Jump to content
Dogomania

Syberyjski niedźwiadek... lub po prostu Jaszka

Recommended Posts

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

alive
Witamy Ci serdecznie!!!:multi:

Ale się cieszę, że tu trafiłam!!! :smile:

My jeszcze bardziej jesteśmy przepełnieni radością, że w galerii Jaszki pojawił się taki gość, jak Ty! Dziękujemy bardzo za przepiękne zdjęcia mamy i rodzeństwa Jaszki, Jaszka naprawdę jest "mamusiowaty"... Ma cudowną mamę, widać po niej, że jest dobrą kobietą w świecie psów.:loveu: Tajemnicze pochodzenie czarującej bródki i czarnych brwi zostało już poznane... ;)

Jestem Inspektorem w Straży dla Zwierząt i poznałam Jaszkę jak miał 4 tygodnie :smile:

Mam nadzieję, że będziesz miała okaję poznać Jaszkę sześciomiesięcznego (już niedługo 7)! :razz:
Co się teraz dzieje z Pysią? Czy znalazła przytulny ciepły domek?
Pozdrawiamy cieplutko!:)

czoko
Dziękuję za cudowne zimowe zdjęcia (zmęczonego zabawą z kolegami i koleżankami) Jaszki!
Pozdrawiam ;)
P/s czy udało się dokończyć kurtkę?

Posted

miroszki napisał(a):

Co się teraz dzieje z Pysią? Czy znalazła przytulny ciepły domek?
Pozdrawiamy cieplutko!:)

Pysia znalazła dobry dom :)
Po powrocie ze Straży wkleję portreciki rodzeństwa Jaszki no i jego tylko który to on... :)

Posted

czoko
O tak, będziemy z Jaszką w sobotę (na 12, albo 20 minut później)! Niedźwiadek jest spragniony co do zabawy z "pieskowatymi"! Dzisiaj byliśmy u weterynarza i zdjęliśmy szwy - wszystko pięknie się zagoiło (jak na psie - czego i życzyła nam Perfetia), nie zakładamy więcej kołnierza, tak że cierpienia Jaszki się skończyły (chociaż jego właściciele więcej się niepokoili, niż on sam - zresztą chyba tak mają wszyscy kochający swoje zwierzęta).:)
Pozdrawiam!;)

alive
Czekamy cierpliwie na zdjęcia!:loveu:
Pozdrawiam!

Posted

Z pewnym opóźnieniem ale wklejam :)

chłopczyk nr 1

chłopczyk nr 2

chłopczyk nr 3

to są szczeniaczki najbardziej podobne do Jaszki :) w tym miocie były też łaciate i z loczkami :cool3:

Posted

alive
Zostaje mi tylko podziękować tysiące razy za te zdjęcia! :loveu:
Po obejrzeniu mogę...właściwie możemy - przecież "Tatuś" Jaszki również podtwierdził tożsamość swojego pieska! - z pewnością przedstawić chłopca pod nr 1 jako Jaszkę!:multi:

chłopczyk nr 1

agabass
ale słodkie maluchy

Oj tak, są słodkie... teraz oprócz tej charakterystyki można jeszcze wyróżnić potężne rozmiary i dużą wagę! :)

Posted

Czy jedno z malychow ma niebieskie oczko? :)

szczególnie przez te łaciate...

Hihihi prawda..? To bedzie zagadka nie rozwiklana :p Te laciate sa boskie, takie dwa rodzyneczki :iloveyou: Czy wiadomo co sie z nimi teraz dzieje? Jestem ciekawa czy tez sa takie kudlate jak mamusia z Jaszka :p

Posted

czoko

Tym razem Jaszką krążył dużo dalej ode mnie ale na jednym zdjeciu jest widoczny!

Dziękuję za zdjęcie! :loveu:
Mam takie wrażenie, że na tym zdjęciu Jaszka opiera się wyłącznie na przednich łapach (zawsze musi sobie wybrać najbardziej niewygodną pozycję!) :p

alive

Może te "krowiaste" oddziedziczyły takie właśnie umaszczenie po ojcu... Są czarujące - trzeba przyznać! :)
Tak czy inaczej mamusia Pysia ma bardzo silne geny! :p

anetta
Na tych zdjęciach już w tym wieku maluchów można było zauważyć, że jedne są mniej kudłate, inne zaś miały dłuższą falistą sierść - trudno powiedzieć, co w końcu z nich wyrośnie/wyrosło. Jaszka na przykład już ma dłuższą sierść od swojej mamy.;)
Ciekawa jestem, czy staną mu chociaż trochę uszy...:roll:

Pozdrawiam wszystkich!

Posted

alive

Obawiam się, że Jaszka jest już w takim wieku, że uszka nie powstaną :shake:

To już napewno. Ale czy będzie miał je po mamie - takie pół-stojące, tutaj jestem ciekawa. ;)

Posted

To się nazywa miłość rodzicielska - założyli mi na głowę jakiś dziurawy dach i kazali mi cały czas w nim przebywać...

Ale nie było aż tak źle - za spokojne siedzenie "pod dachem" dostawałem najsmaczniejsze rzeczy!

Takim byłem psowato-owczarkowatym ufoludkiem!

Jeść mogłem bez żadnych dodatkowych ustrojstw - ale jak zwykle na stojąco (sami właściciele wybierają dla siebie wygodniejszą siedzącą pozycję)... :roll:

Obowiązkowa sjesta poposiłkowa na posłanym łóżeczku! :loveu:

A teraz specjalna sesja zdjęciowa Jaszki dla Czoko (zwróć uwagę, jak dla Ciebie pozuje!;) ) - biała bródka, która u Jaszki zachowała się z dzieciństwa (u jego rodzeństwa również można było zauważyć białą plamkę w tym miejscu):

Z bliska...

...i w pewnej odległości!

Pozdrawiamy! ;)

Posted

Kilka filmików z wiecznie energicznym i nieustającym Jaszką: :multi:

slalom :razz: - http://s151.photobucket.com/albums/s158/miroszki/?action=view&current=25-02-07_1018.flv

Tutaj można poznać prawdziwą twarz Jaszki, a mianowicie sposób jego "wyszczekiwania się" :p - http://s151.photobucket.com/albums/s158/miroszki/?action=view&current=25-02-07_1014.flv

Jaszka chce się zareprezentować z jak najlepszej strony ;) - http://s151.photobucket.com/albums/s158/miroszki/?action=view&current=25-02-07_1011.flv

Posted

APSA
Dziękuję Ci bardzo, dobra kobieto! :-)
Kiedy nareszcie się zobaczymy? Będziesz miała czas, aby poświęcić go na wyprawę na przykład na Pola Mokotowskie w weekend? ;)
Pozdrawiam!

Posted

Cześć :) Jaszka świetny facet jest, strasznie fajną ma bródkę :) a gonitwy uwiecznione przez Asię naprawdę dzikie. Dobrze Wam, ze sobie tak możecie wspólnie pohasać.

Posted

Nia ma za co :)
Z weekendowymi wypadami na Pole u mnie ciężko, bo jak tylko się da, to uciekam pod Piaseczno, a jak się nie da, jadę wolontariuszować na Paluchu

Czy to Ty?

Posted

:smile: Agushka
Witamy Cię! ;)

strasznie fajną ma bródkę

Tak, Jaszka już teraz robi się "staruszkowaty" - a jak będzie wyglądał za rok...(aż strach się bać!)
a gonitwy uwiecznione przez Asię naprawdę dzikie. Dobrze Wam, ze sobie tak możecie wspólnie pohasać.

Święte i prawdziwe są Twoje słowa! :smile: Te wspólne zabawy mają urok.. zarówno ze strony emocjonalnej, jak i wizualnej :loveu:

APSA

Czy to Ty?

No niestety... to jestem ja (osoba, która w zimę nie chroni głowy ani przed wiatrem ani przed innymi mroźnymi niespodziankami...) :roll:
Ale jak się tylko DA - DAwaj znać! ;)

Pozdrawiamy! ;)