Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie :razz:
Mam wątpliowści, mój seter ma dośc gesta i długa sierść na froncie. Oczywiście nosi obroże zwykła i zaciskową, jak był maluchem nosił szelki bardzo dobrze ten okres wspominam i chcialabym do szelek powrócić. Boję się jedynie, że szelki mogą powodować wycieranie sierści a tego bym bardzo nie chciala

Spotkaliście się już z taką sytacją ?

Posted

Wycierać chyba nie powinny.Raczej loki mogą się załamać. U "ciałciałków" np stosuje się szelki ze skóry szytej w rulony (a nie paski )właśnie dla ochrony wspaniałej grzywy.

Posted

Kinga musisz uważać. Ja właśnie jestem na etapie szukania szelek do roweru. Niestety jedne już wylądowały w kącie, bo strasznie kołtuniły Szarlocie włos pod pachami. Te szelki to Ferplast Easy. Zastanawiam się nad miekkim Rogzem z serii Alpinist. Wydaje mi się, że ważne jest, aby szelki nie były bezpośrednio za łapami. I nie mogą się na psie przemieszczać. Mam nadzieję, że rozumiesz. :p

Posted

Dziękuje wszystkim za rady ! :multi:
Przemyślałam to wszystko i postanowiłam, że szelki kupię na wiosnę i to własnie będzie Rogz bądź Manmat, no tak jak Stella powiedziała im dalej za pachami tym lepiej.
PS: Bazylka ma fajne :razz: i właśnie chyba z Manmata

Posted

Nugatowa napisał(a):

PS: Bazylka ma fajne :razz: i właśnie chyba z Manmata

Nie widziałam jej jeszcze w takich szelkach. :-) Rogz jest o tyle fajny, że mogę go sobie w sklepie przymierzyć, zamówić taki wzorek jaki chcę i jeszcze jak kupie u siebie to wyjdzie mi taniej. A teraz są nowe wzorki i chcę sprawdzić, w którym Szarlocie będzie najładniej. :evil_lol:

Posted

Nugatowa, zdecydowanie warto zapłacić za porządne szelki. Przy zwykłych, z "indiańskiej" taśmy nawet Kreska miała wytartą sierść, głównie na klacie i pod pachami. Odkąd chodzi w rogzie - nie ma śladu po szelkach. :)