maxxel Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Witam moje pytanie kieruje do ludzi posiadajacych psy z bialym obfitym owlosieniem wokol pyska(westi,sznaucery min.pony itp.)Jak sobie radzicie z przebarwieniami na ich brodach?Wiem ,ze spowodowane to jest slina,rodzajem karmy,itd...,ale czy znacie metody ktore moga to zminimalizowac.Broda mojej suczki jest myta po kazdym posilku ,a mimo to w okolicach pyska jest przezolcona...Pozdrawiam Quote
onka Posted January 22, 2004 Posted January 22, 2004 ja mam grzywacza i tez jej siersć jest przebarwona na podbrzuszu,łapach i mordce (juz nie wspomne o brązowych zaciekach kiedy łzawią jej oczy po spacerze) no i nie ma jak tego uniknąć- mordka jest golona do skóry na wystawy i nie widac nic bo nie ma sierści :) a sierśc wybielana specjanym szamponem (ja uzywam #1 all sytemu) Quote
Kamilapon Posted January 25, 2004 Posted January 25, 2004 Ja mojemu PON-owi myję brodę po każdym posiłku, na wystawie wybielam talkiem, broda jest czystsza, ale i tak nie do końca biała - taka "prawie" :wink: Quote
Kamilapon Posted January 25, 2004 Posted January 25, 2004 Nie wspomnę, że pielęgnacja to trochę błędne koło bo po myciu trzeba włos natłuścić a jak się tłuści to się szybciej brudzi :) ale poważnie: regularne mycie brody nieco poprawia jej wygląd - ja uzywam mydelka migdałowego Quote
Justa Posted February 10, 2004 Posted February 10, 2004 Ja mam sznaucera, czarnego co prawda, wiec mniej widac przebarwienia (między innymi dlatego czarny) i myslę, że na to nie ma idealnego sposobu... nawet jeśli będzie myta po każdym posiłku i tak nigdy nie bedzie idealnie biała. Taka już ich uroda :D JusT@ & GALA Quote
madzior_ka Posted February 29, 2004 Posted February 29, 2004 ja mam sznaucera miniaturowego pieprz i sól i na łapachibrodzie ma przebawrwienia ale szampony Hiltona (lub inne) do jasnej siersci pozwalaja zmniejszyc owe przebarwienia polecam... http://sznaucerdenis.w.interia.pl/img3.gif Magda & Denis Quote
flashka-g Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 te mydelko wybielajace z Iv San Bernarda to pic na wode fotomontaz.Wcale nie widac roznicy.Pomaga troche szampon z All systemu.Chyba w Biogroomie jest taki plyn wybielajacy siersc..jednak watpie zebygo dostac w Polsce bo szukalam na stoiskach an wystawach. Quote
Dziunia1602 Posted July 23, 2004 Posted July 23, 2004 Na zażółcenia sierści polecono mi płyn Vitacoat Diamond Eye,ale jeszcze nie używałam bo okazało się,że te przebarwienia to zapalenie skóry a nie czynnik kosmetyczny,więc nie mogę dać głowy za skuteczność tego preparatu,produkowany jest w UK i rozprowadzany po całym świecie (choise of champions),więc może ktoś już go używał i wie czy jest tak dobry jak o nim piszą. Quote
karolayna Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Ja mam shih tzu i uzywam Vitacoat Diamond Eye, dostałam go od hodowczyni i stosuje go do przemywania oczu, wprawdzie nie ma on w okolicach oczu białej sierści ale robią sie zacieki i spioszki. Nie moge go powównać z innym środkami, poniewaz innych nie uzywałam, ale jak narazie jestem zadowolona. Quote
Pearl Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='Dziunia1602']Na zażółcenia sierści polecono mi płyn Vitacoat Diamond Eye,ale jeszcze nie używałam bo okazało się,że te przebarwienia to zapalenie skóry a nie czynnik kosmetyczny,więc nie mogę dać głowy za skuteczność tego preparatu,produkowany jest w UK i rozprowadzany po całym świecie (choise of champions),więc może ktoś już go używał i wie czy jest tak dobry jak o nim piszą. Używałam Vitacoat jednak podobnie jak przedmówczyni nie twierdze, by był on rewelacyjny, chociaż nie można go zaliczać do kosmetyków mało skutecznych. Nabyłam go w Niemczech na wystawie, natomiast z tego co wiem w Polsce również był(jest?) dostępny. Obecnie używam KW Diamont Eye i pies nie ma przebarwień - ważna jest systematycznośc takich zabiegów. Jeśli chodzi o środki na wybielanie, dobrze sprawdzał mi się Ultra Light Silver Clean z ISB, widoczny efekt było widac po kilku zabiegach. Natomiast mydełko z ISB to rzeczywiscie pic :) Pozdrawiam Quote
jostra Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Ja uzywam Petsilka wybielającego wraz z odzywką, niezłe efekty tzn. biel jest śnieżna, ale zażółceń oczywiście nie likwiduje :( Mydełko z ISB jest do kitu :-? A śpiochy codziennie wyciągam i nie ma problemu. Quote
Recommended Posts