Matusz Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [SIZE=5]AMARA - sunia Alaskan Malamut Sunia ma około 3 lat, przebywa w schronisku w Ostródzie. Zagubiła się właścicielowi,lecz zaraz po tym znalazł się właściciel - miał po nią przyjechać, ale do tej pory się nie zgłosił...:shake::shake: Sunia szuka teraz nowego domu !!!, gdzie mogłaby zaznać prawdziwej miłości i troski ze strony nowego właściciela . Kto ją pokocha ??? Ona bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem !!! link do filmu z Amarą -->> http://www.youtube.com/watch?v=bNKOJ0qyiIU [SIZE=3] kontatk: matik5555@wp.pl Quote
masienka Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Bidusia:shake: wyglada troche jak mieszanka husko-malamucia na tych zdjeciach. A co do tego sk... to lepiej nie bede sie wypowiadac:angryy: Quote
Bewarka Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Ale biedactwo :( na pewno nie będę mogła jej adoptować :placz: ale...moze coś jeszcze opowiesz o niej? Czy lubi inne psy, koty itp. Quote
Matusz Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 justys95 napisał(a):Ale biedactwo :( na pewno nie będę mogła jej adoptować :placz: ale...moze coś jeszcze opowiesz o niej? Czy lubi inne psy, koty itp. Na razie tego jeszcze nie wiem... Quote
neverend Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Jeszcze kilka zdjęc... Jak na moje (niewykwalikowane) oko to trzeba być trochę w jej kierunku ostrożnym... Jest nieufna, co może być niekorzystne... np. dla kotów... Ale nie wiem, to tylko sugestie po tym, jak zajadała się dropsami - przyznam,że poraz pierwszy bałam się dać dropsa dla psa z ręki... Quote
Matusz Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Amara !! Szybko do góry !! Pokaż sie na pierwszej !! Quote
Matusz Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 link do filmu z Amarą !! --->>>> http://www.youtube.com/watch?v=bNKOJ0qyiIU Quote
supergoga Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Piękna suka, ale miałabym obawy spogladając w jej oczy. Taka jest w typie dla mojej córki - wilkowata niezwykle. Za moment wstawię tekst o niej, kończę prace twórcze, to poprawicie i zobaczymy co dalej. Quote
supergoga Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Mam na imię Amara – mam 3 lata i ponoć, a przynajmniej tak tutaj mówią, jestem alaskan malamutem. Jeszcze niedawno miałam wszystko – dom, pełną miskę, a najważniejsze – miałam swego pana. Niestety nadszedł ten feralny dzień i wszystko straciłam. Sama nie wiem, jak do tego doszło, nagle straciłam z oczu pana – nagle znalazłam się w miejscu, którego nie znałam, nie potrafiłam sobie poradzić. I chyba z tego powodu przywieziono mnie tutaj. Tutaj – to schronisko dla bezdomnych zwierząt. Mój dotychczasowy pan chyba się na mnie pogniewał, nie odebrał mnie stąd, mimo iż wiedział, gdzie jestem, zostawił na zawsze – a ja chciałam tak bardzo go przeprosić, obiecać, że postaram się poprawić. Nie dał mi nawet szansy! Niby nie jest źle, niby mam co jeść i mam kąt do spania, ale nie mam swego własnego miejsca i własnego opiekuna. Opiekuna, który miałby dla mnie czas, który zabierałby mnie na spacery, pilnował abym się nie zgubiła (cóż, mam takie skłonności do zamyślania się i wtedy biegnę przed siebie, nic nie słysząc), kochał mnie i był dobry. Bardzo potrzebuję kogoś, kto mnie nie zawiedzie i nie porzuci. Jestem jeszcze młoda, tak bardzo boję się, że będę musiała spędzić tu całe życie, że tu zachoruję i tu odejdę – bez zaznania prawdziwej miłości człowieka do psa. Pisze ten list do Was, bo wierzę, że będziecie umieli, a najważniejsze, będziecie chcieli mi pomóc. Że może u Was gdzieś znajdzie się dla mnie miejsce na resztę życia, długiego życia. Nie jestem wylewna, to co mnie spotkało spowodowało, że nie ufam tak od razu, że podchodzę do ludzi z rezerwą, ale jedno mogę obiecać. Obiecuję, że jeśli pozwolisz mi się kochać i sam pokochasz mnie – odpłacę największą miłością, jaka mam w sobie. Miłością na całe życie. Będę wierna, będę przy Tobie zawsze, na dobre i na złe – tylko czy Ty będziesz ze mną? Jestem w rozpaczy, jest mi źle, boję się – tak bardzo boję się samotności, cierpienia – chcę żyć razem z moim człowiekiem. Czy jest gdzieś ktoś taki – ja Amara – czekam tu i tęsknię. Wasza Amara Piękna Amara czeka w schronisku na odpowiedzialnego, znającego rasę opiekuna – taki pies nie może żyć bez człowieka, bez domu, bez długich spacerów. Bardzo prosimy o dobry dom dla suni. Kontakt w jej sprawie: matik5555@wp.pl Tyle wymysliłam, deszcz, niskie ciśnienie, kompletny imbecylizm chyba. Jak cos poprawić, poprawiajcie lub piszcie to ja poprawię. Quote
Matusz Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Wielkie dzięki Cioteczko !!!! :Rose::Rose::Rose: Quote
Aga_Mazury Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 nikt nie ma ochoty mieć takiej przyjaciólki?.... Quote
neverend Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Mój Seba się w niej zakochał...:loveu::loveu::loveu: Quote
masienka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 http://www.klubmalamuta.fora.pl/viewtopic.php?p=15071#15071 watek Amary na malamucim forum. Quote
Matusz Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 [quote name='masienka']http://www.klubmalamuta.fora.pl/viewtopic.php?p=15071#15071 watek Amary na malamucim forum. Dziękuję Masienka ! :) :Rose::Rose::calus: Quote
Asia_M Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 :oops: Wujaszku, fakt, pochrzaniło mi się imię:oops: . Ale to chyba nie ma większego znaczenia. Teraz nie mogę już zmienić treści, najwyżej mogę zrobić "dopiskę". Ale nie wiem czy to ma sens. Napiszę poprawnie jak drugi raz wystawię :) A moze do tego czasu sunia znajdzie już dom :) Jest piękna!!! :loveu: Quote
Matusz Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Asia_M napisał(a)::oops: Wujaszku, fakt, pochrzaniło mi się imię:oops: . Ale to chyba nie ma większego znaczenia. Teraz nie mogę już zmienić treści, najwyżej mogę zrobić "dopiskę". Ale nie wiem czy to ma sens. Napiszę poprawnie jak drugi raz wystawię :) A moze do tego czasu sunia znajdzie już dom :) Jest piękna!!! :loveu: Nom, moze tak zostac :) Jeszcze raz dziekuje :) Mam nadzieję, że nie bedzie potrzeby wystawiania po raz drugi, ze do tego czasu sunia znajdzie dom! Quote
mar.gajko Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Nie dawajcie bez strylizacji, plisssss. Bo znowy bęzie duuuuużo małych malutków, po 200 zł. Quote
Matusz Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 mar.gajko napisał(a):Nie dawajcie bez strylizacji, plisssss. Bo znowy bęzie duuuuużo małych malutków, po 200 zł. wiemy, wiemy.... jesli ktos sie zdecyduje adoptowac Amarę, to warunkiem adopcji bedzie sterylizacja suni ! Quote
Matusz Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Nikt nie chce mieć takiej pięknej suni za swoją przyjaciółkę i towarzysza ???? Quote
jayo Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Dziewczyny, na gratce jest ogloszenie - moze sie ktos odezwac do chetnej osoby w sprawie malamuta? Moglabym ja, ale lepiej zeby od razu kontaktowal sie ktos kto wiecej o niej wie .. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4674...przygarne.html Quote
Matusz Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 [quote name='jayo']Dziewczyny, na gratce jest ogloszenie - moze sie ktos odezwac do chetnej osoby w sprawie malamuta? Moglabym ja, ale lepiej zeby od razu kontaktowal sie ktos kto wiecej o niej wie .. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4674...przygarne.html Ja się skontaktuje, właśnie dzisiaj wystawiłem Amare na alegratka. Ale ta osoba jest az ze Śląska:-o a gdzie jest Ostróda:lol: Quote
Rybc!a Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Amara szuka domku też tutaj: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/495690_amara_sunia_z_ostrody_prosi_o_dom.html ZNOWU SIĘ SPÓŹNIŁAM!! Quote
Aga_Mazury Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Amara wróciła dziś do swojego właściciela....za jakiś czas albo TOZ albo AFN albo schronisko wybierze się w odwiedziny i sprawdzimy warunki Quote
Recommended Posts