Agappe Posted January 20, 2004 Posted January 20, 2004 Mam pytanie czy jeśli pies zostanie przepisany na mnie i zostanie zmieniony adres, to czy za wprowadzenie tch zmian do rodowodu się płaci? Jesli tak to ile? Quote
ASTANIA Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Nie jeśli jest to w tym samym oddziale, a Ty jesteś członkiem ZK Quote
aneta Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Jeżli jesteś już członkiem Związku to raczej nie, jak nie to musisz zapłacić "frycowe" - wpis do organizcji i składkę (co roku), ale musisz mieć pisemne zżeczenie się psa na Ciebie od poprzedniego włsciciela. Na tej podstawie przepisuje się psa na nowego właściciela (na odwrocie jest taka rubryczka - zmiany właściciela). Quote
Agappe Posted January 22, 2004 Author Posted January 22, 2004 aha no to dobrze :) wystarczy pisemna zgoda czy ta osoba musi to potwierdzić osobiście? Quote
ASTANIA Posted January 22, 2004 Posted January 22, 2004 Musisz mieć oryginał rodowodu i umowę zrzeczenia się psa na Twoją osobę. :) Quote
Agappe Posted January 22, 2004 Author Posted January 22, 2004 umowę? jakąś specjalną? czy taką "domową"? Quote
onka Posted January 22, 2004 Posted January 22, 2004 normalna napisana odrecznie tresci ze bla bla bla zrzekam sie psa (imię ,nr tatuazu,przydomek itp :) na osobę xxx nr dowdu czy adres xxx i podpis (jesli hodowca pieczatka jak jest zarejestrowana i już) mam 14 dni na to żeby w zwiazku podac te zmiany no i oryginał rodowodu i wszystkie dokumenty jesli to jest juz suka hodowlana czy reproduktor Quote
ASTANIA Posted January 23, 2004 Posted January 23, 2004 Tylko umowa i orginał rodowodu. Jesli jest to zwierzę już hodowlane to jest wpis w rodowodzie i to wystarczy. Quote
Recommended Posts