motyleqq Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 drzalka napisał(a):Te Cuz Toy - piłki z nogami sa u mnie w zoologicznym, mogli by i ażurowe sprowadzić :p dla mnie to o tyle dobra wiadomość, że sklep chce współpracować z Polską. natomiast tak czy siak będę sprowadzać sama, bo pośrednicy to dodatkowe koszty ;) 'Twój' sklep nie odsprzedałby mi w tej samej kwocie, co sam by zamówił Quote
drzalka Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Wiadomo, chodziło mi właśnie oto, że pomału ludzie z polskim zoologów zaczynają orientować się w nowych, modniejszych, zabawek z lepszych materiałów i zauważają konkurencje w internecie. A nie tylko, twarda lana guma, zabawki które po pewnej chwili rozkruszają się, pękają i są nie elastyczne. Śladowe ilości, ale można znaleźć kilka zabawek Premiera czy West Paw z materiału Zogoflex ;) Quote
motyleqq Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 no, bo ogólnie wiedza i świadomość o potrzebach psów zaczyna się rozwijać. coraz popularniejsze jest chodzenie do psiego przedszkola, czy zapisanie się na agility. a z tym wiąże się potrzeba nowych artykułów. i dlatego to jest dla mnie najlepszy moment :) tym bardziej, że dofinansowania z Unii kończą się w przyszłym roku :evil_lol: Quote
kajkoowa Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 motyleqq świetny pomysł z tym sklepem! :) Ja z niecierpliwością będę czekała na książki i płyty typowo adżilitowe :) Quote
motyleqq Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 Kaja10014 napisał(a):motyleqq świetny pomysł z tym sklepem! :) Ja z niecierpliwością będę czekała na książki i płyty typowo adżilitowe :) jeśli możesz, zajrzyj do tego sklepu: http://www.cleanrun.com/index.cfm i daj znać, które książki i płyty by Cię interesowały :) pozostałe osoby również nadal proszę o listę rzeczy, które chciałybyście bym sprowadziła Quote
betty_labrador Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 motyleqq napisał(a):jeśli możesz, zajrzyj do tego sklepu: http://www.cleanrun.com/index.cfm i daj znać, które książki i płyty by Cię interesowały :) pozostałe osoby również nadal proszę o listę rzeczy, które chciałybyście bym sprowadziła a jak cenowo by sie przedstawialo ewentualne zamówienie i koszt dostawy? Quote
motyleqq Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 betty_labrador napisał(a):a jak cenowo by sie przedstawialo ewentualne zamówienie i koszt dostawy? jeszcze nie wiem. najpierw chcę sporządzić listę tego, co mam sprowadzić, dopiero potem będę pytać o rabaty i dostawę Quote
betty_labrador Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 motyleqq napisał(a):jeszcze nie wiem. najpierw chcę sporządzić listę tego, co mam sprowadzić, dopiero potem będę pytać o rabaty i dostawę super :) to moze i ja cos zechce :D jak przejrze. Quote
anetta Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 To jest fajny patent http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=1550&ParentCat=196 I to też fajne http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=2840&ParentCat=196 :p Quote
Itske Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 motyleqq napisał(a):jeśli pozostałe osoby również nadal proszę o listę rzeczy, które chciałybyście bym sprowadziła Ciuchy dla przewodnika, kamizelki z mnóstwem kieszeni, kurtki, kamizelki dla psa, dlaczego mam za nim nosić piłki, niech sam sobie nosi :-), może ubrania z psimi acentami, koniarze noszą z końskimi, a psiarze? Ciężko kupić ubranie dla przewodnika w necie, wolę jednak przymierzyć, więc sklep stacjonarny dla psiarzy - świetny pomysł, nie z badziewiem jakigo pełno w zoologach, ale specjalistyczny! Psie sporty to nie tylko freesby i agility, to też OBI i pasienie :-), Quote
motyleqq Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Itske napisał(a):Ciuchy dla przewodnika, kamizelki z mnóstwem kieszeni, kurtki, kamizelki dla psa, dlaczego mam za nim nosić piłki, niech sam sobie nosi :-), może ubrania z psimi acentami, koniarze noszą z końskimi, a psiarze? Ciężko kupić ubranie dla przewodnika w necie, wolę jednak przymierzyć, więc sklep stacjonarny dla psiarzy - świetny pomysł, nie z badziewiem jakigo pełno w zoologach, ale specjalistyczny! Psie sporty to nie tylko freesby i agility, to też OBI i pasienie :-), no i jeszcze parę innych dyscyplin... ;) ale faktem jest, że frisbee i agi są najbardziej popularne. może dlatego, że takie widowiskowe? może dlatego, że wymagają mniej pracy nad psem niż obi czy IPO? IPO to już w ogóle jest mało popularne, to w końcu aż trzy dyscypliny w jednym, mało komu się aż tak chce wysilać ;) a frisbee? kupujesz dysk i gotowe, oczywiście w dużym uproszczeniu ;) widziałaś gdzieś takie kamizelki? Quote
Kirinna Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 tak sobie wymyśliłam że ogólnie sklepy mają w miarę stały asortyment, a wielu rzeczy nie ma w pl chociażby te książki, moglabys sprowadzać z zagranicy zamówiona rzecz. nie widziałam takiej możliwości w innch sklepach a wydaje mi się że wiele osób skorzystałoby z takiej możliwości bo w końcu nie każdy zna jezyki obce:) Quote
motyleqq Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Kirinna napisał(a):tak sobie wymyśliłam że ogólnie sklepy mają w miarę stały asortyment, a wielu rzeczy nie ma w pl chociażby te książki, moglabys sprowadzać z zagranicy zamówiona rzecz. nie widziałam takiej możliwości w innch sklepach a wydaje mi się że wiele osób skorzystałoby z takiej możliwości bo w końcu nie każdy zna jezyki obce:) tyle że sprowadzenie jednego produktu z USA jest trochę bezsensu. tzn, można tak zrobić, ale znacznie bardziej opłaca się zrobić jedno, duże zamówienie. i tak też będzie zrobione, mam już gotowe listy, z cleanruna głównie książki i dvd :lol: Quote
drzalka Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [B]motyleqq[/B] nie zapomnij o piłkach ażurowych :P Quote
Chantell Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 na takie piłki i przeszkody pro to też byłabym chętna :) Quote
85llola Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 A myślałaś nad kamizelką do voultów i ochraniaczami na uda? :) Quote
endurka Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 pozwólcie, że się wtrącę... Odnoszę wrażenie, że podchodzisz do tematu Motyleqq bardzo lekko, z zapałem, ale ze znikomym realistycznym stąpaniem po ziemi. Biznesowym podejściem i kalkulacją faktów to to nie śmierdzi, pachnie za to euforią zakupów. Ze swojego doświadczenia mogę Ci napisać, że z góry musisz określić zarówno target jak i lokalizację. Czy uderzasz w stacjonarkę czy internet, w fachowców czy w laików? Jeśli idziesz bardziej w handel internetowy, mniejsze znaczenie ma lokalizacja, lokal nie musi być tak eksponowany, skoro ma głównie "robić za magazyn" do odbiorów osobistych. Za to masz mniejsze koszty. Chcesz, jak piszesz, skłaniać do zakupów ludzi z ulicy - nie wiem czy zdajesz sobie sprawę w jakim kosztownym miejscu musiałabyś się zlokalizować, żeby do środka wchodzili ludzie spoza branży. Tu dochodzisz do targetu - ludzie z ulicy to laicy - odstrasza ich sprzęt profi ze względu na ceny. Musisz wtedy mieć coś dla nich. Im więcej masz badziewia, tym mniej klientów, którzy wiedzą czego szukają. Wtedy masz to o czym pisały dziewczyny - decathlon/go-sport (i tu też ze względu na planowany szeroki wachlarz asortymentu). Tak naprawdę to sklepy dla amatorów w danych dziedzinach. Nie wiem czy uprawiałaś kiedyś na poważnie jakiś sport, ale żaden fachowiec się tam nie zaopatrzy :/ Ja np. 20 lat uprawiam jeździectwo i w ww sieciach to mogę sobie kupić bluzkę na wakacje, a dział koński omijam szerokim łukiem. Wracasz do punktu targetu, a za nim do lokalizacji, przy tym do zatowarowania i czy stać Cię na towar dla odbiorców PRO, na który nie muszą czekać.... ITD., ITD., ETC., ETC. No i musisz mieć z czego dokładać, bo to usługi-handel i liczy się czas na zajęcie swej pozycji. Za pzyzwoity lokal w dobrym miejscu bekniesz jakieś 10/m-ąc, zatowarowanie.... zależy od rozmachu, żeby dobrze wejść musiałabyś zbliżyć się do kwoty sześciocyfrowej... Ile czasu dasz radę dokładać co miesiącdo interesu. Oto jest pytanie. to naprawdę nie jest takie proste ;) Quote
motyleqq Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 endurko, dziękuję za wpis, ale uwierz- nie widzę powodu, by na tym wątku pisać o takich rzeczach jak koszty. nie przyszłam tu po takie rady. przyszłam się dowiedzieć, czy ludzie tego chcą i co chcieliby kupić. Quote
motyleqq Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [quote name='85llola']A myślałaś nad kamizelką do voultów i ochraniaczami na uda? :)[/QUOTE] tak, ale nie widziałam ich nigdzie jeszcze ;) Quote
Olson Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Hmm, moim zdaniem [b]motyleqq[/b] podchodzisz do krytyki ze zbyt dużym oburzeniem. Uważam, że wchodząc na rynek powinnaś robic WSZYSTKO, aby przekonac takie osoby jak ja czy [b]endurka[/b] do kupowania w Twoim sklepie a nie nas zbywac. :) Sorry, ale to jest nasze zdanie, a TY właśnie chcesz je usłyszec, więc po jakiego gwinta się burzysz? Quote
Voute Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='motyleqq']tak, ale nie widziałam ich nigdzie jeszcze ;)[/QUOTE] Na pw wysłałam link do czeskiej strony ;) Quote
Soko Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Jakie oburzenie wyczytałaś w poście? Tytuł wątku brzmi jasno - CZY POTRZEBNY? motyleqq zwróciła jedynie uwagę na nadinterpretację tego :) Podejrzewam że dogo nie jest forum gdzie pytałaby się o to, jak rozwinąć interes. Quote
motyleqq Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 [quote name='Olson']Hmm, moim zdaniem [B]motyleqq[/B] podchodzisz do krytyki ze zbyt dużym oburzeniem. Uważam, że wchodząc na rynek powinnaś robic WSZYSTKO, aby przekonac takie osoby jak ja czy [B]endurka[/B] do kupowania w Twoim sklepie a nie nas zbywac. :) Sorry, ale to jest nasze zdanie, a TY właśnie chcesz je usłyszec, więc po jakiego gwinta się burzysz?[/QUOTE] ja się nie oburzam, tylko stwierdzam fakt. bo nie szukam rad jak wejść na rynek. czy to, jak rozwiążę sprawy finansowe wpływa na Twoją decyzję o tym, czy u mnie kupić? czy jak chcesz coś gdzieś kupić, to pytasz sprzedawcę, jak się rozwijał? ;) Quote
Recommended Posts