Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dług w hotelu!!! Szukamy jej domu!

Trzy miesiące temu 9 maluchów przyszło na świat. Ich właściciele niestety nie mogą dłużej się nimi zajmować ponieważ wkrótce wyprowadzają się za granicę. Do adopcji pozostała jeszcze ta piątka i ich mama.

Cała rodzinka przebywa niedaleko Nowego Tomyśla (Wlkp).

Kontakt w sprawie adopcji:

Tel.: 721 069 470 Maciek
Mail: imejlowa@gmail.com

Tel.: 608 539 645 Natalia

Lady (tymczasowo nie do adopcji) - mamusia. Ma ok roku. Wykarmienie dziewięciu szczeniąt kosztowało ją utratę swojej sylwetki, ale miejmy nadzieję, że już niedługo nabierze trochę ciała:-) Jej charakterystyczną cechę widać wyraźnie na zdjęciach - różnokolorowe oczy. Jej wielkość - w kłębie sięga do kolan.
Jest spokojna, ale z racji młodego wieku czasem też trochę poszaleje. Jest bardzo troskliwa o swoje szczeniaki, ale też o swoich właścicieli. Lubi koty.
A wygląda tak:

Edited by Maciek777
  • Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pyrdka napisał(a):
Jestem u psiaków. Fajnie Maciek,że założyłeś im wątek. Trzeba pozapraszać tutaj więcej osób.

Witam Cię jako pierwszego gościa na tym wątku:-)
Państwo BARDZO dziękują Tobie, Akrum i wszystkim, którzy się przyczynili do podarowania im karmy:-)

Posted

Te psinki maja takie duze brzuszki i wygladaja nie najlepiej ,dlaczego?czy zostaly odrobaczone?zaszczepione?
Nie wiem czy zle dojrzalam ,ale podawane jest psom mleko?
Mleka nie wolno psom podawac,tylko specjalne dla szczeniakow,ale one sa juz duze i moga jesc sucha karme i moze sereki lub jogurt.
ile jest tej kawalerki?w jakim wieku sa obecnie?
Te dorosle psiaki sa stanowczo za chude.
Czy ktos by przyjechal po karme w okolice szamotul?
Blagam nie adoptujcie psow do bud i kojcow
ps wiadomosc prosze podac o odebraniu karmy na WP

Posted

xxxx52 napisał(a):
Te psinki maja takie duze brzuszki i wygladaja nie najlepiej ,dlaczego?czy zostaly odrobaczone?zaszczepione?
Nie wiem czy zle dojrzalam ,ale podawane jest psom mleko?
Mleka nie wolno psom podawac,tylko specjalne dla szczeniakow,ale one sa juz duze i moga jesc sucha karme i moze sereki lub jogurt.
ile jest tej kawalerki?w jakim wieku sa obecnie?
Te dorosle psiaki sa stanowczo za chude.
Czy ktos by przyjechal po karme w okolice szamotul?
Blagam nie adoptujcie psow do bud i kojcow
ps wiadomosc prosze podac o odebraniu karmy na WP

Zaszczepione nie są - właśnie zbieramy...
Odrobaczone podobno są, ale ja byłbym za tym żeby zrobić to jeszcze raz jakimś sprawdzonym środkiem, ale muszę tylko jeszcze zapytać czy takie młode można odrobaczać tak często.
Ja tam byłem na razie tylko jeden raz robiąc te zdjęcia, ale wątpię żeby było to mleko bo przy takiej ilości psów nie stałoby sobie tak po prostu.
Tak jak pisałem powyżej - do adopcji jest 5 szczeniaków + mama.
Co do sylwetek rodziców to Leo wygląda całkiem nieźle. Może trochę by mu się przydało przytyć, ale nie jest to szkielet psa. Natomiast z Lady, szczeniaki wyssały wszystko co się dało i teraz wygląda jak wygląda. Będzie więcej jadła to wróci do siebie.
Szkoda ich oddawać do pilnowania podwórza i będziemy starali się o normalne domy. Jednak nie każdy kojec to męczarnia - kwestia warunków, zapewnienia ruchu i przede wszystkim podejścia właściciela. Jako żywy alarm na pewno nigdzie nie pójdą!

Posted

odrobacza sie nawet kilka razy w odstepach czasowych np.tygodniowych.mysle ,ze sa bardzo zarobaczone.W takim stanie nie wolno ich zaszczepic gdyz zarobaczenie powoduje oslabie organizmu ,moze stac sie przyczyna smierci ,a poza tym szczepionka podana takim pieskom nie dziala.Pieski powinny min 3x dziennie otrzymac karme i wode do picia ,mleka nie wolno.
no ja jestem wrogiem kojcow ,gdyz kazdy pies pragnie byc przy czlowieku ,a nie siedziec w kojcu przy budzie.bo po co mamy psa?przydlao by je zsocjalizowac ,bo latanie tylko na podworku robi psa tylko glupiego ,nic nie uczy.

Posted

Pyrdka napisał(a):
Wiemy o tym, że psiaki szczepi się po odrobaczeniu. Sprawdzimy kto jedzie jedzie w okolice Szamotuł. Dziękujemy. Damy znać.

ja wiem, ze wiecie ,pisze tak bo te zdjecia tych maluszkow na to wskazuje.Czesto pasta p/robakom nie skutkuje dlatego sa mocniejsze tabletki dla tak duzych szczeniaczkow.Macie konto to wam wysle pare groszy na karme dla szczeniakow,gdyz moje kolezanki maja karme dla rodzicow.Jak karme teraz jedza dla szczeniakow czy dla doroslych psow?A wogole w jakiej okolicy poznanskiego sie znajduja?

Posted (edited)

- POST ROZLICZENIOWY -

WPŁYWY
Penny (sprzedaż na dogo: link do postu) - 34,90 zł
Penny (sprzedaż na dogo: link do postu) - 40,10 zł
Pani Monika - 35 zł
agusiazet - 50 zł
terier - 20 zł
masza - 60zł
sharka - 20zł
bazarek ogłoszeniowy Penny - 25zł
Bazarek z książkami i grami PS (Penny) - 203,4zł
nowa właścicielka Luny - 200zł

Razem: 688,4 zł

WYDATKI
Tabletki na odrobaczenie dla całej rodzinki - 30 zł
Krople do oczu dla Mii i Emi - 10 zł
5 obroży (dla Lady, Emi, Fridy, Mii, Luny) - 27,36 zł
szczepienia przeciw nosówce i parwowirozie (dla Mii, Emi, Fridy i Luny) - 100 zł
drugie szczepienie maluchów - 120 zł
pobyt maluchów w hoteliku (od 23.05 do 31.05) - 190 zł
pobyt maluchów w hoteliku (od 01.06 do 05.05) - 120 zł
szczepienie Fridy przeciwko wściekliźnie - 15zł

Razem: 612,36 zł

Na koncie rodzinki: 688,4zł - 612,36zł = 76,04 zł :)

Edited by Penny
Posted (edited)

xxxx52 - dziękujemy za chęć pomocy! Wysłałem już do Ciebie PW w tej sprawie.
Karmę na razie mają dla dorosłych psów.
Zapomniałem dopisać gdzie to jest więc już zedytowałem pierwszy post - okolice Nowego Tomyśla.

Edited by Maciek777
Posted

Maciek777 napisał(a):
Dziękujemy za chęć pomocy! Wysłałem już do Ciebie PW w tej sprawie.
Karmę na razie mają dla dorosłych psów.
Zapomniałem dopisać gdzie to jest więc już zedytowałem pierwszy post - okolice Nowego Tomyśla.

a karme do szczeniakow

Posted

Jestem i ja na wątku .

Niestety nie mamy gdzie psiaków umieścić, a stamtąd wiadomo - jak ktoś "znajomy" przyjedzie, będzie chciał zabrać jakiegoś szczyla,to zabierze i wpływu na to jak trafią (kojec,łańcuch) nie będziemy mieć. Niestety takie są realia.

Pomożemy w odrobaczeniu, szczepieniach i sterylizacji mamy oraz w szukaniu domków, ale z tym ostatnim może być najgorzej, skoro nawet malutkiej Fibi nikt nie chce, to co dopiero mówić o szczeniakach,które wyrosną na większe psiaki.

Łatwo nie będzie, aczkolwiek postaramy się pomóc w miarę naszych możliwości.

Penny, będziesz skarbnikiem psiaków??

Posted

Akrum napisał(a):
Penny, będziesz skarbnikiem psiaków??

Spróbuję.
Będę zerkać na Twoje rozliczenia u innych psów - bo są przejrzyste :)

Jak na razie będę mieć 70zł, za sprzedaż dwóch przedmiotów na dogo (czekam na pieniądze).

Posted

ojej to one nie sa bezpieczne,co robic?na lancuch i do budy to straszne takie sliczne psinki
Moze poprosic tych ludzi z gospodarstwa zeby psow nie wydawali
Czy psia rodzina jest pod patronatem org.prozwierzecej?

Posted

nie, na razie nie jest pod patronatem żadnej org. prozwierzęcej.

tylko co możemy?
poprosimy żeby nie wydawali, ok. Zgodzą się, nie znajdziemy im szybko domków i co w sytuacji, gdy za miesiąc ludzie powiedzą że wyjeżdżają i mamy zabrać psy, skoro nie pozwoliliśmy wydać "na łańcuch"??
co wtedy? gdzie mamy je zabrać, jak już mamy w hoteliku 6 psów bez deklaracji?? i jeszcze kilka w domach tymczasowych, które trzeba leczyć i wykarmić??

Posted

Akrum napisał(a):
nie, na razie nie jest pod patronatem żadnej org. prozwierzęcej.

tylko co możemy?
poprosimy żeby nie wydawali, ok. Zgodzą się, nie znajdziemy im szybko domków i co w sytuacji, gdy za miesiąc ludzie powiedzą że wyjeżdżają i mamy zabrać psy, skoro nie pozwoliliśmy wydać "na łańcuch"??
co wtedy? gdzie mamy je zabrać, jak już mamy w hoteliku 6 psów bez deklaracji?? i jeszcze kilka w domach tymczasowych, które trzeba leczyć i wykarmić??

ojej jaka ciezka sytuacja