Pola17 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Hey jestem na zaproszenie xxx52 prosze o kontakt pomoge w adopcjach i moge wam dac kilka kg karmy dla szczyli i mamy 513535687 sylwia jestem z Szamotuł dajcie znac co wam jest potrzebne .... pożebram po znajomych troche aby dali jedzenie czy ktos z was mógł by je odebrac odemnie ? ?????? xxxx52 napisał(a):ojej jaka ciezka sytuacja Quote
Pola17 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Poprosiłam o sterylke dla suni fundacje przyjaciele 4 łap czekam na akceptacje w szamotułach wet zrobi ja za 150 zł tylko ktoś musi ja dowieśc jak by co :) Quote
Maciek777 Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 (edited) [quote name='Akrum']tylko co możemy? poprosimy żeby nie wydawali, ok. Zgodzą się, nie znajdziemy im szybko domków i co w sytuacji, gdy za miesiąc ludzie powiedzą że wyjeżdżają i mamy zabrać psy, skoro nie pozwoliliśmy wydać "na łańcuch"?? Państwo mi mówili żebyśmy nie szukali dla nich ani kojca ani łańcucha bo ich zdaniem pies powinien być wolny. Zgadzam się:-) Pola17 - ja mogę podjechać do Ciebie po karmę i ewentualnie z sunią na sterylkę, ale najpierw musimy coś pieniędzy uzbierać. Nasz weterynarz też jest niedrogi, tylko dokładnie nie wiem ile u niego to kosztuje. Pytasz co nam jest potrzebne? Domy:-) A tak na poważnie to myślę, że na początek tabletki na odrobaczenie i karma. Dzięki za chęci:-) Edited April 23, 2012 by Maciek777 Quote
Penny Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Pola17 napisał(a):Poprosiłam o sterylke dla suni fundacje przyjaciele 4 łap czekam na akceptacje w szamotułach wet zrobi ja za 150 zł tylko ktoś musi ja dowieśc jak by co :) Ja jestem za tym żeby sterylizację zrobić u nas w Nowym Tomyślu - mamy dobrego weterynarza i jest o wiele bliżej niż w Szamotułach. Quote
Pyrdka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Nasz wet za nasze psiaki bierze 100 zł.Tylko nie wystawia faktury. Quote
Pola17 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Zeby fundacja pokryła koszty musi byc faktóra :) w Srode jestem umóiona z mackiem na odebraie odemnie karmy dla szczyli dam tyle ile moge i kropelki na pchły dla mamy i dla 2 pieska :) zobacze co mam jeszcze do dania :0 Pyrdka napisał(a):Nasz wet za nasze psiaki bierze 100 zł.Tylko nie wystawia faktury. Quote
xxxx52 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Pyrdka napisał(a):Nasz wet za nasze psiaki bierze 100 zł.Tylko nie wystawia faktury. jaka jest cena suczki ,a jaka psa?czy cena zalezy od wielkosci psa? bo kotki kastruja za 100 zl ,kocurki za 80 a psy? Prosze mnie przekazac to wam powiem o wet, jaka metoda kastruje ,jakie duze robi ciecia w cm ,czy pies musi miec kolniez po kastracji? Co sie stanie z ojcem psiakow,on tez powinien byc kastrowany. Pola cudownie ,ze sie zaiteresowalas tymi biedakami to moge sie wycofac Quote
Pyrdka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Nasz wet bierze 100 ( od nas) za każdego psiaka. Samiec 80 zł. Cięcie robi maleńkie.( 1 cm) Często szwy rozpuszczalne. Quote
Maciek777 Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Ważna wiadomość: Shila dzisiaj została oddana do domu. Prawie na pewno był to kumpel mojego brata, ale pewne będę wiedział dopiero jutro. Jeśli tak to pojechała do bloku i będzie miała dobrze. Szkoda tylko, że on nie wiedział, że to ma być adopcja i zgłosił się tam sam bo trochę też Państwa zna... Jeśli to on to najważniejsze jednak jest to, że Shila jest już w nowym domu:-) Quote
Penny Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Maciek777 napisał(a):Ważna wiadomość:Shila dzisiaj została oddana do domu.Prawie na pewno był to kumpel mojego brata, ale pewne będę wiedział dopiero jutro. Jeśli tak to pojechała do bloku i będzie miała dobrze. Szkoda tylko, że on nie wiedział, że to ma być adopcja i zgłosił się tam sam bo trochę też Państwa zna...Jeśli to on to najważniejsze jednak jest to, że Shila jest już w nowym domu:-)Szkoda tylko, że nie zdążyliśmy małej odrobaczyć. Maciek, może udałoby się dogadać w sprawie podania Shilii tabletki oraz namówić jej nowego właściciela na szczepienia za jakiś czas? Quote
xxxx52 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Penny napisał(a):Szkoda tylko, że nie zdążyliśmy małej odrobaczyć. Maciek, może udałoby się dogadać w sprawie podania Shilii tabletki oraz namówić jej nowego właściciela na szczepienia za jakiś czas? ojej ,poszla do nowych opiekunow bez odrobaczenia?mam nadzieje ,ze nie ma dzieci Normalnie po skutecznym odrobaczeniu 10 dni pozniej sie szczepi.kto tego dopilnuje ,czy to wszystko napisano w umowie adopcyjnej ,podobnie o zaleceniu kastracji za rok. Quote
xxxx52 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Pyrdka napisał(a):Nasz wet bierze 100 ( od nas) za każdego psiaka. Samiec 80 zł. Cięcie robi maleńkie.( 1 cm) Często szwy rozpuszczalne. to do was przyjade jak bede miala psiaka do kastracji. mam zapytanie czy on robia u suczek kastracje czy sterylizacje? Quote
Maciek777 Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Penny napisał(a):Szkoda tylko, że nie zdążyliśmy małej odrobaczyć. Maciek, może udałoby się dogadać w sprawie podania Shilii tabletki oraz namówić jej nowego właściciela na szczepienia za jakiś czas? Tu nie ma co namawiać:-) Jednak poszła do tej osoby co podejrzewałem, czyli dobrze trafiła. To odpowiedzialni ludzie i zabiorą ją do weterynarza, a on ich już dalej pokieruje - rozmawiałem przed chwilą przez telefon. Jakie obecnie ma imię to też się dowiem - dla formalności:-) xxxx52 napisał(a):ojej ,poszla do nowych opiekunow bez odrobaczenia?mam nadzieje ,ze nie ma dzieci Normalnie po skutecznym odrobaczeniu 10 dni pozniej sie szczepi.kto tego dopilnuje ,czy to wszystko napisano w umowie adopcyjnej ,podobnie o zaleceniu kastracji za rok. Niestety zabrali ją bez umowy adopcyjnej, ale źle nie trafiła więc jest dobrze:-) Teraz to raczej nie możemy naciskać na jej podpisanie skoro została wydana przez właścicieli. Quote
Justyna Klimek Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Witajcie :) Pola17 zgłosiła do sfinansowania sterylizacji (Akcja-Kastracja) mamę z tego wątku. Możemy przeznaczyć 150zł na sterylizację suni. Z tego, co przeczytałam, macie na miejscu dobrego weta w dobrej cenie, więc, jak tylko stan zdrowia Lady na to pozwoli, trzeba robić :). Faktura, niestety, będzie potrzebna. Wszystkie dane są tutaj, w pierwszym poście: http://www.dogomania.pl/forum/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap/page27 Quote
Tola Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Dobrze, jakby malenstwa znalazły domy. Mogę pomóc w zrobieniu ogłoszenia na tablicy. Jak potrzeba - dajcie znac. Quote
xxxx52 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Tola napisał(a):Dobrze, jakby malenstwa znalazły domy. Mogę pomóc w zrobieniu ogłoszenia na tablicy. Jak potrzeba - dajcie znac. ola super pomysl Quote
Maciek777 Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Justyna Klimek napisał(a):Witajcie :) Pola17 zgłosiła do sfinansowania sterylizacji (Akcja-Kastracja) mamę z tego wątku. Możemy przeznaczyć 150zł na sterylizację suni. Super! Naprawdę WIELKIE dzięki:-) Jutro będę się dowiadywał co i jak... Quote
Maciek777 Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Tola napisał(a):Mogę pomóc w zrobieniu ogłoszenia na tablicy. Jak potrzeba - dajcie znac. Gdybyś była tak miła..:-) Na pewno się przyda! Dziękuję! Quote
Penny Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Maciej, wiesz może czy Państwo będą mogli trzymać sunię po sterylce? Chodzi o to, czy nie będą dawali jej jedzenia po, czy będą od czasu do czasu obserwowali czy szwy nie puściły, no i dobrze byłoby gdyby choć przez parę dni przeleżała w spokoju, bez maluchów. Quote
xxxx52 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Penny napisał(a):Maciej, wiesz może czy Państwo będą mogli trzymać sunię po sterylce? Chodzi o to, czy nie będą dawali jej jedzenia po, czy będą od czasu do czasu obserwowali czy szwy nie puściły, no i dobrze byłoby gdyby choć przez parę dni przeleżała w spokoju, bez maluchów. suczka nie powinna juz 12 godzin przed kastracja nic do jedzenia dostac,bo po kastacji to nie ma ochoty,a jak bedzie chiala mozna jej podac.wazne jest jezeli ma zabieg np.w piatek o godzinie 10 rano,to w czwartek ju od 18 nie podawac nic do jedzenia tylko wode do picia.Pic moze do 22 godziny. Normalnie jezeli wet kastruje ,to ranka jest tak na oko 2-3 cm dluga i nie uzywa sie nici.nie wiem jak wasz wet czyni.mam nadzieje ,ze nie uzywa nici jak "linki do lowienia ryb"? Normalnie suczka juz na drugi dzien normalnie sie porusza,wiec nie bedzie lezala.wazne jest tylko zeby sie nie lizala ,i miala miejsce czyste do lezenia i odpoczynku.w zadnym przypadku na slomie czy brudnych szmatach. Quote
Pola17 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 dary przekazane xxxx52 napisał(a):suczka nie powinna juz 12 godzin przed kastracja nic do jedzenia dostac,bo po kastacji to nie ma ochoty,a jak bedzie chiala mozna jej podac.wazne jest jezeli ma zabieg np.w piatek o godzinie 10 rano,to w czwartek ju od 18 nie podawac nic do jedzenia tylko wode do picia.Pic moze do 22 godziny. Normalnie jezeli wet kastruje ,to ranka jest tak na oko 2-3 cm dluga i nie uzywa sie nici.nie wiem jak wasz wet czyni.mam nadzieje ,ze nie uzywa nici jak "linki do lowienia ryb"? Normalnie suczka juz na drugi dzien normalnie sie porusza,wiec nie bedzie lezala.wazne jest tylko zeby sie nie lizala ,i miala miejsce czyste do lezenia i odpoczynku.w zadnym przypadku na slomie czy brudnych szmatach. Quote
Penny Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Tabletki na odrobaczenie całej rodziny zakupiłam u naszego weterynarza. Rozliczenie prowadzone jest tutaj: post z rozliczeniem. Jutro jadę z Mią do weterynarza (chyba niedługo będzie miał mnie dosyć :P) żeby obejrzał jej oczko - może przemywanie rumiankiem nie wystarczy, może trzeba będzie zastosować coś mocniejszego. Co do wystawienia faktury za sterylizację Lady to byłaby taka możliwość, ale będzie to faktura nievatowska (czyli ryczałtowa?) - czy taka faktura byłaby odpowiednia, aby sterylizacja została sfinansowana? Quote
Justyna Klimek Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Penny napisał(a): Co do wystawienia faktury za sterylizację Lady to byłaby taka możliwość, ale będzie to faktura nievatowska (czyli ryczałtowa?) - czy taka faktura byłaby odpowiednia, aby sterylizacja została sfinansowana? Tak - będzie odpowiednia :) Quote
Recommended Posts