Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój ukochany piegus :loveu:

"Naprawdę muszę wracać do domu ???? :-("

"No dobra... To otwieraj te drzwi!!! :diabloti:"

Biedna kaczucha ;)

cdn. :eviltong:

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Nie fikaj kaczko, bo zaraz Cię pogryzę!" :p

"No przecież nic jej nie robię!!!:roll:"

Język po dłuuuugim spacerze w upale :evil_lol:

Pychol :evil_lol:

cdn. ;)

Posted

Odi i piłka :)

"Mam Cię piłko!"

Według mnie najlepsze zdjęcie Odiny :loveu: Słaba jakość ale fota SUPER! "Odi Latające Ucho" :D

"Koniec zabawy... Jestem zmęczona!"

"ymmmmm...mniam... dobra trawka... mniam!" :D

Koniec

Już macie dość ??? :eviltong: Dobranoc :)

Posted

Nemooo napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi.... A co sądzicie o takich obrożach na expresowy zapinacz.... jak przy szelkach... Bo ja na obrożę tylko bym ją pod sklepem zapinał :)

ja uważam, że są ok, Dela taka ma i nie narzekam :D ale ona chodzi na szelkach, na obroży rzadko, chociaż na szyi zawsze ma ;), bo jak ją spuszczam ze smyczy, to szelki ściągam...

ileeeeeeeeee zdjęć, nareszcie się Kamil postarałeś :evil_lol:

Posted

ewes napisał(a):
ileeeeeeeeee zdjęć, nareszcie się Kamil postarałeś :evil_lol:

Teraz Twoja kolej u Delci :D

Ps.
Nie wiem czy będzie tak zawsze, bo nie wiem ile nacykam zdjęć :eviltong:

Posted

Kaczusia nie ma głowy :D

Fajne zdjęcia :loveu:

Nemooo a teraz już tak na poważnie, naprawdę powinieneś się zająć wychowaniem Odinki. Wyznacz jej granice ( to co wolno jej robić, a co jest zabronione) i bądź konsekwenty! ;) Szczekanie na inne psy, czy ludzi podczas spaceru to nie dopuszczalne. Pokaż jej, że niegodzisz się na takie zachowanie. No i jako że to tym "sportowca" zalecam dużo ruchu. Pamiętaj zmęczony pies = szczęśliwy pies = grzeczny pies.
Jeśli nie zapewnisz jej odpowiedniej dawki ruchu zajęcie wymyśli sobie sama, a Ty niekoniecznie będziesz zadowolony z tych efektów. No i wyzwania psychiczne, zadania - to to co psy kochają, zapewnij to jej ;) Pisze to z troski, bo jeśli nie będziesz dla niej odpowiednim przewodnikiem to wejdzie Ci na głowę i będziesz miał nie mały problem ;) Powodzenia :)

A Odinka jest przesłodziutka :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzięki.. A jak nie godzić się na szczekanie ??? Jak na razie robię jak mówił Cesar Millan... Mówię NIE i lekko, palcami tyrpię ją w kark. To dobrze ???

Ps.
Odinka dziękuje wszystkim za komplementy :evil_lol:

Posted

najlepiej nagradzać ją za nieszczekanie ;)
cała torba smaków zawsze przy sobie i gdy spojrzy na psa i nie zareaguje po prostu nagradzać :D
jeśli uczyłeś ją czegoś z klikerem, i ona zna ten dźwięk możesz też jego użyć do nauki ;) a może zapytaj w schronie Magdy (MagdaB) ... pewnie coś poradzi ;)
powodzenia ;)

Posted

Dziś Odiśka została sama w domu :) Ale to napiszę później, albo jutro bo muszę się uczyć :placz:

I Odi ma też nową adresówkę ;)

Posted

[quote name='Nemooo']Dzięki.. A jak nie godzić się na szczekanie ??? Jak na razie robię jak mówił Cesar Millan... Mówię NIE i lekko, palcami tyrpię ją w kark. To dobrze ???

Ps.
Odinka dziękuje wszystkim za komplementy :evil_lol:[/QUOTE]

A przestaje wtedy szczekać? Według mnie jeżeli już wprowadzasz jakąkolwiek korektę podczas szczekania to jest to już za późno i nie ma takiego efektu. Pies wysyła sygnał zanim zacznie szczekać, czasami są to bardzo subtelne znaki np zmiana sposobu patrzenia. A próbowałeś wtedy kiedy się rozszczeka podsadzić pod nos ładnie pachnącego smaka ( ale nie dawać) skupić na sobie, zainteresować, dać jakąś komendę do wykonania i dopiero nagrodzić? :)

Posted

[quote name='ewes']co słychać u Odi? :)[/QUOTE]

Wszystko O.K... Oprócz wtorkowej wizyty u weta :/

Miała kaganiec... Wchodzimy (ja, mama, brat) do gabinetu a wetka (właściwie technik weterynarii) prosto z mostu taki tekst: "Pogryzła już kogoś?"... My: "Nie dlaczego miała pogryźć?!" (Odina warknęła, bo ta chciała ją pogłaskać) Wetka: "Wiem ze swojego doświadczenia, że takie psy gryzą ludzi, i Was też niedługo będzie gryzła!" Ja zacząłem się śmiać, a mamusia oczywiście jak to mamusia: "Naprawdę?" Wetka: "Tak proszę Pani! Trzeba ją zapisać na szkolenie do behawiorysty!"... A ja znowu w śmiech... Na koniec mówiła coś że Odi jest myśliwcem (o czym wiem już od dawna) i ma coś z beagla ... I jeszcze: "Ja nie mam żadnego interesu w tym że podaję nazwisko tej Pani!" hahahaha Następnym razem jak ona będzie to wychodzę z lecznicy ;)

To tyle.. Miłego popołudnia :)

Posted

Oj często wetów ponosi fantazja;] heheh ja tez po usłyszeniu rożnych bzdur co oni wymyślają nie mogę wyrobić ze śmiechu i następnym razem sie tam nie pojawiam tylko szukam innego normalnego weta;]

dawaj jakieś nowe zdjecia;]

Posted

Odinka była się pokazać w schronisku, jest przeurocza

Zmień weterynarza! Oczywiście na pewno dużo trudniej ułożyć psa, który ma w sobie geny psa myśliwskiego, każdy beagiel, terier, jamnik, wyżeł są trudniejsze do ułożenia, ale zarówno golden jak i labrador też są z linii myśliwskiej, a szkoli się je prosto.

Beagla to ja w Odince nie widzę, równie dobrze można w niej zobaczyć jamnika i wodołaza....

Posted

Co do odpowiedzi ?! Dam jeszcze tej lecznicy 2 szansę... Jeżeli jeszcze raz powtórzy się taka komedia to "Do widzenia!!!"...

[quote name='Istar19']a co u Odinki tak cicho?:)

Dlaczego? Bo wiecznie zapominam aparatu...:oops: Ale następnym razem wezmę ;) (chyba:D)

Za sprawą szalonego technika weterynarii :evil_lol: zacząłem z Odiną jeździć na rowerze ;) Idzie jej coraz lepiej ... A nawet dziś przydarzyło mi się to samo co właścicielowi naszego Karo(Karuzela)... Ja spokojnie siebie jadę, Odi biegnie spokojnym kłusem, a nagle starsza pani z taką nienawiścią do mnie: "Dlaczego Ty tak męczysz tego psa.. ??? Przecież psy nie mogą biegać w taki upał... Może ona chce siku, albo coś ?!" Nie wiem albo los wystawia mnie na próbę albo mieszkam w porąbanej okolicy...

Kończę bo Odi wskakuje mi na kolana i wciska przyciski na klawiaturze! :D

Pozdrawiamy ;)

Posted

Musisz mieszkać niedaleko cyrku bo widzę, że otaczają Cię klauny :D Ale to dobrze, zawsze można się pośmiać i ulepszyć sobie humor:D
Mogłeś powiedzieć, że to pies Ciebie męczy bo kazał Ci jeździć na rowerze :evil_lol:

Gdzie nowe zdjęcia Odinki ?:mad::)

Posted

[quote name='Ptysiak']Musisz mieszkać niedaleko cyrku bo widzę, że otaczają Cię klauny :D Ale to dobrze, zawsze można się pośmiać i ulepszyć sobie humor:D
Mogłeś powiedzieć, że to pies Ciebie męczy bo kazał Ci jeździć na rowerze :evil_lol:

Gdzie nowe zdjęcia Odinki ?:mad::)[/QUOTE]

Nie raz z tymi debilami jest naprawdę śmiesznie :D A nie raz wziąć karabin i zabić albo siebie, labo ich :p

Zdjęcia będą... Chyba że chcecie trochę z domu ?! To nacykam i wstawię :)