Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Norbi jest kolejnym psiakiem, który trafił do schroniska w Koninie z pękniętym kręgosłupem wskutek potrącenia przez samochód. Jak się później okazało, leżał dwa dni na poboczu drogi zanim wezwano pomoc! Prosto ze schroniska pojechał do Gniezna na operację. Dowiedzieliśmy się,że pęknięciu uległ kręg L7. Na szczęście nie doszło do przerwania rdzenia, więc pies miał szansę odzyskać sprawność. Trafił z powrotem do schroniska z zaleceniem ograniczenia ruchu aż uraz się obleje.
Dostwał antybiotyk i lek na wzmocnienie kości. Schronisko zakupiło materac przeciwodleżynowy oraz podkłady, które pracownicy schroniska zmieniają w miarę możliwości. Norbi chętnie je i pije.

Norbi jest młody, ma około półtora roku, bardzo pozytywnie reaguje na człowieka. Uwielbia towarzystwo innych psów. Jest niezwykle łagodny, otwarty i przyjazny.

filmik z Norbim po operacji:
http://www.youtube.com/watch?v=YKJczrjcFoE&feature=youtu.be

filmik z 24 czerwca 2012r

http://www.youtube.com/watch?v=GfjbmXiySss&feature=youtu.be

filmik z 1 lipca 2012

http://www.youtube.com/watch?v=cYdl8xW-kIg&feature=youtu.be

przed operacją:

po:

w czerwcu 2012r.

Schronisko w Koninie
ul. Gajowa 7a
62-510 Konin
63 243 80 38

Edited by martka1982
  • Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lobaria napisał(a):
Koniecznie powinien być w dt chociaż...

powinien, powinien ale wiemy jak jest
kolega mi mówił o jakiś dwóch rankach na łapkach ale nieodleżynowych, może powypadkowych?

Posted

martka1982 napisał(a):
powinien, powinien ale wiemy jak jest
kolega mi mówił o jakiś dwóch rankach na łapkach ale nieodleżynowych, może powypadkowych?

W jego wypadku marzy mi się Teresa Bocz...

Posted

Lobaria napisał(a):
W jego wypadku marzy mi się Teresa Bocz...

przyleciałam z wątku Oskarka. Nie wyobrażam sobie jak ten biedny psiak musiał cierpieć i to jeszcze 2 dni po wypadku!!! Masakra :( Może warto by było zapytać panią Teresę o miejscówkę u niej? Rzeczywiście byłoby to dla psiaka wybawieniem

Posted

Norbi dziś wstał, sama przyłapałam go na gorącym uczynku. On bardzo próbuje, chcę, ale sprawia mu to trudności..
Dziś wstał, ale powrót to pozycji leżacej sprawił mu chyba ból bo zapiszczał..

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Norbi dziś wstał, sama przyłapałam go na gorącym uczynku. On bardzo próbuje, chcę, ale sprawia mu to trudności..
Dziś wstał, ale powrót to pozycji leżacej sprawił mu chyba ból bo zapiszczał..

Oj, ale to dobra wiadomość, że chłopak wstał już sam:):) Powolutku teraz ale mam nadzieję, do przodu...no, ale DT byłby marzeniem...a DS cudem:):) Ale w cuda wierzę, więc się nie zdziwię bardzo jak i tu sie zdarzy:):)

Posted

dzięki Królik, na szczęście wszystko co potrzebuje jeśli chodzi o leki czy wygodę, to ma zapewnione
schronisko kupiło nawet materac przeciwodleżynowy, bo niestety ale raz na kilka miesięcy taki psiaki znajdują u nas azyl i wtedy taki materac jest na wagę złota

Posted

sonia1974 napisał(a):
Żeby we wszystkich schroniska dbali o tak zwierzęta jak w Koninie a Ty malutki zdrowiej i na łapki stawaj

PODPISUJĘ SIĘ!!!!!!!!!!! Jestem od dawien dawna fanką konińskiego schroniska:):):)...jedna sprawa konińska "lezy mi ciągle na wątrobie" nie rozwiązana...(martce na pewno też..:() i serce ciągle tak samo boli...:(:(...i ciągle mam nadzieję, ze jednak się uda..:) a tymczasem kibicuję temu miejscu i wszystkim podopiecznym stamtąd, ze wszystkich sił!!!

Posted

Norbi już wstaje, próbuje chodzić
popiskuje przy oddawaniu kału, z pewnością odczuwa ból, gdy się napina
siku robi pod siebie, szczególnie przy przekładaniu. to pewnie bardziej kwestia bólowa niż braku czucia, no ale czas pokaże