Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kolejna interwencja, centrum Lublina. Od progu uderza zapach brudu, nieczystości, a także stado much. W oddali słychać szczekanie - czyżby to ten pies? Zza progu wyłania się zwierzę, ale czy to na pewno spanielka, która miała tutaj być? Wygląda raczej jak potwór - filce i kołtuny sprawiają, że wygląda, jakby miała kilka głów; uszy są ogromnie pozlepiane - tak, że nie widać praktycznie, gdzie się zaczynają, a gdzie kończą. Cały brzuch i tył psa dla odmiany jest łysy, pękający od odleżyn. A kiedyś to był kochany, zadbany pies - co się stało, że człowiek tak okropnie go potraktował? Właścicielka zrzekła się 13letniej spanielki Soni, a w klinice podczas golenia odkryto źródło much - suczka miała ich larwy w sierści, na skórze. Jest obecnie obrazem nędzy i rozpaczy, obrazem tego, jak okrutny i zły potrafi był człowiek w swoim braku wyobraźni, niedopatrzeniu, traktowaniu psa jedynie jako przedmiotu. Czy Sonia znajdzie nowy dom? Do tego jeszcze długa droga - najpierw trzeba ją wyleczyć. Obecnie suczka jest w bardzo złym stanie, prócz zaniedbania ma odparzoną prawie całą skórę, zapalenie narządów rozrodczych, krwiomocz. Czy znajdą się ludzie, którzy wesprą ją finansowo na drodze do normalności i zdrowia? Czy znajdzie się ktoś, kto zapewni jej dom na resztę życia?
Filmy:
http://www.youtube.com/watch?v=_Rd19Zzgikw&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=fCrs6e19EIo&feature=youtu.be

FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt
24-204 Wojciechów, Romanówka 22
KRS 0000343426
BANK PEKAO SA: 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419
Z dopiskiem "darowizna Sonia"

Adres korespondencyjny:
ul. Wschodnia 2, 20-015 Lublin.
PRZELEWY ZAGRANICZNE:
SWIFT PKOPPLPW
PL 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419
www.lsoz.org
Pay Pal naszej wolontariuszki
lipianinola@gmail.com

Edited by MaDi
  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na zdjęciach nie widać ran, larw much ani sromu, który jest w tragicznym stanie. Najgorsze jest to,że sika krwią:( Obawiam się,że jest to walka o życie a jej wiek niestety nam w tej walce nie pomaga.

Posted (edited)

Brak mi slow... :-( :-( :-(

Wrzuccie ja prosze do watku adopcyjnego spanieli (baner w moim podpisie).

Czy ona ma wydarzenie na FB?

Mam w Lublinie Pania zainteresowana adopcja starszej spokojnej spanielki, jesli uda sie ja wyleczyc, to zaproponuje ja tej Pani.

Edited by Asia & Ginger
Posted

moj pierwszy pies(sunia)na tzw swoim, to byla zlota spanielka z papierami CYNIA-odeszla od nas rowno 20 lat temu(miala 13-lat i raka),ale wspominam ja do dzis ;byla piekna i madra,ale i takze ostra w stosunku do obcych;ratujcie te biede;moje 3 sunie zaciskaja lapy za Malenka

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Brak mi slow... :-( :-( :-(

Wrzuccie ja prosze do watku adopcyjnego spanieli (baner w moim podpisie).

Czy ona ma wydarzenie na FB?

Mam w Lublinie Pania zainteresowana adopcja starszej spokojnej spanielki, jesli uda sie ja wyleczyc, to zaproponuje ja tej Pani.

Jak najbardziej Asiu, powiem Eli zeby polecila moze PAni tego aniolka.