Lobaria Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 LINK DO WYDARZENIA MECENASA NA FB - KTO MOŻE, NIECH WSZEDZIE ROZSYŁA I PROSI O POMOC http://www.facebook.com/events/399781266728653/399797950060318/ Quote
Lobaria Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Wydarzenie ładnie się rozkręca - pytają o dotychczasowy dług u weta i faktury za leczenie, rozsyłają do fundacji, deklarują wpłaty - wspaniali Ludzie. Klaudus - potrzebuję te informacje na cito - odnośnie kosztów leczenia i faktur. Padła propozycja od pani z Grudziądza, że może go wziąć, ale to strasznie daleko i transport dla chłopaka chyba niemożliwy... Quote
AtaO Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 dziuniek napisał(a):Poproszę o nr konta, wspomogę choć parę złotych, jak każdy da trochę, uzbiera się dla biedaka. Na PW wysyłam n-r konta. Dziękujemy za pomoc:) Quote
Lobaria Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 (edited) Nie mamy jeszcze opiekuna dla chłopaka...czyli dt. Na wydarzeniu na fb pieniądze będą wpłacane na konto fundacji, która grzecznościowo udostępniła swoje konto, cytuję JEŻELI KTOŚ CHCE POMÓC FINANSOWO NA LECZENIE PSIAKA MOŻE PRZEKAZAĆ PIENIĄDZE NA UŻYCZONE GRZECZNOŚCIOWO KONTO: Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "ANIMALS" Inspektorat w Lublińcu nr konta 35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 KONIECZNIE Z DOPISKIEM " DLA MECENASA" ZOBOWIĄZUJĘ OSOBY,KTÓRE BĘDĄ LECZYĆ PSA DO WYSYŁANIA FAKTUR,RACHUNKÓW DO OTOZ LUBLINIEC W CELU ROZLICZENIA. Poza tym jest bardzo duża szansa, że Mecenas dostanie ok. 300 zł po innym psiaku, który ma już domek. Zależy to od darczyńców, którzy są powiadamiani o losie Mecenaska. Edited April 29, 2012 by Lobaria Quote
Avilia Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 A czy jest na FB ktoś z OTOZ Animals kto będzie umiał nam udzielić informacji ile pieniążków jest u nich na koncie?Bo będąc u weta będziemy musieli podawać ich dane do faktury.A miło by było wiedzieć czy jest tam jakaś kasa czy nie żeby później nie było nieporozumień,że u OTOZ nie ma ani złotówki,a faktura wystawiona. Quote
Lobaria Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Avilia napisał(a):A czy jest na FB ktoś z OTOZ Animals kto będzie umiał nam udzielić informacji ile pieniążków jest u nich na koncie?Bo będąc u weta będziemy musieli podawać ich dane do faktury.A miło by było wiedzieć czy jest tam jakaś kasa czy nie żeby później nie było nieporozumień,że u OTOZ nie ma ani złotówki,a faktura wystawiona. Tak, są na fb i współpracują z wieloma osobami, ratującymi psiaki. Sami ratują. Nie zaglądałabym w zęby darowanemu koniowi - sami zaproponowali ok. 300 zł od innego psiaka. Quote
Avilia Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Lobaria napisał(a):Tak, są na fb i współpracują z wieloma osobami, ratującymi psiaki. Sami ratują. Nie zaglądałabym w zęby darowanemu koniowi - sami zaproponowali ok. 300 zł od innego psiaka. Ale ja nic o tym nie wiem,że 300zł proponują.Poza tym to nie jest zaglądanie w zęby tylko jeżdżąc z psem do weta i prosząc o faktury na OTOZ Animals musimy wiedzieć czy mają z czego za tę fakturę zapłacić.O to mi chodzi. Quote
Lobaria Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Avilia napisał(a):Ale ja nic o tym nie wiem,że 300zł proponują.Poza tym to nie jest zaglądanie w zęby tylko jeżdżąc z psem do weta i prosząc o faktury na OTOZ Animals musimy wiedzieć czy mają z czego za tę fakturę zapłacić.O to mi chodzi. O darowiźnie ok. 300 zł pisałam nieco wyżej, w poście 55. Było też info na wydarzeniu. Quote
Avilia Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Lobaria napisał(a):O darowiźnie ok. 300 zł pisałam nieco wyżej, w poście 55. Było też info na wydarzeniu. Dobrze,a czy odpowiesz mi na pytanie czy ktoś nas poinformuje ile jest na koncie?Piszę,że potrzebne nam to do wizyt u weta (wystawiania faktur). Quote
Lobaria Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Avilia napisał(a):Dobrze,a czy odpowiesz mi na pytanie czy ktoś nas poinformuje ile jest na koncie?Piszę,że potrzebne nam to do wizyt u weta (wystawiania faktur). Czuwam i nad tym - napisałam pw do Gosi Frąc prośbę, aby w opisie wydarzenia wpisywała wpływy na Mecenaska do Fundacji. Ja będę wpisywała to, co z fb wpływa do AtaO. Quote
Lobaria Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Osobą, która będzie rozliczać faktury jest Magda Balcewicz http://www.facebook.com/magda.balcewicz Magda tak napisała do Gosi, że... te pieniądze, które zostają z WEDELKA idą na tego psa. ok 320 zł jest na koncie po odliczeniu 50 zł (faktura jaką mam dostać). Rozliczam pieniadze FAKTUROWO - tak wiec przelewam na podstawie uzyskanej faktury przelewowej za cokolwiek zwiazanego z psem (oprócz transportu). Będzie faktura - przleje. Gosia jeszcze dopisała / na pw /... rozumiem, że bierzecie fakturę za leczenie przesyłacie i ta Magda płaci.. Na koncie OTOZu bez tych pieniędzy z Wedelka będzie już 130zł damy radę:)))) Quote
Avilia Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Czyli faktury za leczenie na OTOZ,a transport?Z kasy uzbieranej na prywatne konto tak? Quote
Lobaria Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Z tego, co zrozumiałam, to tak. Ale już parę osób z fb zdeklarowało wpłaty do skarbnika Mecenaska, konto wysyłałam. Quote
AtaO Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Jak tylko coś wpłynie na konto dla Mecenaska, to dam znać. Quote
Avilia Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Lobaria napisał(a):Z tego, co zrozumiałam, to tak. Ale już parę osób z fb zdeklarowało wpłaty do skarbnika Mecenaska, konto wysyłałam. Ok,ok. Słuchajcie od dzisiaj odliczamy 7 dni jakie Mecenas może być w DT.Potem musi trafić gdzie indziej...Ale gdzie?!Przecież nie spowrotem do schronu!Stamtąd pojedzie prosto o Mysłowic! Quote
Avilia Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Lobaria napisał(a):Może Teresa Borcz... Teresa Borcz ma podobno biedaków pod dostatkiem. Quote
Klaudus__ Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Dziewczyna która się nad Nim zlitowała może się Nim zająć tylko tydzień - niestety to niewiele,ale warunki domowe i fantastyczna opieka. Trzeba Jej tylko pomóc w wyżywieniu - bo chłopak suchego nie je,bo nie ma czym... Quote
__Lara Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Kurde, może ktoś jeszcze coś zaproponuje na fb.... tydzień to coś, ale szybko zleci :( Quote
AtaO Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Dla Mecenasa wpłynęła kwota 40,00 od p. Anny P. z Dąbrówki. Serdecznie dziękujemy:) Quote
rents Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 A on nie miał RTG ? Nie wiadomo jakie ma urazy ? Quote
Avilia Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) rents napisał(a):A on nie miał RTG ? Nie wiadomo jakie ma urazy ? Nie miał.Na RTG postaramy się podjechać jutro. EDIT. Przecież jutro święto.Na 02.05 pojedziemy. Zapewne zrobimy od razu badanie krwi. Edited April 30, 2012 by Avilia Quote
Lobaria Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Avilia napisał(a):Nie miał.Na RTG postaramy się podjechać jutro. EDIT. Przecież jutro święto.Na 02.05 pojedziemy. Zapewne zrobimy od razu badanie krwi. Pamietajcie o fakturach, na przelew - jeśli wet się zgodzi. Zakup karmy chyba też na fakturę. Napiszcie, jak nasz kochany Mecenasik się czuje... Quote
Lobaria Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Najnowsze wieści z fb [h=6]DOSTAŁAM TERAZ MAILA,ŻE SIĘ DOGADANO I MOŻECIE BRAĆ FAKTURY NA LECZENIE MECENASA NA FUNDACJĘ OCALIĆ OD ZAPOMNIENIA...WIĘC NA DZIEŃ DZISIEJSZY Z TEJ FUNDACJI MACIE 325 ZŁ I 130 Z FUNDACJI OTOZ...WAŻNE ZATEM JEST,ŻEBY TERAZ NAPRAWDĘ DOBRZE ZDIAGNOZOWAĆ PIESKA!!!![/h] Quote
Recommended Posts