Czoko Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Ale podobny do mamy: Oto jego zdjęcie z sobotniego spacerku: Quote
miroszki Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 alive Witamy Ci serdecznie!!!:multi: Ale się cieszę, że tu trafiłam!!! :smile: My jeszcze bardziej jesteśmy przepełnieni radością, że w galerii Jaszki pojawił się taki gość, jak Ty! Dziękujemy bardzo za przepiękne zdjęcia mamy i rodzeństwa Jaszki, Jaszka naprawdę jest "mamusiowaty"... Ma cudowną mamę, widać po niej, że jest dobrą kobietą w świecie psów.:loveu: Tajemnicze pochodzenie czarującej bródki i czarnych brwi zostało już poznane... ;) Jestem Inspektorem w Straży dla Zwierząt i poznałam Jaszkę jak miał 4 tygodnie :smile: Mam nadzieję, że będziesz miała okaję poznać Jaszkę sześciomiesięcznego (już niedługo 7)! :razz: Co się teraz dzieje z Pysią? Czy znalazła przytulny ciepły domek? Pozdrawiamy cieplutko!:) czoko Dziękuję za cudowne zimowe zdjęcia (zmęczonego zabawą z kolegami i koleżankami) Jaszki! Pozdrawiam ;) P/s czy udało się dokończyć kurtkę? Quote
Czoko Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Czy w sobotę dołączysz do spacerku? O zwykłej porze? Z kurtką nie zdążyłam, chodzę w innej a tamta już jest spacerkowa. Pozdrawiam Ewa Quote
alive Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 miroszki napisał(a): Co się teraz dzieje z Pysią? Czy znalazła przytulny ciepły domek? Pozdrawiamy cieplutko!:) Pysia znalazła dobry dom :) Po powrocie ze Straży wkleję portreciki rodzeństwa Jaszki no i jego tylko który to on... :) Quote
miroszki Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 czoko O tak, będziemy z Jaszką w sobotę (na 12, albo 20 minut później)! Niedźwiadek jest spragniony co do zabawy z "pieskowatymi"! Dzisiaj byliśmy u weterynarza i zdjęliśmy szwy - wszystko pięknie się zagoiło (jak na psie - czego i życzyła nam Perfetia), nie zakładamy więcej kołnierza, tak że cierpienia Jaszki się skończyły (chociaż jego właściciele więcej się niepokoili, niż on sam - zresztą chyba tak mają wszyscy kochający swoje zwierzęta).:) Pozdrawiam!;) alive Czekamy cierpliwie na zdjęcia!:loveu: Pozdrawiam! Quote
alive Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Z pewnym opóźnieniem ale wklejam :) chłopczyk nr 1 chłopczyk nr 2 chłopczyk nr 3 to są szczeniaczki najbardziej podobne do Jaszki :) w tym miocie były też łaciate i z loczkami :cool3: Quote
miroszki Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 alive Zostaje mi tylko podziękować tysiące razy za te zdjęcia! :loveu: Po obejrzeniu mogę...właściwie możemy - przecież "Tatuś" Jaszki również podtwierdził tożsamość swojego pieska! - z pewnością przedstawić chłopca pod nr 1 jako Jaszkę!:multi: chłopczyk nr 1 agabass ale słodkie maluchy Oj tak, są słodkie... teraz oprócz tej charakterystyki można jeszcze wyróżnić potężne rozmiary i dużą wagę! :) Quote
anetta Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='alive']Oto mama - Pysia :) a gdzieś tu jest Jaszka :-o Ale synus jst podobny do mamy :loveu: :loveu: :loveu: 10 szczeniat, wow!! :mdleje: Quote
alive Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Nie ma za co dziękować :) a to reszta rodzeństwa ciężko dojść jak wyglądał ojciec :) szczególnie przez te łaciate... :roll: Quote
Czoko Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Tym razem Jaszką krążył dużo dalej ode mnie ale na jednym zdjeciu jest widoczny! Quote
anetta Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Czy jedno z malychow ma niebieskie oczko? :) szczególnie przez te łaciate... Hihihi prawda..? To bedzie zagadka nie rozwiklana :p Te laciate sa boskie, takie dwa rodzyneczki :iloveyou: Czy wiadomo co sie z nimi teraz dzieje? Jestem ciekawa czy tez sa takie kudlate jak mamusia z Jaszka :p Quote
alive Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 anetta napisał(a):Czy jedno z malychow ma niebieskie oczko? :) wszystkie malucyhy miały ciemne oczka - widocznie niebo się jednymu odbija :) Quote
miroszki Posted February 28, 2007 Author Posted February 28, 2007 czoko Tym razem Jaszką krążył dużo dalej ode mnie ale na jednym zdjeciu jest widoczny! Dziękuję za zdjęcie! :loveu: Mam takie wrażenie, że na tym zdjęciu Jaszka opiera się wyłącznie na przednich łapach (zawsze musi sobie wybrać najbardziej niewygodną pozycję!) :p alive Może te "krowiaste" oddziedziczyły takie właśnie umaszczenie po ojcu... Są czarujące - trzeba przyznać! :) Tak czy inaczej mamusia Pysia ma bardzo silne geny! :p anetta Na tych zdjęciach już w tym wieku maluchów można było zauważyć, że jedne są mniej kudłate, inne zaś miały dłuższą falistą sierść - trudno powiedzieć, co w końcu z nich wyrośnie/wyrosło. Jaszka na przykład już ma dłuższą sierść od swojej mamy.;) Ciekawa jestem, czy staną mu chociaż trochę uszy...:roll: Pozdrawiam wszystkich! Quote
alive Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Obawiam się, że Jaszka jest już w takim wieku, że uszka nie powstaną :shake: Quote
miroszki Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 alive Obawiam się, że Jaszka jest już w takim wieku, że uszka nie powstaną :shake: To już napewno. Ale czy będzie miał je po mamie - takie pół-stojące, tutaj jestem ciekawa. ;) Quote
miroszki Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 To się nazywa miłość rodzicielska - założyli mi na głowę jakiś dziurawy dach i kazali mi cały czas w nim przebywać... Ale nie było aż tak źle - za spokojne siedzenie "pod dachem" dostawałem najsmaczniejsze rzeczy! Takim byłem psowato-owczarkowatym ufoludkiem! Jeść mogłem bez żadnych dodatkowych ustrojstw - ale jak zwykle na stojąco (sami właściciele wybierają dla siebie wygodniejszą siedzącą pozycję)... :roll: Obowiązkowa sjesta poposiłkowa na posłanym łóżeczku! :loveu: A teraz specjalna sesja zdjęciowa Jaszki dla Czoko (zwróć uwagę, jak dla Ciebie pozuje!;) ) - biała bródka, która u Jaszki zachowała się z dzieciństwa (u jego rodzeństwa również można było zauważyć białą plamkę w tym miejscu): Z bliska... ...i w pewnej odległości! Pozdrawiamy! ;) Quote
miroszki Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Kilka filmików z wiecznie energicznym i nieustającym Jaszką: :multi: slalom :razz: - http://s151.photobucket.com/albums/s158/miroszki/?action=view¤t=25-02-07_1018.flv Tutaj można poznać prawdziwą twarz Jaszki, a mianowicie sposób jego "wyszczekiwania się" :p - http://s151.photobucket.com/albums/s158/miroszki/?action=view¤t=25-02-07_1014.flv Jaszka chce się zareprezentować z jak najlepszej strony ;) - http://s151.photobucket.com/albums/s158/miroszki/?action=view¤t=25-02-07_1011.flv Quote
alive Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='miroszki'] A czemu Jaszka robi za abażur? Quote
miroszki Posted March 3, 2007 Author Posted March 3, 2007 alive napisał(a):A czemu Jaszka robi za abażur? Jaszka był taką lampeczką u nas w domu po kastracji. Już nie zakładamy od 2 tygodni. ;) Quote
miroszki Posted March 5, 2007 Author Posted March 5, 2007 APSA Dziękuję Ci bardzo, dobra kobieto! :-) Kiedy nareszcie się zobaczymy? Będziesz miała czas, aby poświęcić go na wyprawę na przykład na Pola Mokotowskie w weekend? ;) Pozdrawiam! Quote
Agushka Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Cześć :) Jaszka świetny facet jest, strasznie fajną ma bródkę :) a gonitwy uwiecznione przez Asię naprawdę dzikie. Dobrze Wam, ze sobie tak możecie wspólnie pohasać. Quote
APSA Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Nia ma za co :) Z weekendowymi wypadami na Pole u mnie ciężko, bo jak tylko się da, to uciekam pod Piaseczno, a jak się nie da, jadę wolontariuszować na Paluchu Czy to Ty? Quote
miroszki Posted March 5, 2007 Author Posted March 5, 2007 :smile: Agushka Witamy Cię! ;) strasznie fajną ma bródkę Tak, Jaszka już teraz robi się "staruszkowaty" - a jak będzie wyglądał za rok...(aż strach się bać!) a gonitwy uwiecznione przez Asię naprawdę dzikie. Dobrze Wam, ze sobie tak możecie wspólnie pohasać. Święte i prawdziwe są Twoje słowa! :smile: Te wspólne zabawy mają urok.. zarówno ze strony emocjonalnej, jak i wizualnej :loveu: APSA Czy to Ty? No niestety... to jestem ja (osoba, która w zimę nie chroni głowy ani przed wiatrem ani przed innymi mroźnymi niespodziankami...) :roll: Ale jak się tylko DA - DAwaj znać! ;) Pozdrawiamy! ;) Quote
Recommended Posts