Alojzyna Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 ja już polubiłam :) tylko tyle, że na fb prawie nic nie ma http://www.facebook.com/home.php#!/adoptujpsapl po wejściu do galerii psiaków na adoptuj-psa,pl nie otwierają mi się zdjecia w galeriach poszczególnych psów :/ czemu tak się dzieje? i czy tylko u mnie? może warto by było zrobić te galerie (każdego psa osobno) na fb, to wtedy mozna by było je udostepniać. Nie wiem jak inni, ale ja średni udostępniam na fb 10 psów dziennie... mizianki dla Yeti :) Quote
Natalisko Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Alojzyna , nie strasz ! Jak to sie nie otwieraja ? Na fb tez nie ??? Quote
Alojzyna Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 na fb otworzyłam http://www.facebook.com/home.php#!/adoptujpsapl - tutaj nie ma nic wyszukałam potem drugie konto http://www.facebook.com/home.php#!/pages/adoptuj-psapl/191664287528952 - tu są zdjęcia natomiast na stronie adoptuj-psa.pl, gdy wybieram jakąś galerię i chcę wejść na profil/galerię konkretnego psa, to mam tylko jego opis, natomiast nie mam żadnego zdjęcia. to znaczy nic nie widać w przeglądarce Internet Explorer natomiast w Google Chrome widać zdjęcia. Wieczorem sprawdzę jeszcze w Fire Foxie. Quote
Natalisko Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Ok . Ja wchodze przez firefox i u mnie sie wyswietlaja . Widzialam , ze polubilas , wiec wszystko w porzadku . Bom sie wystraszyla Quote
Alojzyna Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 nie macie tam (na fb) opcji zapraszania znajomych? jesli będziecie mieć więcej czasu, to warto każdemu psu (na fb) założyc osobną galerię z opisem. Wtedy łatwiej promować psy na różnych stronach adopcyjnych. Quote
kinga Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 szefową na fb jest Natalisko - proszę ją dyscyplinować, żeby wszystko chodziło jak w zegarku :-P ja tam jestem tylko pracownikiem terenowym, tzn. zbieram w terenie materiał, i potem zapijam smutki nalewką, żeby nie utonąć w morzu tego psiego nieszczęścia (czyli: fotoreporter i alkoholik w jednym) Quote
Alojzyna Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 na razie kudłacze powklejałam na Kudłacze do adopcji, malutkie pieski na Mikropsy a bullowate na koncie Fundacji AST Quote
kinga Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 Alojzyna napisał(a):na razie kudłacze powklejałam na Kudłacze do adopcji, malutkie pieski na Mikropsy a bullowate na koncie Fundacji AST kochana jesteś :loveu:, ja właśnie obrabiam kolejne 30 psów, ujrzą światło dzienne wkrótce. Quote
Natalisko Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Moje Panie drogie Pozapraszalam znajomych , jakich mialam . Moi prywatni znajomi raczej nie bardzo zwierzecy sa , a nawet jezeli , to nic z tego nie wynika . Teraz wszystko w rekach udostepniaczy . Albumy na zyczenie robic moge - a jakze ! Alojzyna - DZIEKUJE ! Quote
Alojzyna Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 to ja bardzo proszę o zrobienie albumu temu czarnemu "szczotkowi", który wyglada jak rozczochrany diabeł. Biorę go na początek na intensywne udostępnianie :) koniecznie w opisie podajcie namiary na osobę, z którą można sie kontaktować w sprawie adopccji Quote
Natalisko Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Alojzyno , chyba bedziesz musiala sobie innego wybrac - ten dzisiaj do chaty pojechal ( wlasnie rozmawialam z szefowa ) . Quote
gameta Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Polubiłam, udostępniłam, choć fb dla mnie to wielki shit - ale niech będzie, w końcu w słusznej sprawie ;) Quote
gameta Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 nie za ma co, mam tam niewielu znajomych, ale może któryś udostępni u siebie... będę dusić o to w realu :] Quote
brazowa1 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 ja nie będę udostępniać. Bo "znajomych" mam pięciu,a wśród nich gamete,Natalisko,koleżanke od ratowania bokserów i koleżanke od ratowania husky. Wchodze na Wasz Fb i od razu jakby mnie ktos kamieniem przycisnął. Przytłaczają te psie oczy. Foksio Maksym to musi miec niezle nawalone we łbie,bo on jako jedynyn wyszedł na fotach jak czubek,a nie jak skazaniec. Quote
kinga Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='brazowa1']ja nie będę udostępniać. Bo "znajomych" mam pięciu,a wśród nich gamete,Natalisko,[B]koleżanke od ratowania bokserów[/B] i koleżanke od ratowania husky. .[/QUOTE] [B]brązowa[/B], wykorzystajmy Twoich nielicznych znajomych. podeślę Ci na maila więcej zdjęć tego pseudoboksera Tostera, którego Natalisko wstawiła wczoraj na fb. Kufa długa, ale jak się patrzy na zdjęcia, to dopiero można złapać doła. A propos Yeti. [B]Alojzyno[/B] - mizianki od Ciebie przekazane Yeti. - poczuła się dowartościowana, bo dzisiejszego poranka dwa razy (słownie: DWA) wyszła na dwór. Takie z niej ADHD. Quote
Alojzyna Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='brazowa1']ja nie będę udostępniać. Bo "znajomych" mam pięciu,a wśród nich gamete,Natalisko,koleżanke od ratowania bokserów i koleżanke od ratowania husky. [/QUOTE] nie ważna jest ilość znajomych tylko ich "jakość" - koleżanka od boksiów będzie mogła reklamować boksiowate (a taki jeden już jest) a koleżanaka od husky może zająć się szpicowatymi :p promowanie psów na fb to nie tylko udostępnianie ale także publikowanie ich na kontach np. organizacji, stowarzyszeń czy fundacji zajmujących się bezdomniakami. Każdy z nas może sam dodać ich do swoich znajomych - ja wczoraj wzięłam się za kudłacze, mikropsiaki i bullowate. Potrzebny byłby ktoś od Onków. Poza tym warto "wysyłać" te psy do specjalistów/tek od danych raz, np. foksia podesłać na terrierkowo. Psów jest bardzo dużo, więc warto po kolei zakłądać im galerie na fb (to prośba do [B]Natalisko[/B]). K[U]ażda galeria musi mieć chwytliwy tytuł[/U] (wczoraj zaczęłam udostępniać owczarka - jego galeria "Bez tytułu":eviltong:). Poza tym opis psiaka i koniecznie podanie kontaktu telefonicznego i mailowego do osoby odpowiedzialnej za adopcję, z którą można się w tej sprawie skontaktować. Dobrze by było, żeby ta osoba przynajmniej raz dziennie zagladała do galerii... Ze względu na ilość psów, na początek warto wybrać kilka - kilkanaście psów do adopcji i dopiero jak któryś znajdzie dom, to na jego miejsce założenie galerii następnemu. I koniecznie trzeba podawać w opisie, który ma już dom... Pracy jest od groma... [B]Natalisko[/B] - bardzo się cieszę, że "szczotek" znalazł domek. Pytałaś, którego psiaka chciałabym ogłaszać - załóż galerię Alfowi i Biafrze Quote
kinga Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='Alojzyna'] Psów jest bardzo dużo, więc warto po kolei zakłądać im galerie na fb (to prośba do Natalisko). [B]K[U]ażda galeria musi mieć chwytliwy tytuł[/U] [/B]. Poza tym opis psiaka i koniecznie podanie [B]kontaktu telefonicznego i mailowego[/B] do osoby odpowiedzialnej za adopcję, z którą można się w tej sprawie skontaktować. Biafrze[/QUOTE] 1. AD 1 - Natalisko stwierdziła, że za nic w świecie nie będzie wymyślała serceszczypatielnych tytułów galerii. I tu prośba do[B] brązowej[/B]: Ty masz pióro, i to takie, zę mróz po krzyżu idzie. Pomogłabyś w tytułowaniu? 2. AD. 2 - kontakt. Zasadniczo musi być na mnie. [B]Alojzyno,[/B] ponieważ ja nie jestem nawet zalogowana na fb (:mdleje:), więc odpowiadam tu: mail: na pocztę schroniskową, którą obsługuję wyłącznie ja: [U]adoptuj-psa@adoptuj-psa.pl[/U] jednak mojego telefonu nie jestem w stanie podać jako głownego kontaktowego, takiego na pierwsze sito (więcej gadać, niż gadam, już nie dam rady :shake:); mogę kontakt ciągnąć w późniejszych etapach, gdyby zmierzało to do jakiejś adopcji. Dziewczyny, jest problem z telefonem, nie wiem, jak go rozwiązać? [B] gameta[/B]: duś tych znajomych, duś! Quote
Alojzyna Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 na stonie [URL="http://www.adoptuj-psa.pl"]www.adoptuj-psa.pl[/URL] są podane 3 numery telefonów - może jeden z nich? Quote
aldona_b Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 dziewczyny biorę zdjęcia psów z waszego facebooka i podsyłam na facebook psygarnij http://www.facebook.com/psygarnij ale tam jest zasada że trzeba podać email prywatny, nie związany z żadną stroną internetową, macie taki email do podania?? psygarnij mają dużo fanów Quote
Natalisko Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 kinga@adoptuj-psa.pl To adres eMail prywatny Kingi . Nr tel. ( po 17.00 ) to numer pracownicy schroniska . Wiec kontakt mailowy preferowany . Bardzo dziekuje za pomoc :) Quote
brazowa1 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='Malgoska']Co tam słychac u Yeti?[/QUOTE] zależy gdzie ucho przyłożyć.... Quote
kinga Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 NIC. NIC nowego :shake:. Śpi, jak spała. Przepraszam Was, kochane, że zaniknęłam w eterze. Troszkę innych psów napatoczyło się po drodze, bardziej ruchliwych, niż Yeti. Zywot Yeti jest żywotem nieskomplikowanym. Obecnie w jej życiu ma miejsce fakt doniosły: linieje. Jak skończy linieć - zacznie zarastać. I tak w kółko. Więcej spektakularnych zdarzeń nie zaobserwowano. Spi albo na swoim posłaniu, albo - alternatywnie - pod bramą. Jak już czasem wstanie, to ma na futrze rozgniecione ślimaki (te fuuuj, bez skorupek) - co dowodzi, jak długi jest czas jej spania. Niedługo zacznie chyba mchem porastać? A tak serio, to o takie życie dla niej mi chodziło. I dla drugiej mojej bernardynki, Georgii. Stabilne, proste, bezpieczne. Żeby nikt od nich niczego nie wymagał, nie nakazywał, do niczego nie zmuszał. Co prawda mózg im się wtedy wygładza, i zanikają nieliczne tam bruzdy - u Yeti szczególnie :oops: - ale za to je kocham. a, niestety obie mają bagno w uszach, jak na bernardynki przystało. czuję się jak największy zwyrodnialec i kat, gdy skradam się do nich z malutką tubką schowaną w dłoni. Co gorsze, one też tak mnie postrzegają - Yeti drugiego dnia postanowiła wyprowadzić się z domu na stałe, i zamieszkać gdzieś pod ogrodowym drzewem. Quote
Recommended Posts