Jump to content
Dogomania

SZCZECIN bialy owczarek szwajcarski ma domek??????

Recommended Posts

Posted

Podjadę do schroniska jutro... w zasadzie już dzisiaj. Myślę, że koło południa. Od razu wyślę Ci sms, Marie.

Dowiem się, co mają wpisane w jego kartę, ale jeżeli chodzi o bezpośrednie oględziny psa, to nie ma takiej możliwości, nie jestem wolontariuszem schroniska.

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Greven! Dzieki za szybka reakcje! Amiska albo Inez pisaly, ze moze jutro dotra - moze jako wolontariuszki dowiedza sie wiecej :) Ania! A my do roboty - domku szukac :D

Posted

Został znaleziony w Szczecinie 17 grudnia i przeznaczony do adopcji 3 stycznia.
Pies ma 2-4 lata.W uszach tatuażu nie ma,w kojcu do innych psów nie jest agresywny i nawet ten mniejszy ma wiecej do powiedzenia,
Bialy nie reaguje.Odchodzi.
Caly czeka.
Wyciągniety z kojca cieszył sie .

Posted

Wstawiaj na allegro, a ja wrzucam nowe info na BOSy i puszczam mailem.
Greven w telefonie mowila, ze poczatkowo do ludzi byl ostry - byl problem ze szczepieniem, ale szybko sie przekonal i chetnie wyszedl z kojca.

Posted

Ja moge wrzucic na animalie i kilka innych. Tylko do kogo dac namiary. Ja moge dac swoje, ale to troche glupio, bo i tak bym do "Szczecina" o kazda glupote dzwonila. Ktoras z dziewczyn na miejscu sie podejmie?

Posted

moge go umieścic na autogielda. Odkąd pomagałam Shogunowi(BOS) zakochałam sie w białych owczarkach szwajcarskich. ale najważniejsze pytania to stosunek do kotów psów i dzieci. napiszcie na PM na te pytania. wystaie go gdzie sie da. moze stupid-girl by pomogła.

Posted

rotek_ napisał(a):
moge go umieścic na autogielda. Odkąd pomagałam Shogunowi(BOS) zakochałam sie w białych owczarkach szwajcarskich. ale najważniejsze pytania to stosunek do kotów psów i dzieci. napiszcie na PM na te pytania. wystaie go gdzie sie da. moze stupid-girl by pomogła.

no wlasnie - czeka miejsce po Shogunie - sporo osob tam zagladalo wiec pomyslalam, ze mozna by wstawic tam tego Białaska i jeszcze na kupiepsa i zobacze gdzie jeszcze mi sie uda wkrecic...

i podzielam milosc do bialych psiakow i pewnie dlatego mam czarnego niufa:cool3: ale kiedys bede miec bialaska (jak tylko wyprowadze sie ze slaska bo tutaj szybko by zszarzal:p )

Posted

W schronisku jego wiek oceniono na 5-6 lat.

Podobno na początku był agresywny do pracowników, dlatego nie sprawdzono tatuażu. Gdy dziś został wyprowadzony, cieszył się na pracownika, skakał i łasił się, ale do mnie był mniej pozytywnie nastawiony - co to za wariatka, co chce mi zajrzeć pod podwozie, wrr :evil_lol:

Nie ma czipa, nie ma tatuażu.
Mieszka w klatce z - tego, co zaobserwowałam - dwoma innymi psami.

Posted

Kurczę, ten wiek niepokojący jest:shake:......tak sobie myślałam, ze moze ktos z naszych białych znajomych wziąłby go chociaż na tymczas...no bo nie ma co ukrywać ta rasa ma specyficzna psychikę,która może być różnie odbierana przez niektóre osoby co nic o białych nie wiedzą...:roll: co o tym sądzisz marie? ale nie wiem do kogo uderzyć...kto ma jeszcze jednego białego oprócz ciebie?:cool3:;)

Posted

Wiek oszacowali w schronisku, podczas szczepienia, przy którym podobno zachowywał się agresywnie. Więc może warto zweryfikować to, na spokojnie zaglądając mu w zęby.

Posted

Aniu! Ja mam jednego i szczerze mowiac nad tymczasem sie sama mocno zastanawiam. To nie jest najlepszy dla mnie moment... Pojedyncze sa jeszcze (wsrod znanych i sensownych wlascicieli) Izolda z Zorka - wawa, Piter, ale Diego to potezny facet, Marta z Szedarem, Monika to ma szczeniaka i dwoje malutkich dzieci - odpada, Baara panstwa nie znam. Holender- na forum pojawiali sie ludzie i byli na jednym spacerze, ktorzy chcieli bialego! Moze Szedary ich znaja... Musze pomyslec na spokojnie, a mam dzis mlyn. Tymczas o tyle mnie niepokoi przy bialasie, ze (moja przynajmniej) do obcych sie powoli przyzwyczaja, przelamujac duze wlasne opory i takie zmiany dla niej sa kolosalnym obciazeniem. Ale moze to i tak lepsze niz schron. "Sasiadow" jeszcze musze dopasc - wczoraj nie zdazylam, bo cos mi sie roi, ze ta ich sunia "w typie", ktora jest w podobnym wieku i podobnej budowy co nasz znajdek te jest z Zachodniopomorskiego adoptowana! Ale musze sprawdzic. BTW bialy powinien miec imie zanim trafi na aukcje! Proponuje Kokos - z wierzchu troche brazowy i szurpaty, ale w srodku czysta Biel ;)

Posted

O Kokos!:)Fajnie:)
Oczywiście masz racje z tym tymczasem-doskonale wiem jakie białe do obcych mają podejście.....ale jak ktos go weźmie , to moze jednak zakocha się i zostawi:)
Co do Baara to tez nie znam właścicieli, choć miałysmy z Jowita jechac tam w odwiedziny w marcu.....ale i tak myśle,ze lepszym towarzyszem byłaby sunia i to w miarę spokojna....