Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój Ozzulec ostatnio coś nie do końca zdrów .Ma problemy żołądkowo jelitowe ....no i chyba nam nie służy NN L&R.
Wet poradził aby podawać przez jakiś czas karmę dla wrażliwych;).
Czy psiaki chętnie zjadają tą karmę .:roll:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
Mój Ozzulec ostatnio coś nie do końca zdrów .Ma problemy żołądkowo jelitowe ....no i chyba nam nie służy NN L&R.
Wet poradził aby podawać przez jakiś czas karmę dla wrażliwych;).
Czy psiaki chętnie zjadają tą karmę .:roll:

Moja Kaska ( na tymczasie - jest w bannerku ) ma chora trzustke i tez zjada ta karme.
I uwielbia ja !
Wiem, ze Royal Canin jest dla psow smaczniejszy, bo dodaje jakies skladniki smakowe.
Natomiast Eukanuba - nie. I dlatego np. moja starsza sunia jej nie chciala jesc, a Royala - chetnie.

Posted

Dzięki za odpowiedź .Kupiłam na próbę kg karmy , Ozzy zjada / wprawdzie delikatnie dosmaczone ale nie wybrzydza /.Dziś zamawiam 14 kg za 215 zł ...taniej nie znalazłam .
Mam nadzieje ze skończą sie nasze problemy.

Posted

U mnie w domu leży ok 12kg Intestinala... no, może odrobine mniej.

Ponad 2 tygodnie probowalam do niej przekonac psa i zaledwie tyle z 14kg worka udalo mu sie jej zjesc w tym czasie :shake: (a to 30kg psies).

W koncu odpuscilam mu juz bo tracił siły i mocno schudł. A co dziwne, wszystkie inne karmy (stosowalismy juz Acane, BentoKronen, Brita, Pro Plan, Boscha, Proformance) jadł grzecznie.
Takie cyrki urządzał tylko na Royalu :shake: Nawet wymieszanym z tuńczykiem czy szprotkami w oleju!
Jak po tych dwóch tygodniach proby przekonania do Royala podalam psu przedwczoraj spowrotem Acanę, rzucił sie na miske jakby od kilku m-cy nic nie jadł.
Kompletnie tego nie rozumiem ,bo psy podobno przepadaja za tą karmą :shake:

• 5 months later...
Posted

Mój Haker ma niestety poważne problemy z przewodem pokarmowym i dostaje tylko tą karme! Jest na niej już ok. 1.5 roku i wcin aż mu sie uszy trzęsą! My też nie nażekamy jest w świetnej formnie(odpukać) przewód pokarmowy nie płata nam już rzadnych figli!:cool3:

Posted

CR Intestinal ma takie działanie:
WSKAZANIA:
- Biegunka.
- Choroba zapalna jelit (IBD).
- Zaburzenia trawienia, wchłaniania.
- Zapalenie okrężnicy.
- Rekonwalescencja.
- Przerost flory bakteryjnej.
- Zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki
Czy może ktoś wie jaka inna karma, ma podobne działanie?? Szukam i nie mogę znaleść!

Posted

Polecamy, moj Bruno przy przeroscie flory bakteryjnej i wiecznych biegunkach byl na tej karmie i bylo dobrze. Po wyleczenieu tez jakis czas, poniewaz karma ma wieksza kalorycznosc, to sie troche podpasl :)

Posted

saganka napisał(a):
poniewaz karma ma wieksza kalorycznosc, to sie troche podpasl :)

No właśnie....Odchudzanie nas czeka po indestinalu:placz: :placz: