Jump to content
Dogomania

Syberyjski niedźwiadek... lub po prostu Jaszka

Recommended Posts

Posted

Bzikowa
Mogę dać Ci ją przeczytac, jezeli sobie życzysz ;) Kupiłam ją, bo chciałam mieć w swojej bibliotece - a dlaczego? - bo naprawdę warto! ;)
W zasadzie ta książka podziela moje zdanie - chociaż raczej to ja podzielam jej zdanie - że nie da się psa wychować samymi pozytywami w bardzo dosłownym znaczeniu tego pojęcia. Bardzo przyjemnie się czyta (to jest rozmowa, wywiad), są wesołe momenty; bardzo profesjonalnie wszystko opisane, w tym stosowanie różnych metod (+ podanie sytuacji i przykładów życiowych), opis prawidłowego użycia i zastosowania narzędzi szkoleniowych (warto przeczytać osobom, które m.in. zakładają kolczatke przez głowę i uczą psy za jej pomocą dziwnych rzeczy, do których kolce nie zostały przeznaczone :lol:), rady dotyczące urządzenia ogrodu i obecności w nim psa, i nie tylko to... Polecam! To była moja bardzo skrótowa relacja.

Wczoraj burzy nie było widać, dzisiaj też na razie jest ładnie - oby taka pogoda się utrzymała jak najdłuzej!

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo chętnie pożyczę książkę ! :loveu:
Tylko to dopiero jak wrócę (jakoś na początku sierpnia), jeśli będziemy mieć jakiś trening razem.. No i jeśli ja w ogóle na jakiś zawitam do obozu. A jak nie to już we wrześniu. :lol:

W końcu maturzysta nie ma nic lepszego do roboty tylko czytać psie książki :evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ajaj! Jaka ja teraz mądra jestem.

Miroszki, a co byś powiedziała na przyszły weekend? tylko jeszcze nie wiem - sobota czy niedziela...
pzdr.

Niedziela proszęęęęęę niedziela ja w soboty pracuję:placz::placz: A tak chcę się na ten spacer wybrać:oops::loveu::loveu:

Posted

Mudik, a jesteś pewna, ze w tę niedzielę będą treningi? Słyszałam, że Ela coś wspominała o tym, że jej nie będzie... W kazdym razie zobaczymy.
Wydaje mi się, że trzeba poczekać do konca tygodnia - czyli piątku - później dokładnie ustalimy ;)

Mudik, napisz mi adres, proszę :)
P/s wiem, dlaczego kiepsko na treningu reagowałam, jak mnie wołałaś: Ty mówiłaś "Alisja", a trzeba "Alesja" :razz:

Posted

Wstawię leżącego i śpiącego Jaszkę

Długo szukałam w mieszkaniu psa, myśląc, ze spi, i nie chąc go specjalnie wołać i budzić - oto gdzie znalazłam :lol:

Posted

miroszki napisał(a):
Mudik, a jesteś pewna, ze w tę niedzielę będą treningi? Słyszałam, że Ela coś wspominała o tym, że jej nie będzie... W kazdym razie zobaczymy.
Wydaje mi się, że trzeba poczekać do konca tygodnia - czyli piątku - później dokładnie ustalimy ;)

Mudik, napisz mi adres, proszę :)
P/s wiem, dlaczego kiepsko na treningu reagowałam, jak mnie wołałaś: Ty mówiłaś "Alisja", a trzeba "Alesja" :razz:

Upsss:oops::oops::oops: zaraz pójdzie PW:cool3:

Posted

miroszki napisał(a):

No to ustalajcie, bo Asiaczki i Anetta tez się szykujemy na te Forty w najbliższa niedzielę.
Pzdr.