Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - YETI.Sponiewierana bernardynka u mnie w DT. A DT zamienił się w DS :-)

Recommended Posts

Posted

kinga napisał(a):
Jeszcze, aby zamknąć temat boksera: ma rzeczywiście 15 lat, oddany z książeczką.
Tak wygląda, więcej zdjęć przesyłam do joaaa - chyba, żeby ktoś sobie jeszcze życzył ;-).
I dziękuję za zainteresowanie.

jakim trzeba być sukins.....żeby oddać takiego psa
mam nadzieję, że jego właściciela spotka podobny los albo nawet gorszy.

• Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malgoska napisał(a):
jakim trzeba być sukins.....żeby oddać takiego psa
mam nadzieję, że jego właściciela spotka podobny los albo nawet gorszy.

to samo pomyślałam gdy zobaczyłąm to zdjęcie :(

Posted

z całego serca zycze ludziom,żeby za pare lat lali pod siebie i jeszcze cos innego i aby cała rodzina,ze względu na smród odwróciła sie od nich i umieściła w najtańszym MOPSie. I niech trafia na leniwa pielęgniarkę.
w TYM WIEKU,TO CUD,ŻE PIES W OGÓLE ZYJE i nawet jak zdarzaja mu się wpadki,to mogli odczekac ten rok,czy dwa,nikt by od sprzatania nie umarł. Nie mieści mi się w głowie,ze po tylu latach z bokserem,w tych bydlakach nie obudziła się nić sympatii do tego psa.

Posted

No a teraz mała zmiana tematu.

Specjalnie dla ciotki brązowej:

Strasznie nudny spacer:

Strasznie, strasznie nudny spacer:

O matko, jaki przeraźliwie nudny spacer:

He he, a oni myśleli, że im będę pozować, jak na wystawie...

Posted

I kilka pozowanych, nie miałam serca wymagać od tego psa, aby wstał na nogi:

Mój mąż podjął próbę utrzymania Yeti w pionie - najbardziej ciążył jej łeb...

Yeti ożywia się tylko i wyłącznie, gdy wreszcie moze odpocząć po w/w spacerach - idziemy w kierunku jej "domu" ze śniadaniem w koszyku - przy okazji widać, że jak na benka, jest niewielka (ja mam standardowe 168 cm):

Posted

No faktycznie YETI jest urocza. Marzy mi się taki spacer a nie taki jak ja odbywam.W zasadzie to jestem na końcu smyczy i jak dobrze nóżkami przebieram to nadążam. A powrót do domu to usilne błaganie co by się może zdecydowały bo ja mam ozór na wierzchu.:eviltong:

Posted

Yeti przepiękna :) :) :) marzy mi się przytulić kiedyś do takiego kudłacza ;) (ciągle nie mogę trafić tej szóstki)

aida napisał(a):
No faktycznie YETI jest urocza. Marzy mi się taki spacer a nie taki jak ja odbywam.W zasadzie to jestem na końcu smyczy i jak dobrze nóżkami przebieram to nadążam. A powrót do domu to usilne błaganie co by się może zdecydowały bo ja mam ozór na wierzchu.:eviltong:

ja niezależnie od tego czy wychodzę, czy wracam mam ręce wyrywane ze stawów
dobrze, że są poręcze bo inaczej fruwałabym w dół po schodach... :painting: pod górkę to fajnie, bo wciągają moje zwłoki :evil_lol:

Posted

Gwiazda - wbrew temu, co tu niektórzy brzydko insynuują - POTRAFI BIEGAĆ.
Sama, samiutka.
Wczoraj postanowiła być Psem Stróżującym. Wraz z moimi dwoma psami kilka razy wyrwała do ogrodzenia, dzielnie szczekając (ok. 70 m w JEDNĄ stronę :eviltong:).
Czy już pisałam, że szczek ma nieprzystający do bernardyna? :shake: - totalnie bylejaki, nawet nie wysila się, aby udawać głęboki bernardyni bas :oops:.

A dziś kolejny postęp w rozwoju fizycznym.
Gwiazda wieczorem dostała głupawki :loveu: - tj. wykonała kilka susów w tzw. slalomie, z nieoczekiwanymi zwrotami.
Trwało to ułamki sekund, ale było.
:multi:

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Kinga....prosze napisz ksiazke....z zycia beniutkow......:):)

Oj tam oj tam.
Wy się zaraz z tych beniutków naśmiewacie :mad:.

Jedna co noc, jak my osobiście zapomnimy go wynieść - dobiera się do kosza na śmieci i rozwleka po całym domu na czynniki pierwsze to, czego nie uda jej się zeżreć. Biada temu, kto rano pierwszy wstaje i schodzi na dół - ja specjalizuję się w najgłębszym spaniu wtedy, gdy dzwoni budzik :p. Jest zdecydowanie szersza, niż dłuższa - i to na czym tak spasiona :oops: - na śmietnikowych resztach. Wstyd i hańba dla DS. Apeluję do niej, aby spojrzała na siebie w lustro - ale bez odzewu :shake:.

Druga zamyśliła się wczoraj głęboko, patrząc na moje ogródkowe prace ziemne - z rabaty kwiatowej przy studni wykopałam sporo roślin, i została pulchna ziemia, którą Yeti była zafascynowana. Problem był w tym, że musiała sforsować 20-cm drewniany płotek, aby tam wleźć. Stała przed tym płotkiem zafrasowana, i dumała, dumała, JAK to zrobić. Mój mąż stwierdził, że skoro Yeti kombinuje - to nie ma niebezpieczeństwa, do jesieni jej zejdzie :p.

No.
Nie ma się z czego śmiać. Nie każdy ma wysokie IQ :niewiem: - i nie ich wina.

Posted

kinga napisał(a):
Oj tam oj tam.
Wy się zaraz z tych beniutków naśmiewacie :mad:.

Jedna co noc, jak my osobiście zapomnimy go wynieść - dobiera się do kosza na śmieci i rozwleka po całym domu na czynniki pierwsze to, czego nie uda jej się zeżreć. Biada temu, kto rano pierwszy wstaje i schodzi na dół - ja specjalizuję się w najgłębszym spaniu wtedy, gdy dzwoni budzik :p. Jest zdecydowanie szersza, niż dłuższa - i to na czym tak spasiona :oops: - na śmietnikowych resztach. Wstyd i hańba dla DS. Apeluję do niej, aby spojrzała na siebie w lustro - ale bez odzewu :shake:.

Druga zamyśliła się wczoraj głęboko, patrząc na moje ogródkowe prace ziemne - z rabaty kwiatowej przy studni wykopałam sporo roślin, i została pulchna ziemia, którą Yeti była zafascynowana. Problem był w tym, że musiała sforsować 20-cm drewniany płotek, aby tam wleźć. Stała przed tym płotkiem zafrasowana, i dumała, dumała, JAK to zrobić. Mój mąż stwierdził, że skoro Yeti kombinuje - to nie ma niebezpieczeństwa, do jesieni jej zejdzie :p.

No.
Nie ma się z czego śmiać. Nie każdy ma wysokie IQ :niewiem: - i nie ich wina.

a może Cię zaskoczy i przejdzie przez ten płotek, kto wie?

Posted

[quote name='Aimez_moi']A ja jestem swiecie przekonana, ze nasza Dama Beniutkowa jeszcze nie raz zaskoczy swoim zachowaniem i szybkoscia myslenia.....:)[/QUOTE]
Niektórzy są stworzeni do kochania ,nie do myślenia :)

• 2 weeks later...