Rucia1 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 W sobotę ubrałam pieskowi obrożę preventic, a dzisiaj dosyć intensywnie sie drapie. Nie wiem czy jeszcze poczekać czy ją zdjąć? Quote
gryf80 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 jeśli nie nosił nigdy zadnej obrozy to może byc taka reakcja na założenie jej naszyje,jeśli natomiast intensywnie drapie sie po szyi od soboty a pies przyzwyczajony jest do nosenia normalnej obroży to może to swiadczyc o uczuleniu. Quote
annajablko Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 najlepiej mu taką przeciw pchelną sprezentować. Quote
FridaOzzy Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Wiele osób mi mówiło, że obroże przeciwkleszczne dla psa o delikatnej skórze mogą wywołać zapalenie skórne ze względu na zawartość chemii. Czy to prawda? Wydaje mi się, że nie, chyba, że obroża jest najtańszą obrożą za 4zł, wtedy może uwalniać zbyt dużo substancji, ale preventic to bardzo dobrej firmy obroża. Może być to uczulenie na związki w niej zawarte jeżeli już. Czy w miejscu, gdzie została założona obroża nie zaobserwowałaś żadnych zmian skórnych? Obejrzyj dokładnie. :) Quote
Recommended Posts