magenka1 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 (edited) Dora 1,5 roku spędziła w schronisku na Mazurach, jej pani przebywała w więzieniu a suczka była w depozycie w schronisku, po 1,5 roku pani wyszła i ... rzekła się Dory. Od tej chwili szukałyśmy pomysłu jak pomóc suczce aby nie trafiła w nie powołane ręce. Z pomocą przyszła nam fundacja AST, i w sobotę 14 kwietnia Dora wpakowała się do auta Kasi i pojechała do domu tymczasowego. Obecnie sunia szuka domu stałego Tak było na początku... Edited May 14, 2012 by magenka1 Quote
magenka1 Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 (edited) Edited April 18, 2012 by magenka1 Quote
Anula Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Dobrze,że Dorka pojechała do DT.Asty bardzo źle znoszą schronisko,potrzebują człowieka na co dzień.Cieszę się ogromnie.A pojechała z kubraczkiem ? Quote
doddy Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Pewnie jesteście ciekawi co u Dorci. A wszystko dobrze :) Lalcia bardzo ładnie się odnalazła w nowej sytuacji. Dobrze, że TTB to silne psy i szybko odnajdują się w nowych sytuacjach zostając stabilne. Dorcia mieszka obecnie w DT w Warszawie razem z niedowidzącym pitbullem. Początki były trudne z uwagi na Dorcię, bo mocno się spinała na rezydenta, ale po pierwszej dobie już sytuacja się ustabilizowała. Dorcia jak było wiadomo jest domowa, uwielbia spanie na fotelu :) Zdarza jej się wprawdzie załatwić w domu, ale zrzucamy na pierwszy okres po schronisku. Dorcia coraz ładniej otwiera się do ludzi. Coraz częściej ogonek jest w ruchu. Ma dystans do mężczyzn, ale bez agresji. Dorcia wczoraj została już wysterylizowana. Operację zniosła dobrze. Wybudzoną odwiozłam do DT i od razu rozpoznała drogę do domu i ucieszyła się do opiekunów. Kilka zdjęć z pierwszego spaceru, czyli zaraz po schronisku. Quote
MARCHEWA Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Niunia jest przepiękna.Wreszcie mogę spać spokojnie,bo w zimę jak było u nas -27 to jak sobie o niej pomyślałam to ryczeć mi się chciało i ręce człowiek miał związane,bo sunia w depozycie była. Quote
yolanovi Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 szukałam tego wątku po awarii dogo i dopiero teraz widzę, że jest, zupełnie nowy i takie cudne widomości, a zdjęcia szczęsliwej Dorci jeszcze piekniejsze. cieszę sie bardzo, że udało sie dziewczynę wyrwać ze schronu Quote
magenka1 Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 wzruszają te fotki a szczególnie te tarzające się Dory w trawce, wszystkie psiaki , które wyprowadzamy na spacery to samo robią, my nie widziałyśmy Anulo żadnego kubraczka Dory Quote
Anula Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 magenka1 napisał(a):wzruszają te fotki a szczególnie te tarzające się Dory w trawce, wszystkie psiaki , które wyprowadzamy na spacery to samo robią, my nie widziałyśmy Anulo żadnego kubraczka Dory Ach jakoś ta myśl naszła mi,ponieważ coś sobie kojarzę,że Asia szukała Dorci na gwałt kubraczka,było to w zimę.I nie wiem dalej jak potoczyła się sprawa kubraczka dla Dory,czy Dora była zaopatrzona w kubraczek w zimę czy też marzła.Oj takie tam moje zapytanie praktycznie bez sensu bo teraz już jest coraz cieplej a więc nie ma to znaczenia. Najistotniejsze jest to,że Dora wspaniała,przepiękna sunia już na wolności! Quote
magenka1 Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 tak Asia kupiła jej kubraczek ale co się z nim stało tego już nie wiem, my też się cieszymy co niektórzy się popłakali jak Dorka opuszczała schron :) Quote
anetek100 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 wspaniale, że sunia już bezpieczna, na zdjęciach ze schronu ogonek schowany, smutna a ze spacerku coś pieknego różowy tyleczek w górze i pozytywny wiatr w oczy:):):)trawka:)super:) Quote
horacy dwa Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Piękne fotki i sunia już bezpieczna teraz tylko miłości i ds. Quote
MARCHEWA Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Ciekawe co u białej ślicznotki?jak zniosła zabieg sterylki? Kubraczki Dora miała dwa na zmianę i pewnie zostały w schronisku gdzie przydadzą się kolejnej biedzie w zimę. Quote
doddy Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 U Dorci wsio super. Goi się super dziewczynka, choć pierwszy dzień miała pod "wymiotami". Teraz jest już z górki. Czasami zdarza się jej jeszcze wpadka z siusianiem w domu, ale coraz rzadziej. DT się łamie aby zostać DS, więc nadal nie ogłaszamy białaski na ich prośbę. Quote
doddy Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Upływa na ważnych rozmowach. ;) A Dorcia tymczasem korzysta i się uczy nadal czystości bo miewa wpadki. Quote
magenka1 Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 cały czas trzymamy kciuki za Dorkę i za jej czystość aby dama potrafiła się zachować Quote
doddy Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Dora raz zaatakowała Turbo, ale stosunki między psiakami są w miarę oki :) Quote
doddy Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Jest decyzja. :) Była oczywista i wiadoma od początku. :) DORA ZOSTAJE W DT NA STAŁE. Umówię się z Ewą w wolnej chwili to zrobię jakieś fotki. Quote
magenka1 Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='doddy']Jest decyzja. :) Była oczywista i wiadoma od początku. :) DORA ZOSTAJE W DT NA STAŁE. Umówię się z Ewą w wolnej chwili to zrobię jakieś fotki. hura strasznie się cieszę, proszę od nas pozdrowić właścicieli Dory i oczywiście czekamy na fotki :) Quote
Recommended Posts