Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - YETI.Sponiewierana bernardynka u mnie w DT. A DT zamienił się w DS :-)

Recommended Posts

Posted

A moze obydwie sie zastanawialy o co chodzi i jakie kroki podjac.......a, ze proces myslenia jak to pisala Kinga maja troszke dlugi......to moze za nastepnym spotkaniem cos z tego wyniknie....:):)

• Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

...tylko, że naprawdę nie ma się jak pochwalić tymi fotkami...:oops:
Ja z niej nic już chyba lepszego do konca życia nie wycisnę :shake: - pozycja przymuła - profil lewy, pozycja przymuła -profil prawy, ew. szaleństwo w postaci zmiany położenia głowy.
No a tarza się w trawie od pierwszego dnia, żadna tam socjalizacja w lepszych warunkach życiowych...

Trudno - wstawiam, co mam - żeby nie było, że wciąż piszę o wirtualnym psie ;):

Posted

[quote name='Aimez_moi']No....:) przeciez to jedna z najpiekniejszych beniutek jakie widzialam.....:):)

dla drogiej cioci Aimez_moi -:Rose::Rose::Rose:

(szczerze mówiąc - ja tez tak uważam :loveu:, i w tym jest cały problem :placz:)

A teraz chciałam zaprosić Szacowne Towarzystwo do psa, jakiego mam na tymczasie ;)
Dostałyśmy z koleżanką jakiś czas temu informację o samotnym bezdomnym szczenięciu, które dokarmia pewna pani.
I padło magiczne: "- To będzie LABRADOR"

... jak LABRADOR - to pojechałyśmy, nigdy nie miałam na tymczasie labradora :p.
I co z tego wynikło:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/228260-KOSZALIN-SZYSZKA-Lis-na-d%C5%82ugich-%C5%82apach-%29?p=19235858#post19235858

Posted

[quote name='kinga']...tylko, że naprawdę nie ma się jak pochwalić tymi fotkami...:oops:
Ja z niej nic już chyba lepszego do konca życia nie wycisnę :shake: - pozycja przymuła - profil lewy, pozycja przymuła -profil prawy, ew. szaleństwo w postaci zmiany położenia głowy.
No a tarza się w trawie od pierwszego dnia, żadna tam socjalizacja w lepszych warunkach życiowych...

Trudno - wstawiam, co mam - żeby nie było, że wciąż piszę o wirtualnym psie ;):

przecież ona jest sliczna :)
przybiera piękne pozycje :)

Posted

Faktycznie, brzuchol całkiem łysy. :loveu:

Moja benia, jak ją wzięłam do domu, to przez dobre pól roku była taka łysawa. Ale trafiła z budy do bloku i kaloryferów.
Potem już było normalnie.

Posted

joaaa napisał(a):
Faktycznie, brzuchol całkiem łysy. :loveu:

.

to są zdjęcia sprzed tygodnia.
proces postępuje ;-) - przez co Yeti w realu wydaje mi się taka mikra - ale wczoraj moja mama, wizytująca nas, stwierdziła: - o, ona urosła!

Więc chyba nabrała już na tyle masy ciala, ze wygląda jak dorodny pies nawet taka półłysa ;-)

Posted (edited)

brazowa1 napisał(a):

każdemu benkowi ciąży głowa?

Tak.
Jest po prostu fizyczną niemożliwością zrobić benkowi zdjęcie w pozycji innej, niż: Zaraz-Padnę-Tu-Trupem.

One wszystkie stoją jak krowy, a im bardziej pragniesz, aby choć do zdjęcia na chwileczkę wyglądały jak porządne psy - tym bardziej wpadasz w czarną rozpacz. W pewnym momencie głowa stanowi idealne przedłużenie grzbietu w lini prostej - poziomicą można mierzyć. I za cholerę, cmokasz, gwiżdżesz, nic - ani drgną.

Moją Georgię po roku postanowili odwiedzić ludzie, którzy ją uratowali, taką strasznie zabiedzoną i byle jaką. Wymyśliłam, że dam im na pamiątkę pięknie oprawiony portret odkarmionej i udomowionej Georgii, taki wiecie, do metamorfoz, że ach i och. Wytrzaskałam jej chyba z trzysta zdjęć, i nad wszystkimi można było płakać. Na każdym wyglądała, jakby właśnie miała zamiar zejść z tego świata.

No i z Yeti jest to samo.

Edited by kinga