Inez Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Greven to nie ta sama dalamtynka, tamta poszła do adopcji, o innym dalmacie nic nie wiem. Dzisiaj jeden z pracowników stal przy boksie Kokosa więc podeszlam i zapytałam czy ten bialy owczarek przejawia agresje, pracownik popatrzył na mnie i odpowiedzial że ani trochę po czym wlozył rekę do jego boksu i porzadnie go wymiział:eviltong: . Puźniej przyszedl drugi pracownik ze smyczą i obrożą, okazalo sie że jeden z psów ktory jest w tym boksie idzie do adopcji, niestety to nie byl Kokos...złapali tamtego i wyprowadzili a za nim Kokos zacząl sie przeciskac- chcial zwiać, dostal się do niewielkiego korytarza przy boksie, jeden z pracowników musiał go chwycić za skore na karku i z powrotem zaprowadzic do boksu, Kokos- zero agresji, nawet nie warknął, mimo że nie miał ochoty wracać. Quote
Greven Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Dzisiaj dwie osoby ode mnie podjadą ją zobaczyć, szukają spokojnego psa dla teściowej. Jak ona do innych psów, miałaś okazję zaobserwować? Ale boję się brać ją na tymczas ze względu na nosówkę... edit Aha, w takim razie spróbuję się zorientować, co to za pies. Quote
Inez Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Greven jest taka fajna suczka, troche wyżłowata, wyslałam ci PW, jesli nie musi byc koniecznie dalmat to napewno się nada dla tej pani. Quote
Greven Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Nie, nie musi być. Suka może być również długowłosa, beżowa lub brązowa. Quote
marie Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Czyli historie jak w Warszawskiego palucha. Mozna wszystko o kazdym psie uslyszec. Ja mialam do czynienia z Husky/Alaskanem agresywnym/nadpobudliwym/zdychajacym z depresji 2/4/8 letnim zle wykastrowanym/z grzybiczym zapaleniem moszny/znerwicowanym i samookaleczajacym sie itd. O co nie zapytasz to kazdy z odpowiadajacych pracownikow mial inne zdanie :( Co nie ulatwia pomocy Kokosowi. Chyba tylko tymczas da mu szanse w tej sytuacji. Jeszcze bede szukac. Quote
Greven Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 To coś jak w przypadku Jogi. Do dziś nie mam pojęcia, czemu tak mnie nastraszyli jej agresją :roll: Quote
Inez Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Przy adopcji Jogi była Justyna, nie wiem jak przy samym wyciaganiu z boksu ale puźniej była grzeczna, zadowolona i spokojna. Ja pogadam z ta pania ktora odbiera telefony, dzis nie było jak, najpierw pani nie widziała o ktorego psa chodzi a puźniej nie miała czasu. póki co po prostu w oglszeniach podawajcie mój numer tel a nie do schroniska. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Jestem już:)Kurcze widze,ze tu niezłe rzeczy sie porobiły u Kokoska...agresja:(Trudno mi w to uwierzyć!!!!Szkoda,ze ta pani tak bardzo uwierzyła w te brednie... Quote
marie Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Inez! Zainteresowana pani nie rozmawiala przez telefon, tylko na miejscu z pracownica schronu. Dzwonila do mnie potem stamtad. I na pewno dzwonila ze schronu - takiego ujadania, to nawet na Polach Mokotowskich w sloneczne niedzielne przedpoludnie nie ma ;) KOKOS Szuka tymczasu! Moze zmienic tytul watku na tego typu - moze jakis dogomaniak dobra dusza dalby mu szanse? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Dobry pomysł...może ktos będzie miał mozliwość go zabrać na tymczas i wtedy można by zweryfikować jego prawdziwe zachowania... Kokos juz wystawiony na allegro ponownie. Quote
Inez Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 marie napisał(a):Inez! Zainteresowana pani nie rozmawiala przez telefon, tylko na miejscu z pracownica schronu. to i tak, na jedno wychodzi ;) To ta sama pani. A kto jest zalogowany na forum owczarka? Mamy taką suczke mix ONka bylam z nią na spacerze, jest naprawde fajna, widac że kiedys miala dobry dom ( jej wlascielka zmarła:-( ) , chcialabym ją gdzies pokazać. Quote
Greven Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Widzę, że zmienia się na lepsze w schronisku - można już zabierać psy na spacery. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Ja jestem zalogowana na owczarku...podeslij mi najwyzej zdjęcia i opis na pw tej suni to ja wystawie na ich forum Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Dostałam dzis maila w sprawie Kokosa-jakaś pani jest zainteresowana, nawet dzwoniła do schroniska ale nic jej nie powiedzieli, bo nie wiedzieli o jakiego psa chodzi-ale może to i lepiej, bo znowu by nagadali jakis głupot:)Mam nadzieję ,ze do mnie przedzwoni i zobaczymy. Na pewno dam znać!!!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Miałam już telefon!!!!!! Pani jest z okolic szczecina i bardzo go chce:). Niedługo przechodzi na emeryture i miałaby dla niego duzo czasu-mieszka w miaszkaniu, jej córka ma sunie i czasem Kokos miałby towarzystwo(pytała czy jest agresywny do innych psów-powiedziałam,ze nie).Miała zawsze psiaki, którym trzeba było pomóc-a teraz jak zobaczyła Kokosa to sie zakochała. Jak dzwoniła do schronu to jej powiedzieli,ze go nie ma już!!!!!!!!!!!! Cioteczki ze szczecina-to jest numer tel. do tej pani: 508 170 904, niech któras do niej zadzwoni lub poda mi swój numer a ja jej przekaże- bo najlepiej by było aby któras z was była przy adopcji, zeby znowu w schronie jakis bzdur jej nie nagadali!!!!Ta pani chciałaby go zabrac jak najszybciej.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ja jadę teraz do schroniska , będę po 5 na necie...jakby co to to jest mój numer tel. - jakbyście miały jakieś pytania: 505 720 937 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Cioteczki, gdzie jesteście??? jest szansa na dom i to duża!!!!!! Quote
BosiaB_86 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 oj jak się ciesze, że ktoś pokochał Kokoska :cool3: mam nadzieje, że zakończy sie szczęśliwie ta adopcja :p 3mam kciuki :lol: Quote
justine. Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ania to moj numer 661 851 117. bylam dzisiaj u kokosa, bardzo popiskiwal, niech pani dzwoni o kazdej porze dnia i nocy :) mieszkam niedaleko schronu wiec nie bedzie problemu. Quote
Recommended Posts