy :( Maja deklaracja comiesięczna aktualna. Może jeszcze ktoś pomoże ? Niech ta piękna przyjaźń stanie się przepustką do lepszego życia... :( Niech dwaj przyjaciele opuszczą ciasną klatkę .

Posted

[quote name='evita2000']Podnoszę chłopaków, może jakaś dobra dusza ich wypatrzy :( Maja deklaracja comiesięczna aktualna. Może jeszcze ktoś pomoże ? Niech ta piękna przyjaźń stanie się przepustką do lepszego życia... :( Niech dwaj przyjaciele opuszczą ciasną klatkę .[/QUOTE]

Byłoby wspaniale!

Posted

Myślę, że warto, tylko bardzo proszę o niepodawanie w jakim są schronie. Nie chcę, żeby trafili gdzieś na łańcuch do pilnowania gospodarstwa.

Mój kontakt w razie gdyby ktos chciał porobic ogłoszenia- 605060617, suzuki@autograf.pl

Posted

Literatka ze mnie żadna, ale z braku laku, jak potrzeba tekstu do ogłoszeń to proszę się częstować:

Dyzio i Bezik. Bezik i Dyzio. Dwa psiaki, które od 6 lat siedzą w więzieniu. Wyrok – dożywocie. Bo w końcu kto chciałby adoptować psa, który nie widział trawy, kanapy i własnej miski od 6 lat?
Schronisko to ciężkie więzienie. Trudno jest zwrócić na siebie uwagę ludzi. O szanse na dom jeszcze trudniej. W tej strasznej sytuacji znaleźli się Dyzio i Bezik. Dwa, obce sobie na początku psy. Jeden mały, drugi duży. Jeden czarny, drugi kremowy.
Zupełnie różne… a jednak stały się najlepszymi przyjaciółmi.
W tak okropnej sytuacji w jakiej się znalazły, potrafiły wykrzesać ze swych psich serduszek dobre uczucia i zaprzyjaźniły się.
Taka schroniskowa przyjaźń. Przyjaźń na całe więzienne życie.
Bezik to dobry przyjaciel. Zawsze broni Dyzia przed większymi psami, nie pozwala żeby go pogryzły. Betonowe podłogi w schronisku to nie kanapy… jednak Bezik chcąc przypomnieć swojemu przyjacielowi jak to jest leżeć na miękkim, sam służy mu z poduszkę. Dyzio uwielbia przytulać się do Bezika i leżeć na jego brzuszku. A robi to całymi dniami. W końcu co innego można robić w małym, betonowym boksie?
Ich wola życia jest ogromna, chcą być przytulana, głaskane. Starają się sobie nawzajem wynagrodzić długoletni brak miłości. Każdy chce dla drugiego być „jego własnym człowiekiem” .
Oba psiaki mają marne szanse na adopcje. Szczytem marzeń byłoby gdyby trafiły razem do jednego domku. Aby nie cierpiały rozłąki. W końcu tak się kochają…
A może Ty będziesz tą dobrą duszą, która podaruje Dyziowi i Bezikowi domek?

Nie potrzebują wiele – miękkie legowisko i pełna miska. Drapaniem za uszkiem też nie pogardzą, a i chętnie sobie przypomną, jak to jest biegać z piłeczką i jakie to uczucie chodzić po trawie.
Może właśnie Ty przywrócisz radość życia obu psiakom? Pozwolisz im przypomnieć sobie co to znaczy być psem.

Może właśnie Ty podpiszesz ich ułaskawienie i pozwolisz im opuścić więzienie.

Posted

Carrie ,tekst super .To jest to o co chodziło .Wielkie dzięki :Rose: .Poprosiłam o napisanie teksu ,ale osoba ta jest zawalona i ma trudności z czasem.A tu dzisiaj taka niespodzianka i mamy tekst.Bardzo się cieszę .Dałam już wszyskie inf. do osoby ,która pisze ogoszenia .Mam nadzieje ,że niedługo będą .
Tak bardzo bym chciała aby psiaki znalazły dom.

Posted

Podnoszę przyjaciół..Te zdjęcia są powalające..Trzymam mocno kciuki za ich domek..Do góry pieski, niech Was zobaczą i zaproszą do do domku..Hop!

Posted

Ja też uważam, że tekst jest super. Oby znalazł się domek dla psiaków.
Ten koszmar powinien się skończyć, zasłużyły na godne życie przy swoim człowieku, na kanapie....echhhhhh co za podły świat....wokół nas.....:-(

Posted

Zaglądam wieczorem do kolegów :).
Tak swoją drogą jakbyście kiedyś tekstu do ogłoszeń potrzebowały, a nie miałby kto napisać to śmiało piszcie do mnie PW.
Mistrzem nie jestem, ale z pisania żyję więc pomagać mogę :P